Connect with us

Hír

Shanahan véleménye Garoppoloról, a 49ers irányítóhelyzetéről és Manzielről

 

Nyílt titokként kezelik, hogy a Falcons jelenlegi támadókoordinátora lesz a 49ers vezetőedzője, ahol könnyen előfordulhat, hogy a 4 rosteren lévő irányító közül egy sem marad a csapatnál az FA piac kezdésére. Kirk Cousins után egy újabb, Shanahanhez közel álló irányító nevét dobtak be, méghozzá a Patriots csereirányítóját, Jimmy Garoppolot. A 2014-es draft idején Shanahan még a Browns csapatánál volt támadókoordinátor, akik szintén irányítót kerestek maguknak. Nem is a Browns lenne, ha nem a class egyetlen olyan irányítóját választották volna ki, aki a legnagyobb bust lett, ő pedig Johnny Manziel volt. Pedig Shanahan szívesen edzette volna Garoppolot (és Derek Carrt) már akkor is.

 

kyle_shanahan

Fotó: clevelandbrowns.com

 

„Egy nagyon jól passzoló játékos volt már akkor is. Egy kemény fickó, aki sosem vette le a szemét a pályáról, és ha kellett, villámgyorsan juttatta el a labdát az elkapójához. Ráadásul a magánéletben is egy remek emberként nyilvánult meg. Volt alkalmunk egy vacsorával egybekötött beszélgetésre, szimpatikus volt már akkor is. Az Easter Illinois-ban játszott, ahol más fajta offense séma van, nem mindig értékelték azt, hogy milyen gyorsan tudsz szabadulni a labdától. Én viszont meg voltam róla győződve, hogy egy okos irányítóról beszélünk, akinek remek dobómechanizmusa van.” – nyilatkozta a cleveland.com-nak.

 

Később arról is beszélt, hogy bár Garoppolo nem kezdett, nagyon jó helyre került, majd a jövőbeli munkásságáról is nyilatkozott.

 

„A második körben választották ki, és annak ellenére, hogy nem kezdett az első perctől kezdve, nagyszerű helyzetbe került. Tom Bradytől lesheted el a szakma csínját-bínját, kiváló edzőkkel dolgozhatsz együtt évről évre, azt gondolom, hogy ebből rengeteget profitálhatott. Biztos vagyok benne, hogy amikor hosszú távra lesz kezdő, akkor tudni fogja, mit kell tennie. (…) Természetesen minden edző akar egy irányítót magának, mégis egy franchise arculatának az alapjáról beszélünk. Ugyanakkor gyakran csak reménykedni tudsz abban, hogy az aki mellett elköteleződtél, ő majd hozza neked a győzelmeket, és rendre jó teljesítményt nyújt a pályán. Kirk (Cousins, a szerk.) is egy remek irányító, akinek bárki örülni tudna.”

 

Végül Johnny Manzielre is kitért, aki gőzerővel dolgozik azon, hogy újra a profik között játszhasson.

 

kyle_shanahan_johnny_manziel

Fotó: clevelandbrowns.com

 

„Elég régóta nem beszéltem vele, legutóbb tavaly váltottunk pár üzenetet, de akkor csak megdorgáltam, hogy elszórakozza a tehetségét. Mert szerintem ő egy rendes srác, szerettem vele együtt dolgozni. Nem egyszerű eset a pályán kívül, de amit kértem tőle edzéseken, azt mindig maximális fordulatszámon próbálta teljesíteni. Sosem hibáztatott másokat, sose mutogatott a csapattársaira, ha valami nem jött neki össze, helyette mindig azt mondta: “Edző bá, menne ez nekem jobban is!”. Nem volt számára egyszerű az utóbbi időszak, de hiszek benne, hogy talpra áll, bár nem lesz könnyű dolga.”

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!