Connect with us

Szabadügynök

Tovább erősödhet a Dolphins – FA-kitekintő

 

Nagy meglepetésre a döcögős szezonkezdet után a rájátszásban találta magát a Dolphins, ahol a Wild Card körben fejezték be a 2016-os szezont. Adam Gase első szezonja tehát abszolút pozitív megítélésű lett, a fenntartáshoz azonban szükséges lenne erősíteni a csapaton, ami az anyagi helyzetüket tekintve nem lesz túl nehéz.

 

mia_cover

 

Cap Space

 

A Dolphins ugyebár túl van egy csereüzleten, amitől Brendan Albert (és vele a szerződése is) távozott, Julius Thomas pedig érkezett. Az üzlet csak március 9-én lesz hivatalos. Albert elcserélésével 7,2 millió dollárt szabadítottak fel, de ez az összeg egy az egyben ráment Julius Thomasra, a cap hiteket tekintve azonban olcsóbban jöttek ki belőle. A csere után, az Over The Cap információi alapján $42 900 292 áll Mike Tannenbaum general manager rendelkezésére, ráadásul ez az összeg bővíthető!

 

Olyan játékosok elküldésével, mint a linebacker Koa Misi ($4 2000 000), az eltiltásából visszatérő Dion Jordan ($3 225 313), valamint a cserefalember Kraig Ubrik ($1 250 000), további milliók szabadíthatók fel, nem beszélve néhány depth chart végén lévő játékosról. Ezekkel a lépésekkel lenne minimum 51,5 millió dollárjuk, amiből azért futja pár erősítésre. És hogy mi a legjobb a Dolphins cap helyzetében?

 

Fontosabb szabadügynökök

 

mia_cap

 

Hogy nincs kimondottan fontos szabadügynökük. Találhatók nagyobb nevek, akik mögött nincs teljesítmény (Jordan Cameron), vagy olyan, akit egyszerűen nem érné meg újraigazolni (Jermon Bushrod). A legkomolyabb gond a linebacker sorban lehet, ami bár nem elit egység, de szinte minden tagjának lejár a szerződése. Kiko Alonso az RFA státusza miatt megtartható, Spencer Paysinger és Jelani Jenkins szerződésének meghosszabbítására is lehet esély, bár ha végül hagyják őket elmenni, akkor sem dőlnek a kardjukba a szurkolók Miamiban. A hírek szerint Andre Branch is prioritást élvez a Dolphinsnál, csak a fizetésen megy a huzavona.

 

A legfontosabb név a támadósorban található, méghozzá Kenny Stills, akit a Saintstől szereztek meg egy csere keretein belül, és aki kiváló mélységi célpontot nyújtott Ryan Tannehillnek. Állítólag van néhány csapat, akik szívesen látnák a csapatukban, de én a Dolphins helyében megtartanám. Egy másik érdekes játékos Dion Sims lehet, aki Cameron kiválását követően szenzációs teljesítményt nyújtott azon a pár meccsen, ami annak ellenére is új szerződést érhet nála, hogy Julius Thomas is a csapatnál van most már.

 

Egyéb szabadügynökök

 

Két safety (Michael Thomas, Bacarri Rambo) is szabadügynök lesz, akik közül az egyiket vélhetően megtartják majd, ez minden bizonnyal Thomas lehet az RFA státusza miatt.

 

Hiányposztok

 

Albert kivágásával Tunsil visszamehet tackle posztra, ami miatt egy jó guardra mindenképp szüksége lehet a Dolphins támadósorának. Igazából az offense az ezzel és Stills visszaigazolásával elég lehetne, a kérdések inkább a védőoldalon vannak. Egyes pletykák szerint a Dolphins nagyon szeretne magának egy CB-t, amiért hajlandóak lennének cserélni. Valaki rögtön be is dobta Richard Shermant és Aquib Talibot is, de alighanem kisebb névvel kell beérniük. Egy pass rusher és egy jó linebacker is elférne a védelembe, plusz ha belefér, akkor Suh mellé egy DT is érkezhet.

 

Összegzés

 

mia_fa

 

Boooom! Miami egy remek hely arra, hogy elszórd a millióidat, márpedig abból van dögivel a Dolphinsnál. Ennek örömére bezsákolják a piac legjobb guardját és linebackerét is. Zeitler nem csak a szabadügynökök között, hanem az összes guard közül az elitbe tartozik, arról nem is beszélve, hogy a passzblokkolás és a futásblokkolás is a szakterülete, ami a Dolphins támadójátékában kulcsfontosságú. Ha meg akarják védeni Tannehillt, annak ára van, vele pedig egy időre le lenne tudva a guard poszt. Hightower már nehezebb eset, ugyanis a Patriots igyekezne megtartani játékosát, kérdés, mennyire motiválja őt két gyűrűvel az ujján a kevesebb pénz. Merthogy ezzel az elképzelt szerződéssel a liga legjobban fizetett belső linebackerévé lépne elő, amivé a Patriots nem biztos, hogy meg akarja tenni.

 

Ami a saját játékosokat illeti, Branch, Jenkins és Sims is egy prove it szerződést kap 2017-re, hogy megmutassák, alkalmasak egy hosszú távú megállapodásra, hiszen mindannyiukban van hátráltató tényező. Stills értékét nehéz belőni, de egy 6 millió dolláros éves átlagú szerződés talán elegendő lesz.

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!