Connect with us

Hír

Téved az, aki szerint Butler büntetése nem volt jogos

 

A Cowboys-Packers mérkőzés egyik legvitatottabb jelene az volt, amikor az elkapó Brice Butler beszaladt a huddle-ba, majd lejött a pályáról, ezzel összeszedve egy 15 yardos büntetést. Michael Lombardi, aki korábban Bill Belichick asszisztense volt viszont azt állította Twitteren, hogy beszélt más csapatok alkalmazottaival, akiknek az NFL szóvivői azt mondták, hogy Butler nem volt megtévesztő, ezért nem kellett volna büntetést kapnia. Ezzel szemben a liga hivatalosan más állásponton van.

 

giphy-downsized-large

 

Az NFL szóvivője, Michael Signor szerint a hívás teljesen korrekt volt, főleg, hogy egy olyan szabályt alkalmaztak, ami 1955 óta a szabálykönyveb van. A játékvezetői testület alelnöke, Dean Blandino pedig azt mondta, hogy ő az ég adta világon senkivel sem beszélt, valamint hozzátette, hogy legutóbb 2014-ben volt hasonló büntetés, mégpedig egy Cowboys-Redskins meccsen, tehát Jason Garrett állítása ellenére nem most először látott már ilyet.

 

A szabály így szól pontosan:

 

“If he approaches the huddle and communicates with a teammate, he is required to participate in at least one play before being withdrawn. Violations of this rule may be penalized for unsportsmanlike conduct.”

 

Ebből a huddle megközelítése biztosan megtörtént, a csapattárssal való kommunikáció lehet kérdéses. Bryanttel pacsizott? A fullback Keith Smith (#41) vagy egy másik csapattárs szólt neki, hogy menjen le? Ha igen, akkor biztosan megsértette a szabálykönyvet.

 

Azt már csak zárójelesen, a kommentekre reagálva tesszük hozzá, hogy a huddle-höz egyébként nem kell mind a 11 játékos, így szól a szabálykönyv definíciója:

 

“A Huddle is the action of two or more players in the field of play or in the end zone who, instead of assuming their normal position for the snap, free kick, or Fair Catch kick form a group for receiving instructions for the next play or for any other reason.”

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!