Connect with us

Hír

Draftolatlan lesz-e Joe Mixon?

 

 

Az utóbbi napokban felütötte a fejét egy hír, miszerint Joe Mixon, az idei év egyik legtehetségesebbnek tartott running backje, nem hogy az első-második körből fog kicsúszni, hanem egyenesen draftolatlan lesz. Erről a helyzetről szerkesztőségi chatünkben is több vita volt, mert Mixon, kizárólag játékát tekintve kizárt, hogy ne legyen draftolva, pályán kívüli ügye viszont elég cifrák.

 

mixon

 

Még a tavalyi év végén írtuk meg, hogy nyilvánosságra került 2014-es incidense, amely során olyan súlyosan megütötte egyik egyetemi hallgatótársát, hogy annak négy helyen eltört az arccsontja. Mellesleg az illető lány volt. A videó, ami azóta körbejárta az internetet, magában elég lehetne ahhoz hogy egyik profi csapat se draftolja, de azóta se bírt magával a kiváló futó. 2016-ban egy parkolási bírság közben kötött bele az őt megbüntető emberbe, igaz testi sértés itt nem történt, de hírnevének nem tett jót az eset. Ha csak ezeket vesszük figyelembe, akkor bombabiztos hogy undrafted lesz.

 

Igen ám, de ott a másik része a dolognak. Balentin egy korábbi NCAA forduló beharangozójában már írt Mixon képességeiről, de elevenítsük fel egy kicsit őket. Az idei futó class bővelkedik kiváló tehetségekben, de talán senki nem olyan komplett futó, mint Mixon. Fournette kiváló old-school running back, de a mai NFL megkívánja egy futótól, hogy blokkolásban és passzjátékban is használható legyen. Ez pedig Fournette legnagyobb gyengéje. Szinte egyáltalán nem használták elkapásokhoz, passzblokkolásban pedig kimondottan gyenge. A mögötte következő trió közül pedig senki nem biztos, hogy bírja egy elsőszámú futó terhelését. Dalvin Cook ugyan kész kis játékos, de fumble problémái vannak és sokat votl sérült pályafutása során. Christian McCaffrey és Alvin Kamara pedig egyértelműen inkább rotációs running back, akik kevesek lehetnek RB1-nek az NFL-ben. Legalábbis egyelőre. Ellenben Joe Mixonban megvan minden, ami kell egy terhelhető futónak. Tud előrehajtott fejjel futni a guardok között, tud elkapni és passzblokkolásban is jó. Sokan az új David Johnsont látják benne, azt pedig nem kell ecsetelni mit jelent egy NFL csapat számára egy Johnson képességű játékos. Ezek után legyenek okosak a csapatok és hagyják fent a boardon Mixont. Ti mit tennétek?

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!