Connect with us

Szabadügynök

Make It Rain!!! – FA-kitekintő

Tennessee Titans szurkolónak lenni egyre hálásabb dolog lesz. A Titansnél zajló építkezés egyre jobban halad, fokozatosan lesz egyre teljesebb az egész csapat, kezdve a franchise QB 2015-ös kiválasztásától, a ligaelit támadófal összeállásán keresztül, a szépreményű backfieldig. Ezt az építkezést pedig idén folytathatja a Titans, a rendelkezésre álló cirka 62.4 millió dollárból, szóval nagy Make It Rain buli várható tőlük az offseason során.

 

giphy

 

Hogyan szabadítsanak fel pénzt?

 

Leginkább sehogy, ugyanis erre nincs szükség. A csapat tele van fiatal tehetségekkel és rutinos játékosokkal, akik ugyan nem tartoznak posztjuk krémjéhez, de a kettő ötvözete működőképesnek tűnik. Igazán lefelé csak a nose tackle, Al Woods lóg ki. Az ő kivágásával ugyan 2.2 millió dollárral bővítené a keretet a Titans, de keletkezne utána 1.5 millió dollár halott pénz is, ami arányait tekintve egyáltalán nem éri meg nekik.

 

 

Fontosabb szabadügynökök

 

Nincsen. A tight end, Anthony Fasanot többnyire csak futásblokkolásra használták egész szezonban, így ő mehet Isten hírével, ahogyan az elkapó Kendall Wrightért sem fognak krokodilkönnyeket hullajtani a szurkolók. Habár 3-4. számú opciónak megfelelő, így ha ki tudnak alakítani, egy mindkét fél számára előnyös szerződés-konstrukciót, akkor az ő rosteren tartása nem feltétlen lenne egy rossz döntés.

 

hi-res-152430810_crop_north_crop_north

 

Támadó oldalon még talán Chance Warmacket lehetne megemílteni, aki önmagában véve nem egy rossz játékos, azonban a prove-it évében már szeptemberben IR-re került, a helyén szereplő Josh Kline pedig hozott egy olyan szintet, amivel meggyőzte a vezetőséget, hogy nem feltétlen probléma, hogyha távozik az alapesetben kezdő guard. Lejár továbbá az első számú backup QB, Matt Cassell szerződése is, vele feltehetően sikerül megegyezni.

 

Ahogy a támadósorban, úgy a védelemben sem nagyon van pótolhatatlan szabadon igazolható játékosa a Titansnek. Rashad Johnson távozásának ugyan nem örülnének, de safety poszton rengeteget variált egyébként is évközben a csapat és egyébként sem rukkolt elő kiemelkedő teljesítménnyel, a fiatalok (Byard, Stafford) pedig hosszú távú megoldást jelenthetnek helyette. Lejáró szerződésű játékos Antwon Blake is, aki többnyire nickel felállásokban jut csak szerephez és akkor sem túl jó megoldás, a piac és a draft pedig tele van kiváló cornerbackekkel, akik valószínűleg többet tudnak hozzátenni a Titans passz elleni védekezéséhez. Fontos ember a rotációban a defensive tackle Karl Klug, azonban ő a tavalyi év végén Achilles-szakadást szenvedett, így az ő jövője elég kérdéses a csapatnál.

 

 

Hiányposztok, avagy mit kell tennie a Titansnek, hogy behúzzák az AFC South-t?

 

Pénz van dögivel a csapatnál, így megvan az a lehetőségük, hogy valóban csak arra nem fognak költeni, amire igazán nincs szükségük. Ha valami csapnivaló a Titansnél, az a passz elleni védekezésük, ezen kell a leginkább dolgozniuk az offseasonban. Mind cornerback, mind safety poszton van merítési lehetőség, viszont mivel a gárdában már amúgy is van elég fiatal, így ide inkább a piacról kéne erősíteni. A legesélyesebb cornerback igazolás Stephon Gilmore vagy A.J. Bouye lehet, ugyanis Trumaine Johnsont valószínűleg ismét tageli a Rams, a Patriotsos Logan Ryan pedig nem feltétlen lenne upgrade a posztra.

 

Dec 11, 2016; Indianapolis, IN, USA; Houston Texans cornerback A.J. Bouye (21) reacts to breaking up a pass against the Indianapolis Colts at Lucas Oil Stadium. Mandatory Credit: Brian Spurlock-USA TODAY Sports

 

Hasonló a helyzet a safety poszttal, ahol a két fiatal mellett ugyan ott van Searcy, de nála egyértelműen lehet jobb opciókat találni Jefferson, Church, Cyprien személyében, akik szintén rendelkeznek kellő rutinnal, és teljesítményük is sokkal magasabb szintű, mint bármelyik jelenleg rosteren levő safetyé. Fontos poszt még a defensive tackle, ugyanis, ahogy fentebb írtam, Klug egyáltalán nem biztos, hogy pályára tud lépni még akkor sem, hogyha esetleg szerződést hosszabbítanának a Tennessee vezetői a játékossal. Az ő kiválásával mindössze kettőre csökkenne a minőségi DT-k száma a csapatnál.

 

Nehéz kérdés, hogy tight endre vagy elkapóra van inkább szükség, hiszen a csapat legtöbbet foglalkoztatott játékosa DeMarco Murray és Delanie Walker. Mivel egy run-heavy offense-ről beszélünk a Titans esetében, ezért kiemelkedő szerepe van a jól blokkoló játékosoknak. Fasano ebben egész jó volt, azonban route-ra ritkán küldték, hiszen elkapásokban sosem jeleskedett karrierje során. Viszont a jelenlegi piacon akad egy olyan játékos, aki jobban is blokkol és pláne jobban használható elkapások során, ez pedig Martellus Bennett. Mindkét fél számára előnyös deal lenne ez, hiszen Bennettnek itt lehetősége adódik a nagy pénz leakasztására, a Titans pedig egy sokoldalú offense játékost szerez a tight end személyében. Ha ez nem jön össze, akkor pedig a WR corpsot kellene bővíteni.

 

New York Jets v New England Patriots

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!