Connect with us

Minden ami NFL

FK! All-Pro Team 2016

 

Ezekben a pillanatokban érkezik az AP a hivatalos 2016-os NFL All-Pro first és second teammel, de mi előtte bemutatnánk Nektek a szerkesztőségünk által összerakott csapatot. A szezon felénél már csináltunk ilyet (TÁMADÓK és VÉDŐK + SPECIAL TEAM), és azóta pár poszton változott a konszenzusos véleményünk. A csapatot mi is az új All-Pro séma szerint raktuk össze, azaz a támadósort egy futóval és egy flex pozícióval, minden falember posztot külön kategorizálva (tehát LT-hez csak LT-t, RT-hez csak RT-t választottunk), a védelmet 2-2 belső védőfalemberrel és edge rusherrel illetve egy DB flex játékossal, a special teambe pedig külön kick és punt returnert is választottunk, egyedül a special teamer kategóriát hanyagoltuk, mert ahhoz semmilyen információnk nem volt. A szerkesztőségi bizottság a balentin, chester, jimboy, katonadani, KGYM, Leonidasz007 és Renningan névsorból állt.

 

allpro_kollazs

 

Irányító

First Team: Tom Brady, New England Patriots

Second Team: Matt Ryan, Atlanta Falcons

 

Nem volt nehéz tippelni arra, hogy e két játékos között fog eldőlni nálunk a kérdés, másra nem is érkezett szavazat. Ahogy az MVP kérdésben, úgy itt is a végletekig szoros volt a megítélés, és ha nem páratlanul lettünk volna, lehet nem jutottunk volna döntésre. Brady idén (is) ellenállhatatlan volt, 28-2-es TD-INT mutatója NFL rekord, a Patriots offense pedig félelmetes ha ő várja a labdákat. Matt Ryan hiába produkálta az NFL történelmének 4. legjobb passer ratingjét egy szezon során, épphogy lemaradt az első csapatos tagságról.

 

Futó

First Team: Ezekiel Elliott (R), Dallas Cowboys

Second Team: David Johnson, Arizona Cardinals

 

Itt sem volt egyszerű a helyzetünk, hiszen 3 kiváló futóteljesítmény is akadt a szezon során, és abból csak egyet választhattunk első csapatba. Végül Ezekiel Elliott nyerte el magának ezt a posztot, aki ugyan nem döntötte meg az újonc rushing rekordot, de így is 1500 futott yard felett zárt, és övé lett a legjobb meccsenkénti futott átlag is (108,7 y/g). Sokaknál fontos szempont volt Zeke ellen a Cowboys támadófala, de én ezzel nem értek egyet, mert az elkapóknál sem veszik számításba egy ilyen csapat összeállításakor hogy ki dobja neki a labdát. David Johnson előtt ugyanakkor meg kell emelni a világ összes kalapját, 2000 scrimmage yard felett zárt és 20 TD-t szerzett, a Cardinals egyszemélyes támadósora volt kis híján a szezonban.

 

Fullback

First Team: Kyle Juszczyk, Baltimore Ravens

Second Team: Aaron Ripkowski, Green Bay Packers

 

Nem történt változás ezen a poszton sem a féléves csapathoz képest, Juszczyk magasan kiemelkedett a posztján, mind blokkolásban, mind futásokban. Az érdekesebb kérdést előzetesen a second team választott adta, de Andy Janovich sérülésével ahogy a first team, úgy a second team játékos is konszenzusos szavazattal született meg. Ripkowski inkább a szezon második felében vétette magát észre, van még hova fejlődnie, de így is meggyőzött minket az ittlétének jogosságáról.

 

Elkapók

First Team: Mike Evans, Tampa Bay Buccaneers & Julio Jones, Atlanta Falcons

Second Team: Antonio Brown, Pittsburgh Steelers & Odell Beckham Jr., New York Giants

 

A.J. Green kiesésével, és más elkapók szárnyalásával nem volt kérdés, hogy az egyik elkapó poszton változás lesz, és a bőség zavarával küzdöttünk. Ott volt Brown és Beckham (mindketten 1000+ yard és legalább 10 TD), akik a szezon kis százalékában nem hozták csak az elvártat, a legtöbb elkapott yarddal rendelkező T.Y. Hilton, vagy a legtöbb TD-vel bíró Jordy Nelson, mégis a Bucs harmadéves játékosa kapta a legtöbb voksot. Evans a szezon második felére már nem volt annyira produktív, de 1000+ yard és 10+ TD-vel nem meglepő, hogy az első csapatban van a helye. Nem mellesleg a Bucs ilyen jó szezonjáért ő is nagyban felelős, talán ez volt a döntő faktor a többi játékossal szemben. Julio Jones pedig hiába szerzett csak 6 TD-t, a legjobb yard/game átlaggal rendelkezik (100,6 y/g), igaz, ezt egy 300 yardos meccs is megdobta.

