Connect with us

Minden ami NFL

Ők retteghetnek a Fekete Hétfőtől – Update!

A Fekete Hétfő nem véletlenül kapta a nevét, ugyanis hagyományosan az alapszakasz utolsó hetét követő hétfőn vágják ki a tulajdonosok/GM-ek a pocsékul teljesítő főedzőket. A szezon során már megváltak három edzőtől, de a sor aligha ér itt véget.

 

blackmonday

 

UPDATE:

 

Chip Kelly, San Francisco 49ers – a 49ers két órával a csapat utolsó mérkőzése után kivágta Kellyt

Több bennfentes információja szerint a 49ersnél a vezetőedző Chip Kelly, és a csapat general managere, Trent Baalke is menesztve lesz az utolsó forduló után. Ennél forróbb aligha lehetne a pad.

 

Eagl18-h

 

Mondjuk szerintem Kellyvel nem volt különösebben nagy baj, a 49ers egyszerűen ennyire gyenge minden téren, ráadásul egy rakás sérültjük is volt. A gond inkább Baalke-vel volt, aki elküldte Jim Harbaugh-t, nem nevezte ki, sőt elküldte Vic Fangiót, kinevezte majd egy év után elküldte Jim Tomsulát, majd elhozta Chip Kellyt. Persze érthető a döntés, hisz új GM, új edzők.

 

Mike McCoy, San Diego Chargers – Ahogy arra számítani lehetett, az újabb vereség után elköszöntek McCoytól

 

A Chargers az a csapat, ahol szerintem mindenképp elférne egy edzőváltás. Mike McCoy 2013-ban vette át a csapatot és rögtön két 9-7-tel kezdett, amiből az egyik rájátszást ért, sőt, ott még nyert is a Chargers egy meccset. Azóta viszont egy 4-12 és legjobb esetben egy 6-10 jöhet össze, ami elég gyenge egy Philip Riversszel még akkor is, ha rengeteg a sérült. Főleg, hogy idén a legtöbb meccsüket nem a sérülések, hanem a saját szerencsétlenkedésük miatt veszítettek el. Simán állhatnának 9-6-tal most, de még a nyeretlen Brownstól is sikerült kikapni, ennek pedig edzőbuktatónak kell lennie.

 

Bruce Arians, Arizona Cardinals – Arians minden jel szerint maradni fog

 

Hiába volt az idei szezon hatalmas csalódás volt a Cardinals szurkolók számára, Bruce Arains továbbra is lelkesen készül a következő szezonra. Nála nem is a kirúgás van képben, hanem a visszavonulás, ugyanis a szezon során többször is megromlott az egészsége, az asszony pedig jobban örülne, ha a mester valami kevésbé stresszes melót vállalna.

 

Bruce Arians

 

A munkájára egyébként az idei szezonnal együtt sem lehet panasz, hisz 2013-ban egy 10-6-tal maradt le a csapat a PO-ról, majd jött egy 11-5 és egy 13-3, az idei 6-8-1-gyel is bőven a top edzők között van az utóbbi négy évben.

 

Todd Bowles, New York Jets – A csapat megerősítette, hogy Bowles és a csapat GM-je is marad

 

A külföldi sajtó nem tartja valószínűnek Bowles menesztését, de az idei év megmutatta, hogy az ő mentalitása nem alkalmas főedzői posztra. A Jets teljesen szétesett fejben és az öltözőben egyaránt, a játékosok meg-megborítják egymást, beszólogatnak, egymásnak üzennek a médiában, szidják a játékhívásokat, a menedzsment hozzáállását vagy az orvosi stábot, vagy csak szimplán meetingeket hagynak ki. Teljes a káosz és Bowlesnak nincs meg a tekintélye, hogy rendet tegyen, hiába a 10-6 az első szezonjában.

 

Akiknek már meszeltek

 

Rex Ryan, Buffalo Bills

 

A Bills Rex Ryant és ikertestvérét, Robot is kivágta nem sokkal karácsony után. Rex helyére Anthony Lynn támadókoordinátor került, aki insiderek szerint a szezon után is megtarthatná a pozícióját.

 

Ryan alatt nem volt teljesen reménytelen a Bills, meglepő módon az offense top egységgé nőtte ki magát, különösen ami a futójátékot illette. Azonban a nagyon tehetséges védelmet sikerült teljesen tönkretennie, illetve a csapatot sem tudta eredményesen vezetni. Egy 9-7-es csapatot vett át, amivel első évében 8-8-at, másodikban pedig egy 7-8-at tudott összehozni. Mindez különösen annak fényében nagyon gáz, hogy idén azért még a Patriotsot is sikerült egyszer lenullázni.

 

Gus Bradley, Jacksonville Jaguars

 

Rex Ryant még valamilyen szinten lehetett védeni, mert néha csak nyert vele a csapat. Bradley viszont a liga talán legpocsékabb edzője jelenleg, aki egy ilyen tehetséges csapatból még egy Fisher féle 7-9-re sem volt képes. Pedig olyan játékosokkal dolgozhatott, mint Jalen Ramsey, Dante Fowler, Allen Robinson, Allen Hurns, Malik Jackson, Julius Thomas vagy Blake Bortles.

