Connect with us

Szabadügynök

Kevés a pénz, sok az értékes játékos a Cardinalsnál – FA-kitekintő

 

 

Tavaly a Cardinals top esélyesként kezdte az évet, hogy aztán végül a playoff se legyen meg. Az alapanyag azonban idén újra adott egy nagy menetelésre és talán a kisebb hype is segíteni fog nekik, de akinek sok jó játékosa van, annak nincs könnyű dolga a szabadügynök piacon, mindenkit megtartani.

 

Ez valószínűleg nem is lehetséges, mert a sapka alatt bő 35 millió van, top szabadügynök meg annál több, de pár kivágással még minimális mozgástért lehet teremteni. Persze ehhez áldozatokat kell hozni. Daryl Washinton ugyan nem ilyen, de karrierje nagy valószínűséggel véget ért a csapatnál, ugyanis 7 millió dollár felszabadítása mellett, 2,5 millió dead money keletkezik „csak”, és többször lenyilatkozták, hogy nem kívánnak élni a játékos visszatérésének lehetőségével. Mellette két név kerülhet lapátra, az idén alulteljesítő Justin Bethel és Tyvon Branch. Mindketten körülbelül 5 millióval járulnának hozzá a kasszához, minimális dead money mellett. Ha mindenki megy közülük, akkor van 50 millió, de sok is a tennivaló. Lássunk hozzá.

 

Top szabadügynökök

 

Egész kis aranybánya a Cardinals lejáró szerződésű játékosainak listája. Van itt top pass rusher, fiatal, tehetséges safety és például top futó is. Lehetetlen megtartani mindenkit, ezért kell egy prioritás lista. Szerintem (és a hírek szerint is) a lista elején Chandler Jones tartózkodik. Az ő fizetése pedig ennek megfelelően magas is lesz. A megtartása nem kérdés, már csak a formáját kell kitalálni. Ha sikerül megegyezni akkor a hosszútávú szerződés a jobb eset, de addig is franchise taget kaphat.

 

cj

 

Mellette Calais Cambell megtartása is kötelezőnek mondható, de neki kora miatt egy két-hároméves szerződés lehet a maximum, talán némi discountal a csapat számára. Esetleg egy jól strukturált szerződés, aminek a nagy része nem a jövő évi capet nyomja. Ők ketten a pénz nagy részét el is viszik így a többieknél már nem lesznek jó alkupozícióban. A két safety közül az egyikük minimum távozik, pedig jó lenne mindkettőt megtartani. Ha D.J. Swearinger marad, akkor marad még hely mellé hozni egy hasonló képességű játékost, de ha Tony Jeffersont szeretnék a háznál tartani, akkor a pénz nagy része el is fogyott.

 

Pedig szabadügynök még maradt bőven, még ha nem is a legnagyobb nevek. A.Q. Shipley, Jermaine Gresham alacsonyabb összegért maradhat, Frostee Rucker és Kevin Minter aligha. Előbbit kora miatt aligha marasztalnák, utóbbira pénz nem marad. A három futó közül Chris Johnsonnak talán itt ér véget a „sivatagi kaland”, Stepfan Taylor és Andre Ellington közül pedig az olcsóbb akár maradhat is. Az RFA-k közül Chandler Catanzaro hibái ellenére valószínűleg megtartják és Darren Fells is olcsón marasztalható.

 

Chandler Catanzaro, Drew Butler

 

Hiányposztok

 

A távozók függvényében a safety posztra kellene egy legalább közepes név, ha Jefferson marad, akkor egy olcsóbb átmeneti megoldás is elég talán. Inside linebacker poszton sem túl rózsás a helyzet, a legjobb játékos az átnevelt Buccanon, mellette pedig Minter távozásával megüresedik a kezdő poszt. Peterson túloldalára se ártana egy corner, de az már végképp nem fér bele, hogy ide egy minőségi ember érkezzen, a mély corner és safety draft class azt sejteti, egyik vagy mindkét helyre húzni fog a gárda. A támadóoldalon két igazán erősítésre/mélyítésre váró csapategység van, a guard poszt és az elkapó szekció. Szerencsére egyik sem olyan reménytelen hogy nagy nevű, drága játékost kelljen hozni, így a zavarosban vadászhat egy kisebb perememberre a Cardinals. Egy biztos a csapat offseasonje sűrű lesz, de ez Super Bowlra vágyó gárda esetében ez a minimum elvárás.

 

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!