Connect with us

Hír

Továbbra is jól mükődik az NFL esélykiegyenlítő rendszere

 

Múlt éjjel kialakult a 2016-os NFL Playoff teljes mezőnye, a 12 bejutott csapat közül pedig 6 új névként szerepel a listán. Az AFC-ből a Dolphins és a Raiders, az NFC-ből pedig a Lions, Giants, Falcons, Cowboys négyes üdvözölheti újra a rájátszást.

 

playoff

 

Bár olyan domináns csapatok, mint a jelenlegi Patriots, mindig akadnak, mégis évről-évre bebizonyosodik, hogy az NFL-ben azért jól működik az esélykiegyenlítő rendszer, ami elsősorban a drafton, másodsorban a sorsolás kialakításon alapszik. Persze a fizetési sapka is jól szuperál, így nem lehet olyan évtizedeken át uralkodó dinasztiákat kialakítani mint az európai fociban, így a 32 csapat szurkolói közül, senkinek nem kell több 10 éven keresztül nélkülöznie.

 

Persze a Browns szurkolók joggal kérdezhetik, hogy mikor jön már el végre az ő idejük, mert az elmúlt években hiába húztak a draft első felében és játszottak mindig a többi csoport utolsó helyezettjével, semmi nem javult. Jó példa erre az idei Jaguars is, akik bár nagy reményekkel indultak neki a szezonnak, végül nem léptek előre. Ellenpéldának viszont ott a Cowboys, akik a draft elején húzva, bebiztosították jövőjüket és megszerezték az NFC első helyét is. Másik példának lehet említeni a Raiderst, akik évről évre jól gazdálkodtak a pénzzel és jó igazolásoknak köszönhetően ők is ott vannak a legjobbak között (persze a kiváló draft náluk is meg volt). Az idei példa is mutatja, hogy az NFL az egyik legjobban működő rendszer az összes sportot figyelembe véve és bár akadnak még mindig hiányosságok, nehéz belekötni a jelenlegi rendszerbe.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!