Connect with us

Minden ami NFL

Akik több évnyi kudarc után naggyá lettek

 

Ki minden idők legjobb edzője? Bill Belichick. Ki minden idők legjobb GM-je? Bill Belichick! Jó, ez talán túlzás, hisz ott vannak a Tavon Wilsonok, Dominique Easley-k és Chad Johnsonok, de BB egyszerűen annyira zseniális edző, hogy az a saját general manager teljesítményét is megdobja. Belichick ugyanis úgy nyert idén Super Bowlt, hogy elcserélte az elit pass rusher Chandler Jonest, az elit linebacker Jamie Collinst, helyettük pedig kukázott pár kiselejtezett játékost, akik kezdőkké vagy fontos kirakósokká válva győzelemre vezették a csapatot.

 

hogan

 

Alapvetően azért jó sikertelen csapatok játékosainak lehetőséget adni, mert azok éheznek a sikerre. Persze mellé lehet velük lőni, meg vannak, akik nem ütik meg a szintet, ettől függetlenül Belichick filozófiáját és munkásságát nem lehet nem elismerni. Épp ezért összegyűjtöttük az utóbbi évben csere vagy piac útján a Patriotshoz kerülő játékosokat, akik aktív szerepet vállaltak a csapat sikerében. Nem lövök le nagy poént azzal, ha azt mondom, ők mind létszámfelettivé váló, kiutált, gyengén teljesítő, kiselejtezett, bukott játékosok voltak.

 

6. Shea McClellin, OLB, Chicago Bears

Szezonok száma: 4

Pozitív szezon: 1

Rájátszás/győzelmek: 0/0

Győzelem/vereség: 29-35

 

McCellin 14 meccsen játszott a Patriotsban a 2016-os alapszakaszban, miután aláírt egy három éves, 9 millió dolláros szerződést. Nem váltotta meg a világot, mindössze négyszer kezdett, viszont volt egy blokkolt rúgása Justin Tucker ellen (ez volt a rúgó egyetlen kihagyott rúgása a szezonban), valamit egy 69 yardos fumble return TD-je a 17. heti Dolphins elleni meccsen, ami franchise rekord. A Super Bowlon is pályára lépett, még ha csak 9 snap erejéig, viszont az AFC döntőn 43 játéknál volt fent a pályán.

 

5. Kyle Van Noy, OLB, Detroit Lions

Szezonok száma: 2

Pozitív szezon: 1 (mivel szezon közben cserélték el, az idei Lions szezon nem számít)

Rájátszás/győzelmek: 1/0

Győzelem/vereség: 18-14

 

Van Noy a 2014-es draft második körében került a Lionshöz és az utóbbi évek egyik legnagyobb bustja lett (köze sem volt a Lions relatíve sikeres szezonjaihoz). Nem az volt a csoda, hogy egy 6-7. körös pickért oda adta a csapat a Patriotsnak, hanem hogy egyáltalán kínált érte valaki valamit. Viszont a Patriots defenzív sémája úgy tűnt, hogy bejött neki és a csapat második legjobban teljesítő LB-je lett Hightower után. Hét meccsen 29 tackle, egy sack, két leütött labda, egy INT és egy kiharcolt fumble, ezeket a számokat meg sem közelítette Detroitban. A Super Bowlban 30 snapen volt fent a pályán, egy tackle és egy fél sack a mérlege.

 

4. Eric Rowe, CB, Philadelphia Eagles

Szezonok száma: 1

Pozitív szezon: 0

Rájátszás/győzelmek: 0/0

Győzelem/vereség: 7-9

 

A Patriots egy 4. körös pickért szerezte meg a 2015-ben második körös Rowe-t, aki a csere idején az 5. számú corner volt az Eaglesnél. New Englandben harmadik számú lett, kilenc meccsen nemcsak, hogy statisztikailag, de teljesítményét tekintve is lekörözte az Eaglesben mutatott 16 meccses újonc formáját. Nem utolsó sorban pedig jobb volt, mint az összes Eagles corner. A Super Bowlon 32 snapen játszott, négy tackle-je és egy leütött passza volt.

 

row

 

3. Chris Long, DE, Los Angeles Rams

Szezonok száma: 8

Pozitív szezon: 0

Rájátszás/győzelmek: 0/0

Győzelem/vereség: 39-88-1

 

Szerencsétlen Long 1/2-esként került a Ramshez és nyolc év alatt egyetlen pozitív szezont sem sikerült felmutatnia a csapatnak. A mérleg is csapnivaló, az utolsó szezonjaiban ő maga is pocsék volt, el is küldte a Rams. Egy évre két millióért igazolt a Patriotshoz, és bár nem volt élete formájában, a legtöbbet játszó pass rushere lett a csapatban. 35 tackle, négy sack, három leütött labda és egy fumble került a neve mellé, a Super Bowlon 15 snapen játszott.

 

2. Martellus Bennett, TE, Chicago Bears/Dallas Cowboys/New York Giants

Szezonok száma: 8

Pozitív szezon: 3

Rájátszás/győzelmek: 1/1

Győzelem/vereség: 62-76

 

Bennett a Cowboys és Giants játékosaként három pozitív szezont is fel tudott mutatni (két 9-7 és egy 11-5), illetve a Dallasszal még egy rájátszás meccset is sikerült nyernie. Viszont a Bearsből kiutálták, egy negyedik körös pickért cserébe adták oda a Patriotsnak. Amivel nyilván a Pats járt jól, hisz egy amúgy top játékost sikerült megszerezniük, aki be is váltotta a hozzá fűzött reményeket: 701 yard, hét TD az alapszakaszban, öt elkapásból 62 yard a Super Bowlon. Utóbbin egyébként 86 snapet volt a pályán.

 

USP NFL: AFC CHAMPIONSHIP-PITTSBURGH STEELERS AT N S FBN NEP PIT USA MA

 

1. Chris Hogan, WR, Buffalo Bills

Szezonok száma: 4

Pozitív szezon: 0

Rájátszás/győzelmek: 0/0

Győzelem/vereség: 29-35

 

Hogan a Billsben eltöltött négy szezonja alatt összesen 959 yardot és hat TD-t szerzett. Nem valami nagy cucc, BB mégis azt gondolta, hogy lenyúlja őt a Billstől, ezért megkínálta egy három éves, 12 milliós szerződéssel, amiből 7,5 millió garantált. Senki nem értette, de Hogan a csapat legjobb mélységi célpontjaként 680 yardot és négy TD-t szerzett, az AFC döntőn 180 yardot két TD-vel, a Super Bowlon pedig 57 yardot tett bele a közösbe. Összesen 1027 snapen volt a pályán, a Super Bolwon pedig egy elképesztő 97 játék során (tehát csak kettőt hagyott ki).

 

A futottak még kategóriában egyébként ott van még LaAdrian Waddle és Barkevious Mingo, akik túl sok mindent nem tettek hozzá a szezonhoz, illetve Dion Lewis és Jabaal Sheard tavalyról: három korábbi Browns és egy Lions játékos. Aligha kell ecsetleni, mekkora előrelépés volt nekik a Patriots, és hogy Lewis és Sheard összességében milyen szerepet játszottak a csapatban.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!