Connect with us

Beharangozó

MNF Beharangozó – Ravens@Patriots

A 14. játékhét egyik legjobban várt párosítása maradt kedd hajnalra, amikor is a New England Patriots fogadja a Baltimore Ravens csapatát. A két elit irányító összecsapásán kívül még jó pár érdekes párharcot láthatunk, így ezúttal ahelyett, hogy Tom Brady és Joe Flacco kiválóságát énekelnénk meg, inkább ezekre koncentrálunk alább.

 

635565254711284898-tom-brady-and-joe-flacco

 

Patriots Run offense vs. Ravens Run defense

 

Amíg az elmúlt években csak hellyel-közzel létezett futójáték a Patriotsnál, addig idénre – még ha szükséghelyzet szülte az első négy meccsen is – egy ligaelithez közeli teljesítménnyel rukkol elő a gárda. LeGarrette Blount élete szezonját futja, Dion Lewis visszatérését követően pedig nem csak az erő, hanem a dinamika is egyaránt megvan az egységben. Ezért is lesz nagyon érdekes, hogy mit fognak kezdeni a liga legjobb futás elleni védelmével, akik carrynként mindössze 3.4 yardot engednek, összesen eddig írd és mondd 4 TD-t engedtek futásokból és négy 20+ yardnál hosszabb játékot engedtek az ellenfeleiknek. Egészen impozáns.

 

Patriots pass rush vs. Ravens o-line

 

A Ravens támadósoráról már kevésbé mondható, hogy effektív lenne. A futójáték hol van, hol nincs – utóbbi időben inkább nincs. Harbaugh-ék visszatértek ahhoz, hogy adjuk Flacco kezébe a gyeplőt, aztán lesz, ami lesz. Ez beválni látszik az elmúlt hetek teljesítményét látva és ez köszönhető a fal egyre jobb összteljesítményének is. Hibák mondjuk akadnak bőven, főleg az újonc Stanley-t éri sok kritika, de a fal belsejében Jeremy Zuttah is tesz azért, hogy a szurkolók kevésbé legyenek róla jó véleménnyel. A pass-heavy offense miatt a napnál is világosabb, hogy Flacco megvédése lesz a legfontosabb, ami a Patriots pass rush ellen nem tűnik megoldhatatlan feladatnak. A múlt heti Rams elleni nyomásgenerálásból nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, hiszen ez még mindig nagyjából ugyanaz a garnitúra, akik az előző 12 héten át, alig tudtak odaérni az ellenfél irányítóihoz. Goff ellen ráadásul rengeteg blitz jellemezte a defensive játékhívást, amit egy újonc ellen meg lehet ejteni, azonban Flacco kíméletlenül kihasználhatja olyan célpontokkal a birtokában, mint Wallace, Smith, Perriman vagy a hamvaiból feltámadó Dennis Pitta.

 

Patriots o-line vs. Ravens pass rush

 

A Patriots támadófalának azonban már sokkal nehezebb dolga lesz Brady megvédését illetően. Igaz, nekik valamivel kevesebb ideig kell feltartóztatni a Baltimore pass rushereit, hiszen a New England irányítója az esetek nagy részében 2.5-3 másodperc után már szabadul is a labdától. Az pozitívum, hogy így a szezon végére már összeállni látszik a fal, nem csak a személyeket illetően, hanem teljesítmények terén is. Ha valakinek kulcsszerepe lehet a falban, az a bal oldali tackle, Nate Solder, aki Terrell Suggsszal fog farkasszemet nézni folyamatosan. Solder ráadásul idén pass protectionben finoman szólva sem tartozik posztja legjobbjai közé, így kifejezetten nehéz párharcnak ígérkezik az ő szempontjából a Ravens legjobb pass rusherével (8 sack, 3 kierőszakolt fumble) való találkozás.

 

A Patriots sokkal inkább a futások megállítására fog törekedni, hogy a Ravens minél hamarabb átálljon a folyamatos passzokra, hogy aztán a zónázást és emberezést kombinálva sikerüljön hibára kényszeríteni Flaccot és elkapóit. A Ravens egyébként tökéletesen tudja, hogy mit is kell Tom Brady ellen alkalmazni, ugyanis hiába áll a Patriots irányítója 7-3-as mérleggel a Baltimore ellen, ezen a 10 mérkőzésen mindössze 12 passzolt TD-vel rendelkezik 11 INT mellett. Ha ismét nagy nyomást tud generálni egész meccsen a Ravens, akkor nyert ügyük lehet, viszont ha csak egy kicsi teret is adnak Bradynek, akkor nagyon ráfázhatnak, hiszen ez a secondary már nem a pár évvel ezelőtti…

 

balne

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!