Connect with us

Hír

Ér valamit egy sztár védőfalember?

 

Persze. Gondoljunk csak Von Millerre, mit művelt tavaly a rájátszásban. Ugyanakkor érdemes hozzátenni, hogy Millernek akkor még nem volt hatalmas fizetése. Ránéztem most csak úgy futólag a legnagyobb, kiemelkedő védőszerződésekre, és az a helyzet, hogy igazából nagyon nem éri meg túlfizetni egy védőt, legyen akármekkora sztár is.

 

A legnagyobb 3-4-es DT, vagyis kvázi NT szerződéssel Marcell Dareus bír, bár ő 4-3-as DT-t is játszik. 16 millió körül keres évente, a Bills még csak közelében sincs soha a rájátszásnak, pénzük pedig nincs. Az utána jövő Brandon Mebane 4,5 milliót keres amúgy.

 

4-3-as DT-ből már több nagy szerződés van. Ndamukong Suh például 19 millió dollárt keres, és bár végül bejutott vele a rájátszásba a csapat, olyan könnyen kiestek, hogy csak na. Viszont idén csak 12 milliót foglalt a sapkából, jövőre 19, majd 26 és 28 milliókat fog felemészteni. Pedig hiába jó, csak miatta nem lesz jó a védelem. A második a sorban Fletcher Cox, neki is 17 milliós a fizetése, és vele sem jutott rájátszásba a csapat. Ahogy a 13-14 milliót kereső Malik Jacksonnal sem váltódott meg a Jaguars, és a Bucst sem juttatta rájátszásba Gerald McCoy.

 

suh

 

A 3-4-es endeknél Mo Wilkerson keres a legtöbbet, kerek 17,2 milliót. A Jets védelmén ez nagyon nem látszott, közel sem voltak a rájátszáshoz. A második a sorban JJ Watt, aki idén végig sérült volt, de egy háromszoros év védőjének ennyi jár, ő tényleg hozzá tesz ennyit a játékhoz.

 

A 4-3-as DE poszton nyilván Olivier Vernon 17 milliós fizetése a top. A Giants PO-ba jutott, ami jó, viszont a sok védő miatt nem jutott elég pénz a támadófalra és a csapat simán kiesett a Packers ellen. A 14 milliót kereső Robert Quinn két éve nem egészséges, a Saints védelme a 11 milliót kapó Jordan Cameronnal is pocsék, rájátszás egyiküknek sem volt.

 

Még a 3-4-es pass rusher OLB-kről beszéljünk egy kicsit. Von Miller 19 millió dollárt kap évente, nem lett a csapatának rájátszás. Justin Houston 16,8 milliót kap évente, a Chiefs pedig zsinórban kétszer is PO-ba jutott azóta, igaz, Houston egyik menetelésben sem vállalt kvázi semmi szerepet sem, tehát tulajdonképpen a Chiefs nélküle is pont ugyanott lenne, ahol.

 

1191470_1280x720

 

12 védőfalembernek van kiemelkedően nagy szerződése. Ebből rájátszásba csak négy jutott, viszont belőlük kettő egész szezonban sérült volt (és még most is többnyire az), kettő pedig 30+ pontot kapó védelemmel esett ki. Sem a Patriotsnak, sem a Cowboysnak, sem a Falconsnak, sem a Seahawksnak nincs agyon fizetett védőfalembere. A Packersnek van Clay Matthews-zal és úgy ahogy Mike Danielsszel, de az a csapat Rodgersből él, ahogy a Steelers sem az IR-en lévő Cameron Heyward miatt tart ott, ahol.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!