Connect with us

Hír

Kiko Alonso csapata és posztja sem biztos jövőre

 

 

Kiko Alonso akármilyen tehetséges játékos, könnyen lehet, hogy három év alatt a harmadik csapatában találhatja magát. Év végén ugyanis restricted free agent lesz. Azonban, ha marad, akkor is változások elé nézhet, csak éppen csapaton belül posztját tekintve.

 

kiko

 

Matt Burke, a Dolphins friss defensive koordinátora, aki Alonso linebacker edzője volt tavaly, ugyanis azt nyilatkozta, hogy minden szabadügynök piaci defense tevékenységük Alonsotól függ. Ha Alonsot elmozgatják a middle linebacker pozícióból, akkor a helyére keresnek embert, ha azonban marad a helyén, akkor szélre fognak ember után nézni.

 

Meglehetősen fura, hogy egy viszonylag jól teljesítő és fontos játékost csak így átmozgassanak másik pozícióba, de nem példa nélküli. A Packers ugyanezt csinálta Clay Matthews esetében, ahol a középső linebacker poszt megszilárdítása (illetve ember hiány miatt) reményében tették többször is ILB pozícióba. Mindenesetre ezen a példán is látszik, hogy nem feltétlenül sikeres a váltás. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a Miami linebacker sorára ráfér az erősítés, ugyanis a védelem egyik gyenge pontja volt idén, Kiko pedig elég tehetséges játékos ahhoz, hogy új poszton is megállja a helyét. Szerintem ezeket a gondolatokat úgyis főleg az fogja hajtani, hogy a szabadügynök piacon, esetleg a drafton lát-e már most, olyan játékos a Miami, akit szeretne megszerezni és akkor már könnyen átlátják, hogy Kikora hol lehet nagyobb szükség, még ha most pont az ellenkezőjét is állítják.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!