 

Tight End

First Team: Travis Kelce, Kansas City Chiefs

Second Team: Greg Olsen, Carolina Panthers

 

travis_kelce

 

Bár volt több emlékezetes tight end teljesítmény, csak ez a két játékos kapott tőlünk szavazatot. Ráadásul az összes first team voksot Kelce, az összes second team voksot pedig Olsen kapta, így tényleg nem maradtak kérdések. A Chiefs tight endje végre kihozott magából egy olyan szezont, amit már régóta elvárnak tőle, és a Főnökök támadójátékának meghatározó alakja lett, akár blokkolásról, akár yardok kiharcolásáról vagy a passzok elkapásáról legyen szó. 1000 yard fölött zárt, aminek több mint fele elkapás után született. Olsen pedig már zsinórban harmadszor jut 1000 yard fölé, ami NFL rekord, így az ő helye is indokolt.

 

Flex (RB/FB/WR/TE)

First Team: Le’Veon Bell, Pittsburgh Steelers

Second Team: Jordy Nelson, Green Bay Packers

 

Az új kategória első nyertese nálunk Le’Veon Bell lett, aki eltiltásából visszatérve egészen elképesztő szezont produkált. Szerencsére sérülések nem hátráltatták, így a játékra tudott fókuszálni, aminek hála egy laza 105,66 futott yard/meccs mutatót tudhat magáénak. Szinte az egyetlen olyan futó a ligában, aki elkapásoknál, futásoknál és blokkolásban is a szűk elit tagja. A TD-k nem akartak jönni az elején, de végül abból is összeszorgoskodott kilencet a szezon végére. Második csapatba pedig a legtöbb TD-t szerző (14) elkapó került, Jordy Nelson a Comeback Player of the Year díjra is esélyes, pedig nem így indult neki ez a szezon.

 

Left Tackle

First Team: Trent Williams, Washington Redskins

Second Team: Andrew Whitworth, Cincinnati Bengals

 

Nem könnyítették meg senki dolgát az AP-nél azzal, hogy leszűkítették posztokra a falemberek kiválasztását, mert a rengeteg jó LT teljesítmény közül csak egyet választhattunk az első csapatba. Ő pedig Trent Williams lett, aki nem csak passzblokkolásban teljesít jól, de a futásoknál is remekül dolgozik. 4 meccses eltiltása miatt csak 12 meccsen kezdett, ezeken mindössze 16-szor engedett nyomást. Whitworth pedig a szezon nagy részében nem túl hatékony Bengals támadófalnak legjobb játékosa volt, ráadásul pár meccsen guardként kellett helyt állnia. Nagy feladat elé néz a Bengals, hogy az ő pótlását megtalálják.

 

Left Guard

First Team: Marshall Yanda, Baltimore Ravens

Second Team: Kelechi Osemele, Oakland Raiders

 

Két kiválóság, mégse volt nehéz dönteni (és gondoljunk bele, hogy tavaly még csapattársak voltak Baltimore-ban), Yanda ugyanis annyival a többi guard fölött áll a ligában, hogy arra szavak nincsenek. Elég erre csak annyit írni bizonyításként, hogy nem engedett nem hogy sacket, de még csak QB hitet sem a védőknek! Osemele kiválóan passzol a Carr Insurance-be, Yandához hasonlóan ő sem engedett sacket, pechére csak egy jobb játékos volt nála az egész ligában.

 

Center

First Team: Travis Frederick, Dallas Cowboys

Second Team: Matt Paradis, Denver Broncos

 

A dallasi támadófalból sem hiányozhat senki egy ilyen csapat összeállításakor, ez főleg igaz Frederickre. Ugyan nem egyöntetűen, de ő nyerte el a legtöbb szavazatot, nem véletlenül, évek óta a liga egyik legjobb egységét alkotják Dallasban a csapattársaival, idén ráadásul alig engedett nyomást, sacket pedig egyáltalán nem, és elég megnéznünk Elliott számait, amit részben Fredericknek is köszönhet. Matt Paradis a gyengécske denveri támadófal legjobb embere volt, rá nem lehetett panasz. Rodney Hudson és Alex Mack is kapott 1-1 voksot.

