Connect with us

Szabadügynök

Top10 szabadügynök irányító

 

A szokottnál izgalmasabb lesz a piac az irányítókat tekintve. Annyit azonban csalok, hogy három olyan játékost is bevettem a listába, akiknek élő szerződésük van, de nagyon nagy valószínűséggel tesztelni fogják a piacot. 

 

ns_22mooreinsider10gm.JPG

 

10. Tony Romo, Dallas Cowboys

 

Rögtön egy csalással kezdek. Nagy rá az esély, hogy a Cowboys elengedi Romót, de mivel vele kapcsolatban nem lehet kizárni a cserét sem, így csak 10. helyre tettem (amúgy második lenne a rangsroban). A szokásos csapatok, mint a Jets, a Browns, a 49ers, a Bears természetesen szóba jöhet nála, de nagyon meglepődnék, ha nem Denverben vagy egy másik relatíve contender csapatban kötne ki. Nálam a Denver a favorit, Super Bowl esélyes lenne vele a csapat, tanulhatna tőle az első körös Lynch, ráadásul alapból 1-2 évre számol ő is. A fizetése olyan 14-16 millió lehetne évente.

 

9. Mark Sanchez, Dallas Cowboys

 

30 irányítónak is lejár a szerződése, közülük még a jobbak közé tartozik Mark Sanchez. Igazság szerint, amikor játszott, akkor nem volt rosszabb az Eaglesben, mint Sam Bradford, de persze kezdő szinte biztos, hogy sehol nem lesz. Egy vállalható, olcsó csereirányító azonban még válhat belőle. A Dallas nem tudja megtartani, idén is két milliót keresett, nekik pedig nincs rá pénzük, de például a Coltsban el tudom képzelni. Ott úgy is lejár Ryan Lindley és Josh Freeman szerződése.

 

8. Case Keenum, Los Angeles Rams

 

Keenum nem volt sem jobb, sem rosszabb, mint Jared Goff, de a 9-11 TD-INT arányával minden bizonnyal végleg elásta magát. A Rams cserének szerintem visszahozza, de kezdőként nem tudom elképzelni. A Houstonnál kétszer is volt mondjuk 2013 óta, lehet a harmadik lesz a megoldás? Még a Jetsben tudom elképzelni egy olcsó megoldásként, hisz Ryan Fitzpatrick és Geno Smith szerződése is lejár.

 

7. Ryan Fitzpatrick, New York Jets

 

Fitzpatrick megharcolt a nagy pénzért, majd hatalmas lebőgést produkált. Nem tudom elképzelni, hogy miután padra ültették a pocsék játékáért, ki ajánlana neki szerződést. Még mindig jobb, mint Keenum vagy Sanchez, de vélhetően csak augusztusban fog szerződést kapni, amikor elkezdenek sérülgetni a cserék.

 

6. Mike Glennon, Tampa Bay Buccaneers

 

Glennont sokan még kvázi kezdőnek is el tudták képzelni, karrierje során 30 TD mellett csak 15 INT-je van, ami elég korrekt arány. Adam Schefter szerint 13-15 millió dollár között kereshet, azonban én nem tudom, hol lehetne kezdő. Talán a Bears megpróbálkozhatna vele, én jobbnak tartom, mint Matt Barkley-t.

 

gg

 

5. Brian Hoyer, Chicago Bears

 

Ha nem Glennon, akkor Hoyer lehet a Bears nyerő embere. Amikor épp játszott, akkor 7,2 yardos átlaggal passzolt hat TD-t interception nélkül, 67 százalékos pontossággal. Igaz, sérülékeny, de látva Brock Osweilert, Hoyer egy álomigazolás, bridge QB-nak tökéletes, állítólag 10-12 milliót is kaphat.

 

4. Nick Foles, Kansas City Chiefs

 

Bár Foles a 27 TD-s, két interceptionös szezonja óta 23-20-as arányt tud felmutatni, az a kiemelkedő szezon még mindig ott van a levegőben. A Chiefsben egyébként amikor játszott, elég jó volt, de hirtelen nem tudom, hol férhetne el. Talán a Falcons lehet a legjobb opciója, amennyiben Shanahan viszi magával Matt Schaubot Friscóba.

 

3. Colin Kaepernick, San Francisco 49ers

 

Ő az első irányító, akinek bár szerződése van, a források szerint biztosa vehető, hogy tesztelni fogja a piacot. Tetszik nem tetszik, nem ő volt a fék a 49ersben: nem volt pontos, nem volt elit, de a 16 TD-je 12 meccsen elég korrekt, főleg, hogy csak négyszer adta el a labdát. Lábon még mindig életveszély, van benne potenciál, a Billsben el tudnám képzelni, de a Browns és legfőbbként a Bears is szóba jöhet.

 

cc

 

2. Jay Cutler, Chicago Bears

 

Több forrás szerint is tovább lép a Bears és elküldik Cutlert a csapatból. A döntés olyan téren jó, hogy ideje már változtatni, viszont nem nagyon van Cutlernél jobb irányító a piacon, ellenben az egykori első körös QB biztos, hogy talál magának csapatot. Első blikkre a 49erst mondanám, ha nem jönne össze nekik Jimmy Garoppolo, utána a Browns van a listámon, viszont nem tartom kizártnak a Texanst sem. Egy csereként 4-5 milliós, de kezdőként 10-12 millió dollárra rúgó szerződést egész biztos elfogadna egy contender csapatban, nem mellesleg hatalmas előrelépés lenne Osweilerhez képest.

 

1. Kirk Cousins, Washington Redskins

 

Nekem nagyon fura a Cousins helyzet. Top15-ös irányító, akivel rájátszásért küzdhet a csapat, de valahogy nem úgy néz ki, mintha haladnának a tárgyalások. Reménykedik és bizakodik mindenki, de ez olyan semmilyen. Szerintem Cousins nem-exkluzív franchise taget fog kapni, azaz engedik, hogy tárgyaljon más csapatokkal és amennyiben sikerül megegyeznie valakivel, akkor el is engedik. Számomra nem kérdés, hogy megér akár két első kört is, egy kész, biztos top irányító, aki például a 49erses Shanahan alatt nagyon jó lehet. Egyébként pont a 49ers lehet vele kapcsolatban a befutó.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!