Connect with us

Hír

Mi lesz veled Aldon Smith?

Aldon Smith 2015. november 17-én kapta meg az egy évre szóló eltiltását, ami pontosan egy hónapja járt le, mégsem láthatjuk még őt a pályán. Hogy miért? Az ok egyszerű: Roger Goodell. A komisszár nem nagyon akart még foglalkozni Smith ügyével, ami érthető módon bosszantja a Raiders kiváló pass rusherét, aki már a pályán szeretné bizonyítani, hogy megtanulta a leckét.

 

101315-nfl-oakland-2-pi-mp-vadapt-980-high-92

 

Smith 74 napja nyújtotta be petícióját az NFL-nek, hogy engedjék játszani eltiltását követően, Roger Goodell mégis csak múlt kezdett el foglalkozni az üggyel, ami értelemszerűen nem csak Smith-t, de a Raiderst is bosszantja. Smith személyi edzője, Steve Fotion nyilatkozott a San Francisco Chronicle-nek a játékos jelenlegi érzéseiről az üggyel kapcsolatban, miszerint dühös és frusztrált amiatt, hogy nincs előrelépés az ügyében.

 

„Nem mutatja ki, de kicsit látni rajta, hogy kezdi elveszteni a reményt. Teljesen ki van idegileg. Azt mondták neki, hogy hétfőn jelentkeznek majd a döntésről, természetesen azóta is arra várunk, nevetséges. Egy ekkora szervezettől, mint az NFL, ez rendkívül amatőr hozzáállás. Aldon nem is nyilatkozik inkább, mert fél, hogy olyan szavak hagynák el a száját, amik csak még jobban hátráltatnák a döntéshozókat a játékengedélyével kapcsolatban, és hozzávágnak még egy eltiltást. Múlt héten találkozott Goodellel, azt mondta minden rendben ment, de egyre mérgesebb, hogy nincs semmi haladás az ügyben, napról napra egyre jobban aggódik.”

 

Természetesen magát Roger Goodellt is meginterjúvolták az ügyben, ám okosabbak nem lettünk a mondandójával – szokás szerint.

 

„Nem fogok itt töprengeni, hogy mi lesz ebből az egészből. Már kérdezték tőlem, én meg ugyanazt tudom mondani önöknek mint akkor: nagyon örülünk, hogy Aldon megkeresett minket, jó látni, hogy ennyire vissza akar térni, és hogy tanult a hibájából, vétek lenne egy ilyen tehetséges játékost veszni hagyni. Azonban nagyon alapos tanácskozást folytatunk az üggyel kapcsolatban, megértjük, hogy ő már a pályán szeretne lenni, és hogy emiatt tovább kell szüneteltetnie az NFL-es pályafutását, de a lehető legakkurátusabban akarunk eljárni. Jó volt vele személyesen találkozni, és meghallgatni az érveit, tényleg megváltozott. Amint meghoztuk a döntést, értesíteni fogjuk a sajtót és Smith-t is.”

 

Defensive end Aldon Smith of University of Missouri with NFL Commissioner Goodell after being selected seventh overall pick by 49ers in 2011 NFL football Draft in New York

 

Nem mondhatjuk, hogy az NFL a legkorrektebb módon jár el. A titoktartási kötelezettség miatt érthető, ha nem hoznak nyilvánosságra a döntésükről idő előtt semmit, másfelől viszont visszaélnek a hatalmukkal, és ide-oda tologatják a döntés határidejét, holott Smith jogszerűen és időben járt el. Ahogy már olvashattátok, 74 napja küldte el a kérvényt a játékengedélyével kapcsolatban, a szabályok szerint erre 60 napon belül reagálnia kellett volna a ligának, mégis ugyanott tartunk, ahol eddig. Az NFL azonban megtalálta a kiskapukat, miszerint ez a 60 nap arról szól, hogy a bizottság résztvevőinek ennyi idejük van érvelni az ügy mellett vagy ellen a komisszárnak, az NFL-nek azonban korlátlan határideje van a döntéshozásról, így Smith tehetetlen maradt.

 

Rohadtul nem szimpatikus, hogy a liga visszaél a hatalmával, mert megteheti, és hogy ez Aldon Smith-en csapódik le. Smith személyi edzője még hozzátette, hogyha arra megy ki ez az egész, hogy megtörjék őt, akkor egy pár komisszárt még el fog fogyasztani a liga, mert Smith nem mond le a visszatéréséről. Csak győzzük kivárni.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!