Connect with us

Beharangozó

Wild Wild West – TNF beharangozó

Az egyik legjobb TNF összecsapásra készülhetünk ma este, amikor az AFC West első két helyezettje, egyben az NFL egyik legnagyobb rivalizálásának két tagja feszül egymásnak. A tét nem kicsi, mert hiába állnak nagyon jó mérleggel, még egyikük továbbjutása sem biztos a csoportból. Az előjelek azt mutatják, hogy megéri ezért a meccsért virrasztani, most megpróbáljuk ezt alátámasztani azt a kérdést feltéve, hogy “Miért lehet jó meccs?”.

 

tempsld25534-nfl_mezz_1280_1024

 

Mert mindketten játszanak még két csoportmeccset

 

Mindkét csapat naptárában szerepel 1-1 meccs a Broncos és a Chargers ellen, ami fenekestül felforgathatja az AFC Westet, ahol jelenleg a Raiders vezet (10-2), egy meccse előnnyel megy a Chiefshez képest (9-3), a Broncos pedig két meccsre van az első helytől (8-4). Korábban már írtunk arról, miként jöhet össze a Raidersnek a forduló végeztével a playoff, de ehhez mindenképp az kell, hogy ne kapjanak ki. A Chiefsnek pláne fontos lenne a győzelem, mert a Denver ott liheg a nyakukon, ráadásul a jobb csoporton belüli mérlegük miatt nem csak a csoport vezetését, hanem az AFC kiemelést is elvehetnék egy győzelem esetén a Raiderstől. Egyik csapat sem veheti tehát félvállról a meccset.

 

Mert a Raiders támadósora jó

 

Az emberek, főleg az éjjeli kábulatban jobban élveznek olyan meccset, amin mindig történik valami, és ezt nagy százalékban a támadók tudják szolgáltatni. Márpedig a Raiders támadósorára nem lehet panasz. Derek Carr MVP magasságban játszik idén a liga egyik legjobb támadófala mögött, mindössze 12 alkalommal sackelték (csak viszonyításképp, Jay Cutlert úgy sackelték 17-szer a szezon során, hogy csak 5 meccsen játszott!), összesen 8-szor vesztett labdát (5 INT, 3 fumble loss).

 

NFL: Preseason-Tennessee Titans at Oakland Raiders

 

A kiváló passzolt yard és TD mutatóért két klasszis teljesítményt nyújtó elkapó, Amari Cooper és Michael Crabtree felel elsősorban, de idén sokat lépett előre Seth Roberts is a posztján. A futójáték talán a leggyengébb pont ebben a támadósorban, noha a számok nem ezt mutatják, főleg Latavius Murray 11 futott TD-jét látva, de Christine Michael esete óta tudjuk, hogy a számok nem mindig adják vissza a valóságot. Fontos adalék ehhez a támadósorhoz Jack Del Rio is, aki a tökösségével egy új arculatot adott az offense-nek, amit sikeresen beleépítettek a játékukba, nem riadnak vissza meredek szituációktól vagy olyan két pontos kísérletektől, amiket más lehet nem vállalna be.

 

Mert Alex Smith előtt két út áll

 

A cím nem félrevezetés, de két lehetséges forgatókönyv van számára: vagy parádézik a Raiders gyengécske védelme ellen, vagy Khalil Mack összetöri. Előbbire nagy segítsége van Tyreek Hill személyében, az újonc játékos kiválóan pótolja Jeremy Maclint mint egyszemélyes elkapósor, amihez már hozzászokhattak a Chiefs drukkerek, plusz, ahogy tavaly, úgy idén is tökéletesen sikerül pótolni Jamaal Charlest a Ware-West kettősnek. Utóbbi forgatókönyvre meg a támadófala lehet a “segítség”. Mack ráadásul mindig a szezon második felében megy át vadállatba, zsinórban 7 meccsen szerzett legalább egy sacket ebben a szezonban, legutóbbi két meccsen pedig fumble-t is okozott illetve összeszedett. A Raiders szurkolók bánatára ennyivel össze is lehetett foglalni a Fosztogatók passzsiettetését, viszont a secondary egy fokkal jobban teljesít, mint a szezon elején. Annyi biztos, hogy bármelyik leosztás valósul meg, mi, szurkolók csak örülni fogunk a jelenetsoroknak.

Mert a Chiefs védelme szerezte a legtöbb pontot a ligában

 

kansas-city-chiefs-defense-tamba-hali-nfl-2013

 

Félelmetes turnover-gépezet működik Kansas Cityben, ami bármikor képes kihúzni a támadósort a slamasztikából, és megnyerni a meccset. Összesen 5 TD-t szereztek, Eric Berry révén pedig az első visszahordott 2 pontos kísérlet is az ő nevükhöz fűződik. A front7 brutális pusztításokra lehet képes, akár a védőfalat nézve az újonc Chris Jonesnak vagy a veterán Dontari Poe-nak hála, akár az újból megalakult Tamba Hali – Justin Houston pass rusher szörnyeteg-kettősnek játékát látva. Derrick Johnson és Ramik Wilson személyében egy futás ellen és coverage-ben is erős linebacker páros segítheti a front7 hatékonyságát, Marcus Peters és Eric Berry pedig az interceptionöknél rejtenek veszélyt a Raiders passzjátéka számára, élvezet lesz nézni ezt a párharcot.

 

Mert lehetetlen biztosra tippelni a győztest

 

Egy 10-2-es csapat játszik a rájátszásba jutásért? Sima liba! De az ellenfele eddig 3-0-ra áll a csoporton belül? Ööööööö. Viszont a 10-2-es csapat 5-0-ás mérleggel rendelkezik az idegenbeli találkozóin, inkább rájuk tenném a tippem. De a hazai csapat zsinórban 4 meccset nyert soros csoportriválisa ellen. Na jó, azt hiszem megvan melyik meccsre rakom az egy pontot tippjátékban. Reméljük nem nagyon zavartunk össze senkit, házon belül messze nem vagyunk ennyire megosztottak. A rutin és a hazai pálya szól a Chiefs fölénynek a tippsorunkban.

 

oakkc

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!