Connect with us

Hír

Butler: soha életemben nem hallottam erről

 

Volt egy nagyon érdekes büntetés a Dallas Cowboys-Green Bay Packers meccsen. A Dallas elkapó Brice Butler bement a pályára, be a huddle-be, majd lehívták. Ezután Dak Prescott kiosztott egy 22 yardos passzt Terrence Williamsnek. Igen ám, csakhogy jött egy zászló, vissza mindent, 15 yard, sportszerűtlen magatartás: ugyanis Brice Butlernek a pályán kellett volna lenni, ha már bement a huddle-ba.

 

butlersub.0

 

A szabály egyértelmű, még ha az elmúlt években most találkoztunk vele kvázi először: aki ott a huddle-ben, annak játszania kell a következő playben. Ha lejön a pályáról, az szabálytalan. Ezt a szabályt nyilván azért hozták, hogy ne szaladjon fel egyszerre 20 támadó a pályára, hogy majd a play előtt leszaladjon kilenc, ezzel megzavarva az ellenfelet.

 

A Dallasnál nyilván senki sem értette, hogy mi van (ezért jó, ha az ember ismeri a szabálykönyvet). Jason Garrett mester azt mondta, hogy soha nem látott még ilyet, Butler pedig életében nem hallott még erről a szabályról. Tony Corrente bíró ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a szabályok egyértelműek, vagy Butlernek kellett volna a pályán maradni, vagy időt kellett volna kérni.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!