Connect with us

Szabadügynök

Támadósor kerestetik! – FA-kitekintő

 

Egy vadiúj szakmai stáb láthat munkához a Los Angeles Ramsnél, a liga legfiatalabb vezetőedzőjével és az egyik legnagyobb védőkoponyával a fedélzeten. Költőpénz akad, de fontos szabadügynökökből sincs hiány, valamint a támadósorral is kezdeni kell valamit. A szurkolók sokkal többet várnak el a Ramstől, ahogy a csapatban is több lehet ennél 1-2 foltozással.

 

rams_cover

 

Cap Space

 

Az Over The Cap információi szerint $37 394 280 áll Les Snead general manager rendelkezésére, viszont ez az összeg növelhető. Az egyszerűbb módszerrel értelem szerint a gyengébb képességű játékosok elküldésével lehetne feltornászni ezt az összeget. Kezdve például a tight end Lance Kendricks kivágásával, aki a passzblokkolásban jeleskedik főként. Halott pénz nélkül elküldhető, ez $4 250 000 összegű spórolást jelentene. Szintén bárminemű veszteség nélkül elküldhető a pass rusher Eugene Sims is, amivel $3 250 000-t lehetne spórolni. Ők ketten (az “apró” mellett) az egyszerűbb esetek.

 

A nehezebb esetek pedig Alec Ogletree és Robert Quinn lehetnek. Ogletree halott pénz nélkül elküldhető, és $8 369 000-t lehetne vele spórolni. Fontos eleme a Rams linebacker sorának, az 5. éves opcióját készül letölteni a korábbi első körös játékos, így az ő menesztése nagyon meglepő lenne. Robert Quinnre viszont akár lehet minimális esély, szegény nagyon sokat sérült az utóbbi években, a 4-3-ról 3-4-re való átállásnak pedig könnyen áldozatául eshet. $5 206 258-t spórolhatnak ha elküldik, a cap hitje pedig 10 millió fölött lenne szerződése lejártáig, ami a jövőre nézve komoly probléma lehet. Tekintve, hogy a támadósor mennyire gyenge, lehet fájdalmas döntés elé nézhetnek a Rams drukkerei.

 

Fontosabb szabadügynökök

 

rams_cap

 

Na igen, itt kezdődnek a bajok. Ugyan a fenti nevek közül nem mind kezdőjátékos, és nem mindet fogják megtartani, mégis 1-1 távozó mélyütés lehet a csapatnak. A legnagyobb név Trumaine Johnson, aki tavaly franchise tag alatt játszott a Ramsben, és nincs kizárva, hogy ez idén is megtörténik, még ha elég sokba is kerülne. Szintén a secondary tagja egy másik fontos láncszem, T.J. McDonald, aki mivel az egyik legjobb elérhető safety, biztos kap sok-sok bőkezű ajánlatot más csapatoktól, de a Ramsnek is érdeke lenne magához láncolni a fiatal játékost. Dominique Easley RFA, így az ő megtartása lehet a legkönnyebb feladat.

 

Ami a támadósort illeti, itt valószínűleg elég sokan távoznak. A hírek szerint a Rams szándékában áll elengedni azt Kenny Brittet, aki a csapat legjobban teljesítő elkapója volt 2016-ban. A korábbi első körös elkapó felverte az árát a legutóbbi szezonjával, hogy ezért, vagy az új vezetőedző miatt nem tartanának igényt a szolgálataira (főleg, hogy igen ramaty állapotban van a támadósor), azt nem tudni. Brian Quick is könnyen a távozók közé kerülhet, ahogy Case Keenum szolgálataira sincs már szükség. Zuerleint és Cunninghamet viszont megkínálhatják egy új szerződéssel.

 

Hiányposztok

 

Nem ártana egy épkézláb támadófalat építeni Jared Goff köré, akik egy Todd Gurley kaliberű futónak is képesek lyukakat kreálni. Greg Robinsonnak ad egy utolsó esélyt a Rams, így az égető need egy guard lehet, és a fennálló pénzből valószínűleg másra nem is futná. Elkapó és tight end sem lenne rossz dolog, bár ha Brittet nem tartanák meg, akkor nem tudom ki lehet számukra ideális jelölt. Szerencséjükre védőoldalon a keret nagy része megvan, Wade Phillips pedig biztos kihozza a csapatból az állatot.

 

Összegzés

 

rams_fa

 

Én arra számítok, hogy Wade Phillips nem hagyja szétesni a védelmet, főleg, hogy láttuk mire képesek, ha mindenki egészséges. Ennek örömére Johnson és McDonald is hosszú távú szerződést ír alá, Easley pedig egy RFA tendert. Ezzel a védelem nem veszít kulcsjátékosokat, a draftról pedig tovább lehet erősíteni őket. Cunningham nagyszerűen egészíti ki Todd Gurley-t, ami miatt szerintem megtartják, na meg nem nagyon lehet kezdő más helyen. Zuerlein pedig a képességeinek megfelelő hosszú távú szerződést köt, amivel le van tudva a kicker poszt egy darabig.

 

Viszont így nem marad pénz érkezőkre, és a támadófal vs elkapók problémát előbbi nyerte. T.J. Lang kiválóan blokkol futásoknál, és a passzblokkban is sokat fejlődött. Ha nem tartja meg a Packers, akkor egy megadeallel akár LA-be lehetne csábítani, na nem mintha nem szolgálna rá a nagy pénzre. Elkapót pedig a draftról szerezhet a csapat, esetleg a kisebb nevű FA-k közül találhat gyémántot a zavarosban Les Snead. A Goff üzlet miatt kevesebb draftcetliből kell gazdálkodnia (első körös pickje például kapásból nincs), így meg kell fontolnia minden lépését.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!