 

Right Guard

First Team: Zach Martin, Dallas Cowboys

Second Team: T.J. Lang, Green Bay Packers

 

Folytatódik a Cowboys invázió, de Martinon senki nem lepődik meg. Ami Yanda az LG, az Martin az RG poszton, abszolút kiemelkedik a mezőnyből, nálunk is mindenki az első csapatba jelölte. A second team választás ugyanakkor érdekesebb volt, hiszen 3 név volt a kalapban, de végül a Packers kiválósága lett a befutó a bengalsos Kevin Zeitler és az egalesös Brandon Brooks előtt. Passz blokkolásban nem volt párja az RG-k között, futásoknál viszont van még hova fejlődnie.

 

Right Tackle

First Team: Jack Conklin (R), Tennessee Titans

Second Team: Marcus Cannon, New England Patriots

 

NFL: Preseason-Tennessee Titans at Oakland Raiders

 

A pozíciós bontásnak a jobb oldali tackle-ök örülnek a legjobban, hiszen így esélyük van bekerülni egy ilyen nívós jelentőségű csapatba. Conklin újonc létére egész évben dominálta ezt a posztot, alig engedett nyomást vagy sacket, megérte érte feltrade-elnie a Titansnek a drafton. Két sacket engedett mindössze, ezek mellé kiválóan segítette DeMarco Murray tündöklését a szezonban a kiváló blokkjainak hála. Cannon főleg a szezon második felében volt kiemelkedő, amióta Brady visszatért, nem engedett sacket, és csak minimális százalékban engedett nyomást az ellenfeleknek. Rajtuk kívül a saintses Zach Strief és a falconsos Ryan Schraeder kapott még szavazatot.

 

Belső védőfalemberek

First Team: Aaron Donald, Los Angeles Rams & Calais Campbell, Arizona Cardinals

Second Team: Ndamokung Suh, Miami Dolphins & Fletcher Cox, Philadelphia Eagles

 

Aaron Donald neve talán senkit nem lep meg egy ilyen csapat összeállításakor, megkérdőjelezhetetlen az ő helye, konkrétan annyi nyomást generál a fal közepén, mint egy elit edge rusher. Campbell pedig főleg a szezon második felében mutatott elképesztő teljesítményének hála került ide, 8 sack, fumble return TD, safety, mindent megcsinált, nem rajta ment el a Cardinals szezonja. Suh és Cox visszafogottabb volt a tavalyi szezonhoz képest, de így sem férhetett kétség a csapatba kerülésükhöz. Jurrell Casey (Titans) és Damon Harrison (New York Giants) kapott még szavazatot.

 

Pass rusherek

First Team: Khalil Mack, Oakland Raiders & Von Miller, Denver Broncos

Second Team: Vic Beasley, Atlanta Falcons & Brandon Graham, Philadelphia Eagles

 

A szezon felével ellentétben egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy ők lesznek a befutóink, hiszen azóta több játékos teljesítménye is feljavult. Ott van például a szezon sack királya, Vic Beasley, vagy a legtöbbször nyomást okozó pass rusher, Brandon Graham, de olyan nevek is előkerültek, mint Cameron Jordan (Saints) vagy Joey Bosa (Chargers). Mégis, egyikük sem volt mérhető szerintünk a Miller-Mack kettőshöz, akik nem csak a pass rushban kiemelkedőek, de a futást is ölni tudják.

 

Linebackerek

First Team: Luke Kuechly, Carolina Panthers & Bobby Wagner, Seattle Seahawks & Sean Lee, Dallas Cowboys

Second Team: Dont’a Hightower, New England Patriots & C.J. Mosley, Baltimore Ravens & K.J. Wright, Seattle Seahawks

 

Itt volt talán a legnagyobb össze-visszaság, hiszen Kuechlyn és Wagneren kívül nem volt kiemelkedő többségben senki. Kuechly hiába volt csak 11 meccsen bevethető, azokon a szokásos teljesítményét hozta, Wagner pedig bebizonyította, hogy bizony ő a Seahawks védelmének az agya, szinte nincs gyenge pontja a játékának. A harmadik LB végül szoros versenyfutásban Sean Lee lett, akinek végre sikerült sérülésmentesen végigjátszania a szezont, meg is lett az eredménye, bár pass rushban voltak nála jobbak a lemaradók között is. Hightower zseniális játékot mutatott a Patsben hétről hétre, komolyan a zsebébe kell nyúlnia Belichiknek ha meg akarja tartani, Mosley szintén kiemelkedett a Ravens LB sorából, és K.J. Wright is kibújt Wagner és a LoB árnyékából, megmutatva, hogy ő is tud ám klasszis teljesítményt szállítani egy szezonon keresztül. Szavazatot kapott még Jordan Hicks (PHI), Vontaze Burfict (CIN) és Paul Posluszny (Jax) is.

