Connect with us

Hír

Nem hibáztak a bírók, mégis megadtak két TD-t

 

A Green Bay Packers – New York Giants meccsen született két teljesen szabálytalan TD. Az egyik a második negyed végén dobott Rodgers Hail Mary volt, ott ugyanis Randall Cobb ellökte a védőt, ami támadó pass interference, annullálni kellett volna a TD-t. A másik hibás döntés a harmadik negyedben történt, amikor a Giants csak egy facemask árán tudta megállítani a Packers támadását, és turnover on downs megszerezte a labdát. Ebből lett két játékkal később Eli Manning TD-passza.

 

aptopix_giants_packers_football_33958

 

Tehát a mérkőzésen volt két nagyon komoly bírói hiba, a játékvezetők mégsem hibáztak. Egy Hail Mary passznál mindig megy a lökdösődés, szinte esélytelen kiszúrni, ahogy egy tömörülő kupac alján sem egyszerű észrevenni a facemask szabálytalanságot. Túlzás lenne rajtuk számon kérni. Ugyanakkor ezek tiszta büntetések lettek volna, mindössze annyit kellett csinálni, hogy visszanézik őket.

 

Ugyebár a sárga zászlókat, vagy azok hiányát nem lehet challenge-elni. Ez egy teljesen értelmetlen dolog, hisz maximum úgy is csak háromszor chellenge-elhet egy edző, egyetlen hátul ütője van, hogy így a bírók magabiztosabban dobálhatnák a zászlót, ami nem lenne jó. Viszont nem értem, hogy miért nem lehet a turnovereket és pontszerzéseket szabálytalanság szerint is megvizsgálni.

 

A példánál, ha egy TD-nél volt lökés az elkapó részéről, akkor ne csak azt nézzék, hogy lent volt-e a lába, hanem vegyék figyelembe a lökést is. Ahogy a futásnál se azt nézzék, hogy áthaladt-e a first down vonalon, hanem hogy megrángatták-e a futó sisakrácsát, vagy nem. Nem azt mondom, hogy nézzék meg az összes támadót és védőt, hogy holdingolták vagy interferálták-e egymást, de minimum a labdás embert és a vele történteket ellenőrizhetnék. Nem lenne olyan nehéz.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!