Connect with us

Hír

Coughlin több keménységet vár a Jaguarstól

 

Coughlin régi-új állomáshelyén, Jacksonville-ben kezdi meg a munkáját 2017-ben mint ügyvezető, és nem is láblógatással szeretné kivárni a nyugdíjazását. Szerinte ugyanis a borzalmas szezonok sorozatának ellenére ez a csapat többre lehet képes, ha kicsit keményebben állnának hozzá a dolgokhoz.

 

tom_coughlin

 

A Jaguars az utóbbi 6 évben mindig az 5 legrosszabb csapat között végzett, a sok igen magas első körös pick ellenére viszont nem sikerült előrelépni egyről a kettőre. 2015-ben egy parádésan teljesítő támadósor sem volt elég ehhez, 2016-ra meg egy viszonylag jól összerakott védelem mellett csődölt be a már említett támadósor, akik teljesen leeresztettek. A Jaguarst egy normális szakmai stáb választaná el a kitöréstől, ez idén talán meglehet, de Coughlin szerint a játékosoknak is oda kell tenniük magukat.

 

„Nem arról van szó, hogy mindenáron okozzanak komoly sérüléseket, de kicsit játszanak keményebben, tegyék oda jobban magukat. Ez egy kemény liga, egy kemény üzlet, ahol a játékosoknak, az edzőknek és az elnökségnek is keményen kell űzni, különben nem leszel sikeres ebben a sportban.”

 

Később a támadósorra is kitért, ami papíron még erősödött is tavaly, az eredmény katasztrofális lett. Coughlin szerint egyensúlyba kell hozni a passzjátékot és a futójátékot is.

 

„Azzal nem segítesz az irányítódnak ha nem hívsz futójátékot. Hogy sikereket érjünk el ebben a divízióban, ahhoz kiegyensúlyozott támadójáték szükséges, ahol a passzjátékok is ugyanúgy működnek mint amikor sok futást hívsz. Ahogy ellenünk is megcsinálták, hogy sok-sok hosszú drive-ot vezettek, hogy mi ne kerüljünk a pályára, úgy erre nekünk is képesnek kell lennünk. Könnyűnek hangzik, de nagyon nem az, hiszen mindenki mihamarabb a pályára akar kerülni, és ezért mindent megtesznek a védőik. Meg kell tanulnunk uralni a meccseinket.”

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!