Connect with us

Beharangozó

Amikor a delfinek kohászokat vacsoráznak

 

A Miami Dolphins 2008 után ismét ott van a rájátszásban, és a Heinz Fieldre készül látogatni a Pittsburgh Steelers ellenfeleként a Wild Card körben. Nem a Dolphins számít a favoritnak, de én most adok öt indokot arra, miért fognak kohászokat vacsorázni a delfinek vasárnap este!

 

dolphins_cover

 

1. Mert már tudják a siker receptjét

 

Idén már Miamiban találkoztak a felek, és 30-15 arányban a Dolphins tudott nyerni. Jay Ajayi felemelkedése itt vette kezdetét, amikor a Steelers jónak mondható futás elleni védelme ellen sikerült 204 yardot elérnie és amikor még Arian Foster is játszott :'(, lemattolva ezzel a teljes pittsburghi védelmet. A védelemnek is sikerült kizökkentenie Big Bent a komfortzónájából, amihez a sérülése is hozzájárhatott. Most teljes erőbedobással, és ezer fokon égve játszó Steelers támadósor ellen nem lesz könnyű dolga Adam Gase csapatának, de ahogy múltkor, úgy most is megfoghatják a Steelerst. Igaz, az akkor parádézó Jones – Abdul-Quddus safetypárosból – akik két interceptiont is szereztek a meccsen – egyikük sem fog már ebben a szezonban pályára lépni.

 

2. Mert kezd összeállni a támadófal

 

Messze nem tökéletes az egység, de sokkal kedvezőbbek a kilátások, mint a szezon elején. A füves botránya miatt a Dolphinsig hátracsúszó LT, Laremy Tunsil nem eredeti posztján bizonyíthat a profik között, hanem LG-ként, és egyre jobban kezd belerázódni a szerepébe. Mike Puncey kiesése fájhat még a Dolphinsnak, de Adam Gase egy okos edző, és minden hátráltató körülményt figyelembe vesz a playbook kialakításakor. És ha már itt tartunk…

 

laremy_tunsil

 

3. Mert Adam Gase egy jó edző

 

Egy jó edző tanulni tud a hibáiból, fel tudja mérni a helyzetét, és tökéletesen tud alkalmazkodni a kerete erősségéhez és hátrányosságához. Ezt Adam Gase megcsinálta idén, hiszen a döcögős szezonkezdet után sikerült a rájátszásba juttatnia a csapatát. Könnyű volt a sorsolás? Igen, az volt. Másnak volt könnyű sorsolása? Igen, volt. Mind bejutott a playoffba? Dehogy. Mindez annak köszönhető, hogy Gase fel tudta mérni a keretében rejlő lehetőségeket akkor, amikor már szinte semmi pozitívumot nem lehetett bennük látni. Átvariálta a playbookot, megpróbálta a borzalmasan teljesítő támadófaltól megvédeni Tannehillt a több rövid passzal és a sok futással, és hirtelen működött minden, a futás, a passz, a védekezés, nem utolsó sorban sorra jöttek a győzelmek. Adam Gase egy okos edző, egy okos edző meg ki tud találni egy működő game plant, még a Steelers ellen is.

 

4. Mert Tannehill nélkül is működik a Dolphins

 

Szorosan kapcsolódik az előző ponthoz, mégis külön akartam venni. Hiába nem áll a Dolphins rendelkezésére az első számú irányító, ez egyáltalán nem látszik a játékukon. Jay Ajayi futásai működnek, és mivel Cam Heyward most sem lesz, ahogy azon az októberi meccsen sem játszott, így ismét nagyot játszhat az angol futó. Jarvis Landry pedig kiváló segítséget nyújt Matt Moore-nak a szorult helyzetben, és könnyen csikarhat ki egymaga first downokat. Mindkét játékos 1000 yard fölött zárt saját kategóriájában, 2011 óta először van a Dolphinsnak 1000 yardos futója és elkapója is egy szezonban. A hosszú játékokhoz meg van egy DeVante Parker és Kenny Stills a tarsolyban, én nem feltétlen aggódnék a Dolphins támadásaiért.

 

NFL: Miami Dolphins at New York Jets

 

5. Mert bízhatnak a védelmükben

 

Ebből mondjuk a Patriots ellen semmit nem láthattunk, de ez már a playoff, ahol minden megváltozik! Cameron Wake-en meg sem látszik a kor, Suh elit volt, van, lesz a védőfalban, Kiko Alonso is többnyire jól koordinálja a társait a védelem közepén, és Byron Maxwell is elkezdett végre a Seahawksos időkből meríteni, amikor pályára lép sajnos Maxwellről kiderült, hogy nem léphet pályára. A safetykkel lehetnek majd nagy gondban, illetve ha megint olyan fejetlenség lesz a védelemben, mint a Pats ellen, ezt nem engedhetik meg maguknak ha komolyan gondolják a továbbjutást. A kezdő secondary 3/4-e nem léphet pályára, így az egyetlen esélyük, ha nyomás alatt tudják tartani Big Bent, pechükre ő az egyik legnagyobb szabadulóművész a ligában.

 

Összességében tehát megvan a Dolphinsnak az esélye a győzelemre, még ha nem is sok dologra alapozhatnak. Ráadásul a hírek szerint Tannehill lassan edzésre jelentkezhet, és minden bizonnyal ő még ebben a szezonban szeretne visszatérni a pályára. De ahogy azon az október 15-i koraestén sem gondolta volna senki, hogy Dolphins győzelemmel ér véget a találkozó, úgy most is kvázi az esélytelenek nyugalmával léphetnek pályára, ahogy az a tippjeinkből is látszik.

 

miapit

 

A párharc túloldalának érveit ERRE találjátok, a másik mai mérkőzéshez pedig ITT (Giants) és ITT (Packers) találtok beharangozót. Este pedig kibeszélő az összegző cikkünkben!

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!