 

Cornerbackek

First Team: Chris Harris Jr., Denver Broncos & Aqib Talib, Denver Broncos

Second Team: A.J. Bouye, Houston Texans & Casey Hayward, San Diego Chargers

 

chris_harris_aqib_talib

 

A No Fly Zone diadalmaskodott az All-Pro csapatunkban, és példátlan módon két denverit választottunk cornernek. Ketten együtt 681 yardot és két TD-t engedtek az ellenfeleiknek, targetenként 4,83 yardot, ezek elképesztő számok. A.J. Bouye jól halad a Josh Norman úton, és kvázi a semmiből hirtelen produkál egy elit szezont – közvetlenül a szerződése lejárata előtt, a Texans élbolyba tartozó passz elleni védekezésének egyik alapja az ő játéka volt. Casey Hayward teljesítménye után meg nem győznek sírva fakadni a Packers drukkerek, idén ugyanis ő szerezte a legtöbb interceptiont a ligában, és végig jó játékkal vétette magát észre a szezonban.

 

Safetyk

First Team: Landon Collins, New York Giants & Eric Berry, Kansas City Chiefs

Second Team: Eric Weddle, Baltimore Ravens & Kam Chancellor, Seattle Seahawks

 

Két olyan játékos alkotja az első csapatunkat, akik akár az Év Védője díjra is komoly favoritok lehetnének. Collins mindenhol ott van, le tudja fülelni a passzokat, megállítja a futást, vagy sackeli az irányítót, számára nem léteztek korlátok a szezonban, ráadásul Londonban igen impresszív TD-t szerzett a Rams ellen. Eric Berry pedig ha pass rushban nem is, minden másban méltó kihívója Collinsnak, örülünk, hogy ekkora akaratereje van, és ilyen komoly betegségből is vissza tudott térni az elitbe. Weddle és Chancellor is méltó kihívója a két játékosnak, igen jó safety teljesítményeknek lehettünk szemtanúi idén, ők is mindenhol ott vannak a pályán, legyen szó passzsiettetésről vagy egy passz lefüleléséről.

 

Defensive Back (CB/S)

First Team: Dominique Rodgers-Cromartie, New York Giants

Second Team: Malcolm Butler, New England Patriots

 

DRC is felnőtt a feladathoz, miután kapott két riválist is maga mellé, de ő nem hagyott kérdőjelet a kezdetésével kapcsolatban. Utolsó két meccsén kemény 0-ás (!) passer ratinget engedett az irányítóknak ha felé dobták a labdát, a teljes szezont tekintve pedig 36,5-ös passer ratinget. Butler pedig megdolgozik a nagy lóvéért az idei szezonban, bár könnyen lehet, hogy ezt nem a Patriotstól fogja megkapni. A játéka elég hektikus, viszonylag sokat enged a többi riválisához képest, de cserébe rengeteg passzt le is üt, kicsit a tavalyi Marcus Petersre emlékeztet.

 

Rúgó

First Team: Justin Tucker, Baltimore Ravens

Second Team: Adam Vinatieri, Indianapolis Colts

 

A szezon befejeztével nem volt kérdés, hogy Tucker lesz a választottunk, hiszen mindössze egy mezőnygólt hibázott a szezonban, és az sem a saját hibájából született. A second team posztra hárman is pályáztak, Matt Bryant, Matt Prater és Matt Adam Vinatieri is 2-2-2 szavazatot kapott, de katonadani szavazata döntött a Colts kickere mellett így őt kell utálni!.

 

Punter

First Team: Marquette King, Oakland Raiders

Second team: Pat McAfee, Indianapolis Colts

 

marquette_king_pat_mcafee

 

A többség szavazata döntött, mindketten kiváló idényt futottak, de kapott szavazatot Johnny Hekker is, aki NFL rekordot döntött az 51 darab 20 yardon belülre rúgott puntjával. #őkisemberek

 

Kick Returner

First Team: Cordarelle Patterson, Minnesota Vikings

Second Team: Andre Roberts, Detroit Lions

 

Idén kettéválasztották a returner kategóriát is, a kirúgásokra specializálódott visszahordók közül pedig a Vikings visszahordója nyerte el a posztot, köszönhetően az idei 104 yardos TD visszahordásának. Second teambe már nagyobb volt a választék, de végül Andre Roberts kapta oda a legtöbb voksot.

 

Punt Returner

First Team: Tyreek Hill, Kansas City Chiefs

Second Team. Marcus Sherels, Minnestoa Vikings

 

A punt returnök királya idén a Chiefs újonca volt, két punt return TD-je is volt a szezonban, a 15,2 yardos visszahordó átlag pedig igencsak jó mutató 39 visszahordásból. Sherels csak 21 punt returnnel rendelkezik, de így is 13,9 yardot átlagolt, és neki is van két TD visszahordása, Minnesotában örülhetnek annak a special teamnek.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!