 

gus_bradley_fired_net

 

Bradley-t 2013-ban nevezték ki a Jags élére, de négy év alatt összesen csak 14 győzelemre volt képes 48 vereség mellett. Három csoporton belüli harmadik és negyedik hely után vágták ki.

 

Gary Kubiak, Denver Broncos

 

Egészen friss hír, hogy a rossz egészségi állapota miatt Gary Kubiaknak a mai lesz az utolsó találkozója a Broncos vezetőedzőjeként, és visszavonul.

 

Jeff Fisher, Los Angels Rams

 

Fisher megint bekezdett a szezon elején, hogy aztán annyira leolvadjon a csapat, hogy december 12-én ki is vágták. 31-45-1-es mérleget tudott felmutatni nulla rájátszással, ami mondjuk nem is olyan vészes, mint mondjuk Bradley-é, főleg, hogy neki Seahawksokkal és Cardinalsokkal, helyenként Super Bowl contender 49ersekkel kellett megküzdenie. Azonban ő sem tudta kihozni a tehetséges csapatból a kellő eredményeket, így az ő elküldése is teljesen indokolt volt.

 

Akik alatt forró a pad

 

 

John Fox, Chicago Bears

 

A Bears egy nagyon szerencsétlen csapat, hisz annyi sérültjük van, hogy számolni is nehéz. Ennek ellenére a Bearsben van tartás, megverték a Lionst, hősiesen küzdöttek a Packers ellen, abszolút vállalható a csapat, még ha az eredményre nem is lehetnek büszkék.

 

Fox szerintem nem egy jó edző, legalábbis nem egy olyan, akivel Super Bowlt nyerhet a csapat (még ha kétszer el is jutott oda). Viszont remek érzékkel tud egy jól működő, olajozott szervezeti struktúrát, öltözői légkört és csapatot is összerakni. Én nem küldeném még el, mert még ha jövőre is gyenge lenne a Bears, a következő HC már SB-ig vihetné a csapatot (Panthersnél, Broncosnál bevált).

 

Chuck Pagano, Indianapolis Colts

 

A Colts ugyanaz, mint a Chargers. Pagano mesternek hiába van egy Andrew Luckja, hiába van egy viszonylag gyenge csoportban a csapat, mégsem tudnak előre lépni. Pedig Luck idén már elit teljesítményt nyújtott és egészséges is volt.

 

chuck-pagano

 

Pagano 2012-ben vette át a csapatot Jim Caldwelltől és egyből kézhez kapta Andrew Luckot, majd egy 11-5-tel kezdtek (igaz, ekkor még Bruce Arians is besegített, mint OC és helyettes vezetőedző). Viszont ezután jött még két 11-5-ös szezon, Pagano pedig 2016 elején egy négyéves szerződéshosszabbítást is kapott. Azonban ez nem jelent semmit, hiába mondta Jim Irsay tulajdonos, Pagano és a GM Ryan Grigson sem érezheti magát biztonságban.

 

Marvin Lewis, Cincinnati Bengals

 

A Bengals edző Marvin Lewis érvényes szerződéssel rendelkezik jövőre és önkéntesen nem mond le erről. Az eddigi pletykák arról szóltak, hogy visszavonul, de ezt cáfolta, így pedig lehet, hogy a csapat a csúnyább utat választja.

 

Lewis nem egy rossz edző. 14 éve vezeti már a Bengalst, ez idő alatt csak négyszer volt a csapatnak negatív mérlege és hétszer volt a csapat a rájátszásban. Sőt 2011 és 2015 között minden évben ott voltak, négyszer pedig (2005, 2009, 2013, 2015) a csoportot is megnyerték. Csakhogy a hét PO részvételhez hét vereség társul nulla győzelemmel. Az idei szezon sem sikerült jól, így már nagyon érik a váltás a csapatnál. Érdekes lesz, meglépi-e a Bengals az edző kirúgását.

 

Akik meglepetést okozhatnak

 

 

Ron Rivera, Carolina Panthers

 

A Panthers szezonja sem volt valami fényes, de ettől még Rivera állása nincs veszélyben. Viszont állítólag a Rams nagyon szeretne egy nagy nevű edzőt, és a Panthers mestere pont jó lenne nekik. Mondjuk nehéz a Rams mellett érvelni a Panthersszel szemben, de semmit sem lehet kizárni.

 

Sean Payton, New Orleans Saints

 

Payton és a Saints utóbbi pár évben mutatott teljesítménye nem a legjobb, mert csak nem sikerült összerakni azt a védelmet. Kirúgni biztos nem rúgnák ki, mert Breesszel nagyon jól megértik egymást, viszont egy jó cserének állítólag nem mondanának nemet. Itt jön megint képbe a Rams, akik jó eséllyel mind a 31 csapatot megkörnyékezték, hátha.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!