Connect with us

Minden ami NFL

Top10 védő rookie

 

A támadók után következzenek a legjobb rookie védők is. Közöttük már talán kevesebb a látványosan jó teljesítmény és nincs is olyan nagyon észrevehetően domináns, mint a dallasi páros, de azért akadt elit teljesítmény is. A legjobb támadó újoncokról szóló cikket ITT találjátok.

 

1. Joey Bosa, San Diego Chargers

 

Később csatlakozott csak a küzdelmekhez, mint a többiek, de ez bőven elég volt arra, hogy meggyőzzön mindenkit, hogy ő volt az egyik legnagyobb tehetség a drafton. 11 mérkőzés elég volt neki 10 sackhez és 58 pressure-höz, ami arányosítva a legjobb teljesítmény. Nem a rookie-k között, a ligában. Mindezek mellett futás ellen is jól játszik, utoljára egy bizonyos Von Millertől volt ilyen domináns rookie edge rusher teljesítmény.

 

 2. Jalen Ramsey, Jacksonville Jaguars

 

A Jaguars választása hatalmas hajrával esett be ide, öt fordulóval ezelőtt valószínűleg a lista vége felé toporog. Az elmúlt négy mérkőzés alatt azonban az összes cornerbacket figyelembe véve ő engedte a második legalacsonyabb passer ratinget coverage snapenként, összeszedett 9 leütött labdát, 2 interceptiont (egyet vissza is hordott TD-re) és mindössze 12 elkapást engedett 35 targetből, 145 yardért. Érik a jövő shutdown cornere.

 

 3. Keanu Neal, Atlanta Falcons

 

Neal úgy érkezett az egyetemről, mint egy hard hitter, futás ellen jól játszó safety, akinek van még bőven tanulnivalója, főleg coverage-ben. Ehhez képest az összes safety között a tizedik legkevesebb elkapott yardot engedi coverage snapenként és a második legkevesebbet a rookie-k között. Ez még talán nem lenne nagy szó, de ha ehhez hozzávesszük azt a tényt, hogy az összes kezdő safety közül őt vették a legtöbbször célba, akkor máris sokkal jobban hangzik a dolog. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy 95 tackle próbálkozásából mindössze 5-öt rontott el.

 

neal

 

 4. Chris Jones, Kansas City Chiefs

 

Jones szintén az idény második felében megy nagyot és ha nem is olyan látványos a játéka mint az előbb említett három játékosé, azért hasonlóan jó teljesítményt nyújt. A nyolcadik hét óta mindössze két interior defender gyakorolt több nyomást az ellenfél irányítóira és ha ehhez hozzávesszük azt, hogy futás ellen is félelmetes, akkor máris megkapjuk, hogy a ProFootbalFocusnál miért csak Aaron Donald előzi meg mint belső falember. Persze a Chiefs védőfala sokat segít a munkájában, de nem szabad elmarasztalnunk az érdemeit.

 

5. Karl Joseph, Oakland Raiders

 

Joseph játéka a többiekéhez képest talán kicsit szürkébb. Kevesebb nagy játékot csinál, kevésbé üt nagyot, de mindezek mellett kevés a hiba is. Mindössze két elhibázott szerelése volt a szezonban, coverage-ben a közmezőnyben helyezkedik el és elég konzisztensen játszik.

 

6. Eli Apple, New York Giants

 

Apple játékát nagyon nehéz jól megítélni. Egyrészt mert Jenkins sérüléséig kevesebbet volt pályán, másrészt pedig mert nagyon hektikus a játéka. Volt olyan mérkőzése, ahol tulajdonképpen teljesen kikapcsolta a játékból az emberét és óriási mentései voltak, de voltak gyenge periódusai is. Mindezek mellett a liga egyik legnehezebb posztján nyújt maradandó teljesítményt és mikor feljebb kellett lépni a depth chartban, akkor azt is visszaesés nélkül tette meg.

 

apple

 

7. Deion Jones, Atlanta Falcons

 

Még egy Falcons játékos és ő sem érdemtelenül. Furcsa mód ő is coverage-ben jobb és futás ellen vannak néha hibái, de egyértelműen a csapat szilárd magjává tudott válni első évére is. Pályán töltött több, mint 800 snapje jelzi, hogy töretlen felé a bizalom és a jövő védelmének meghatározó tagja lehet.

 

 8. Tavon Young, Baltimore Ravens

 

Young év eleje óta egyértelműen megszerezte a kezdő helyet és azóta sem csalódást keltő a teljesítménye. Jó emberezésben és zónában, ritkán ront szerelést és jól választ szögeket is. Nehéz jammelni, de ugyanakkor nem is lassú, hogy sebességből könnyen meg lehessen verni. Persze rookie hibái még akadnak, de a corner poszt – ahogy már fentebb említettem – az egyik legnehezebb egy újonc számára.

 

 9. James Bradberry, Carolina Panthers

 

Bradberry borzasztóan kezdte a szezont, talán a liga legrosszabb draft-teljesítményeihez közelített játéka, hogy aztán olyan második félévet produkáljon, hogy egyenesen a legjobb tíz közé is bekerüljön. Nincs egyszerű dolga a megtépázott Panthers secondaryben, de egyre érettebb játékot nyújt.

 

 10. DeForest Buckner, San Francisco 49ers

 

Buckner is nagyon kétarcú volt idén, de egy rookie-hoz képest, egy nem túl egységes és meggyőző védelemben bőven lehet rá építeni majd a jövőben. Több mint 1000 snapet töltött a pályán, ami az ő posztján igencsak megterelhető egy ilyen fiatal játékos számára. 38 QB pressure-je és 21 run stopja ráadásul nem is hangzik rosszul a statisztikai lapokon.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!