Connect with us

Hír

Alex Mack az átigazolási piac legnagyobb nyertese

 

Nagy dolog az, ha te vagy a liga legjobb centere. Még nagyobb dolog, ha ezt meg is fizetik. Azonban, ha mindezt Browns játékosként éred el, akkor nem lehetsz teljesen boldog. Ám Alex Mack ezt megoldotta.

 

NFL: NFC Divisional-Seattle Seahawks at Atlanta Falcons

 

Alex Mack 2014-ben transition taget kapott a Brownstól. Ez azt jelentette, hogy bárkivel tárgyalhatott és azt ajánlatot a Browns tarthatta. Be is jelentkezett érte a Jacksonville Jaguars, a liga legtöbbet kereső centérévé tették, ráadásul egy olyan szerződéssel, ami lehetővé tette, hogy Mack két év után felbontsa (a szerződésről mi is írtunk, ide kattintva olvashattok róla). A Browns ennek ellenére tartotta az ajánlatot, Mack lehúzott két évet, majd rögtön dobbantott és ment tesztelni a piacot.

 

Az nem volt kérdés, hogy ő lesz a legjobban fizetett center (azóta a Cowboysos Travis Frederick már kapott egy nagyobb szerződést), viszont ahhoz már szerencse kellett, hogy egy top csapat fizesse meg ennyire. Ez a csapat pedig a Falcons lett, amivel nemcsak, hogy NFC döntőt játszhat, de még egy MVP-nek is adhatja fel a labdát. Ez pedig a mellékelt ábra szerint nagyon feldobja, a Seahawks elleni meccsen volt pár közeli kép róla, hogy milyen lendülettel, odaadással és boldogsággal játszik.

 

Ő volt a meccs egyik legjobbja, a Pro Futball Focus (akiknél amúgy top2-es) szerint ő volt a legjobb Falcons támadó és a meccslabdát is neki ítélték. Persze az ember el is várja egy 9 milliót kereső játékostól, hogy tegye oda magát, de ez akkor is más volt. Már-már gyermeki öröm sugárzott az arcán, nekem végtelenül szimpatikus volt a játéka.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!