Connect with us

Minden ami NFL

Sherman: A TNF egy fosfesztivál

“Fosfesztivál.”

 

Így vélekedik a csütörtök esti fociról Richard Sherman. Az NFL a biztonságról magyaráz, közben nem a játékosait, hanem a saját címerét védi – írja Sherman. A Seahawks cornere megmutatja saját szavaival, hogy mi a baj a TNF-fel, és, milyen egy játékos hete, ha vasárnap van a meccs.

 

Vasárnap

 

Meccsnap. Ezért élsz. Kimész, küzdesz, vérzel, a jobb napokon nyersz is. Ettől függetlenül, a tested szétverik. Hazamész, jegelsz, pihensz.

 

Hétfő

 

Mosott szar vagy, mindened fáj. Mindenkinek más, de valami mindig. Van, amikor annyira rossz, hogy az ágyból sem bírsz kikelni. De ki kell, mert menni kell a stadionba filmet nézni a következő ellenfélről. Az edzők kicsit segítenek a tejsavat eloszlatni, a szezon vége felé pedig rutinszerűen bedobsz egy MR-vizsgálatot is, hogy a sérüléseid rosszabbodtak-e.

 

Kedd

 

Pihenőnap. Hidegzuhany, forrózuhany, úszás – valami könnyed, hogy átmozgasd magad. A mikrosérüléseid hegeit is fel kell szakítanod, egy masszázs jó erre.

 

Szerda

 

Még mindig szarul vagy, de meló van. Sisakban és vállasban vagy, ütközöl, közben még mindig új zúzódásokat fedezel fel a testeden a múlt hétről.

 

Csütörtök

 

Laza edzés, csak egy szál mezben. Gyakorolsz, futsz, az izomláz kezd elmúlni. A tested viszont még mindig nem készült fel egy újabb meccsre.

 

Péntek

 

Megint könnyű nap. Egész jól érzed magad, kezdesz fickósodni. Kevesebb elméleti rész van, helyette többet lazíthatsz.

 

Szombat

 

Minden hengert felpörgetsz. Készen állsz. Ha most kezdődne a meccs, már játszhatnál. Ha még sérült vagy, az azért szar. De itt mindenki sérült, mindig. Le kell nyelni.

 

usatsi_90751381

 

Ha viszont csütörtökön játszol, az kicsit borítja a dolgokat.

 

Vasárnap

 

Meccsnap. Ezért élsz.

 

Hétfő

 

Mosott szar vagy, mindened fáj.

 

Kedd

 

“Héló, hová tűnt a pihenőnapom?” – kérdezed magadtól. Az NFL elvette, keddből szerda lett. Masszázs és fürdő helyett kontaktos edzés.

 

Szerda

 

Könnyű edzés, közben még mindig új zúzódásokat fedezel fel a testeden a múlt hétről.

 

Csütörtök

 

Meccsnap. Ezért élsz. De a tested még nincs rendben. Te még mindig beleadnál mindent, de a tested nem képes rá.

 

Ezért ilyen szörnyű a TNF-meccsek minősége. Ezért esik a nézettség. Hatalmas pontkülönbség, gyenge játék – és ez nem a játékosok hibája. A szervezetük nincs készen a játékra. Nem véletlen, hogy a Cowboys-Vikings meccs a szezon eddigi legjobb TNF-je volt. Miért? Mert egy hetük volt pihenni.

 

A TNF az NFL újabb képmutatása. A liga folytat egy olyan gyakorlatot, amivel veszélyezteti a játékosokat és lenyomja a teljesítményt a pályán, de amíg csilingel a pénz a kasszában, szarik rá. Az NFL egy üzlet. Amíg a szurkolók odakapcsolnak, amíg a hirdetők hirdetnek, a TNF marad. Nem tudom, mi a megoldás, talán egy előszezon-meccs árán lehetne még egy pihenőhét a csapatoknak, ami a csütörtöki meccsük előtt lenne. (Vagy az egész előszezont töröljük el, de ez más tészta.)

 

Ez van akkor, ha olyan öltönyös csávók diktálják az iramot, akik soha egy percet nem játszottak ilyen szinten. Szeretném, ha Goodell beöltözne egy esti meccsre, Green Bayben, a fagyott tundrán – aztán meglátjuk, mikor ér be hétfőn reggel az irodába, tudva, hogy csütörtökön újra játszani kell. Akkor talán megértené…

 

 

A legviccesebb az NFL reklámja, amit a TNF-ről nyomat. Azt mondják, “bármi megtörténhet”, és mutatnak pár történelmi meccset csütörtökről. Tudjátok mi történt még csütörtökön? JJ Watt befejezte a szezonját, mikor rásérült a gerincsérülésére. Nem ismerem a sérülése részleteit, de az előszezont kihagyta, aztán játszott az alapszakaszban, majd pont egy rövid héten fejezte be az évét az NFL egyik legnagyobb neve.

 

Lehet, hogy vasárnap is lesérült volna, és nem ezen múlt. De azért csak agyalsz rajta egy sort.

 

Remélem nem hiszitek, hogy csak rinyálok. Minden, a hétfői fájdalmak, az MR, a TNF – a foci része. A játék megadta nekem, hogy éljem az álmaimat. Tudjuk, mire iratkoztunk fel, és minden hátrányával együtt megadta nekem a lehetőséget, hogy korábban elképzelhetetlen módon törődjek a családommal és a közösségemmel. Hálás vagyok mindenért, áldottnak érzem magam. Megértem a veszélyeket, mindannyian megértjük.

 

Én csak azt nem értem, miért hivatkozik a liga az óvintézkedésekre, hogy azután beküldje a meggyötört játékosokat csütörtökön a pályára. A Seahawksban a csapattársaimmal a szezon egyik utolsó TNF-mérkőzését játsszuk, belőlünk húz a liga hasznot utoljára 2016-ban. Az utolsók vagyunk, akiknek felmutatják a középső ujjukat. De amíg ugyanezzel az ujjal számolja a pénzt a liga, nem igazán hiszem, hogy törődne a fentiekkel.

 

(A cikk Richard Sherman saját cikkének fordítása.)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!