Connect with us

Hír

Koordinátor csere Oaklandben

 

A 6. legjobb támadósor birtokosa a Raiders, mégis OC csere mellett döntöttek a vezetők, ám az indok egyszerűbb mint gondolnánk.

 

derek_carr_todd_downing

 

Bill Musgrave Jack Del Rio kérésére érkezett támadókoordinátornak Oaklandbe a 2014-es szezon végeztével, és nem is végzett rossz munkát ha a számokra pillantunk. 2015-ben még döcögött a szekér, 2016-ra viszont egy pokolian jó offense állt össze Musgrave kezei alatt, élükön a sokáig MVP címre is esélyes Derek Carr-ral és a ligában a 6. legjobb offense-zel. Viszont Musgrave csak két éves szerződést kötött a Raidersszel kinevezésekor, ami éppenséggel most fog lejárni, és nem kívánnak vele hosszabbítani. Az indok pedig egyszerű: mert nem akarják elveszteni Todd Downingot.

 

Downing irányítóedzőként tevékenykedett a csapatban, nem sokkal Del Rio és Musgrave után érkezett a csapathoz. Carr idei sikerében ő is szerepet kapott, ráadásul korábban Matthew Staffordot edzette még a Lions QB edzőjeként 2011 és 2013 között – pont akkor, amikor Stafford karrierje legjobb éveit zárta, nem véletlenül. Downingot több csapat is hívta volna magához interjúkra, ezért a Raiders a megtartása érdekében nem hosszabbított Musgrave-vel, és Downingot nevezte ki a csapat támadókoordinátorának. Az újdonsült OC még csak 36 éves, mégis 10 évnyi tapasztalata van a profi ligából korábbi állásainak hála.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!