Connect with us

Összefoglaló

Még él a remény

A Panthers a Redskins elleni győzelmével továbbra is életben tartja a rájátszás reményeit, illetve a Washingtonnak sem kell még temetnie a szezont. Viszont egyikük sincs könnyű helyzetben. Értékelés!

 

 

A mérkőzés legjobbja: Jonathan Stewart

 

A futó remekül játszott, 25 labdacipelésből 132 yardot kalapált össze, amolyan old school módon megteremtette az alapot a passzjátékhoz. Ráadásul a támadófal nem nagyon volt a segítségére, átlagosan 3,4 yardot átlagolt a kontakt UTÁN, kikényszerített öt missed tackle-t, és bebiztosította a meccset egy 34 yardot futással.

 

A Panthers legjobbja: Cam Newton

 

Valahol fura, hogy Newton, miután a földön csúszva fejbe verték, kapott egy zászlót tauting büntetés miatt, mert az őt fejbe verő védő felé pöccintette a labdát. Szerencsétlennek vállsérülése volt, nem mert futni, amit ellenfelet látott, rögtön lefeküdt, tehát még azt sem lehet mondani, hogy provokált vagy veszélyt jelentett volna, erre ütik, mint  a lovat, a bírók pedig hagyják.

 

 

Ennek ellenére Newton remekül lehozta a mérkőzést, több hosszú passza is jó volt és az elkapói is kevesebbet dropoltak a szokásosnál, így végül 300 yarddal és két TD-vel zárt. Pedig, csak hogy ismételjem önmagamat, a támadófal az ő dolgát sem könnyítette meg, a két engedett sack rájuk nézve hízelgő.

 

A Redskins legjobbja: DeSean Jackson

 

A védelem még so-so állta a sarat, bár a 438 total yard nem valami fényes. Az offense is gyenge közepes volt, egyedül a 111 yardos DeSean Jackson hozta a formáját. Ráadásul brutál elkapásokat mutatott be, amiket kétszer is challenge-elnie kellett Grudennek, mert a bírók először sikertelen passznak tartották.

 

A mérkőzés legrosszabbja: Kirk Cousins

 

Külön a csapatoktól nem emelek ki senkit. A Panthers többnyire hiba nélkül hozta le a meccset, még ha a támadófal nem is játszott jól. A Redskinsből pedig tulajdonképpen senki nem volt nagyon gyenge, egyedül Cousins teljesített messze az elvárások alatt. A harmadik kísérleteknél rendre elfogyott a tudomány, 12 kísérletből csak kettő jött össze, több rossz dobása és egy teljesen érthetetlen interceptionje is volt, illetve összehozott egy fumble-t, bár az nem az ő sara.

 

 

Továbbá a Redskins támadófalnak is jár a karó, különösen a futásblokkolásért. Persze, jó a Panthers defense, legalábbis lassan kezd összeállni, viszont a 13 futásból összeszedett 29 yard borzalmas. Főleg, hogy a kezdő Rob Kelley kilenc futásból nyolc yardot hozott.

 

Él a remény, azaz hogyan lehet meg a rájátszás:

 

A Panthers helyzete nem egyszerű, a következőknek kell megvalósulniuk a sikerhez:

 

– Nyerjék mindkét maradék meccsüket
– A Saints verje a Buccaneerst
– Az Atlanta verje a Saintst
– A Vikings verje a Packerst
– A Detroit verje a Packerst
– A Bears verje a Vikingst
– A Redskins veszítse el egyik meccsét és játsszon DÖNTETLENt a másikon.

 

A Redskins helyzete viszont sokkal rózsásabb: mindössze meg kell nyerniük a maradék két meccsüket (Bears, Giants), valamint a Lionsnek el kell veszíteni mindkét hátralévő meccsét, illetve a Bucsnak is legalább egyszer veszítenie kell.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!