Connect with us

Hír

Hogyan spóroljon kicsit Cousinson a Redskins?

 

Kirk Cousins jó eséllyel idén is kap egy franchise taget, ami 23,94 millió dollárjába kerülne a Redskinsnek. Ha jövőre is kapna, az már 34,47 millióba fájna. Viszont van egy mód, amivel 6 millió dollárt megspórolhatnak.

 

KirkCousins

 

Transition tag. A transition tag egy évre szól, olcsóbb és engedélyezi a játékosnak, hogy más csapatokkal tárgyaljon. Ugyanakkor a nem-exkluzív franchise taggel ellentétben, ha a Redskins nem tartja más csapatok ajánlatát, akkor kompenzáció nélkül elveszíti Cousinst. Ám itt most nem ez a lényeg, hanem az olcsóság.

 

Amennyiben Kirk idén franchise taget kap, akkor jövőre a csapat adhat neki egy transition taget. Ebben az esetben a fizetése 44 helyett csak 20 százalékkal nőne, tehát 34,47 millió helyett csak 28,78 millióba kerülne, vagyis durván hat milliót spórolnának rajta. Ezt egyébként a csapat nyugodtan felhasználhatja a hosszú távú szerződésnél is.

 

A legtöbb hosszú távú szerződést úgy kötik a top játékosokkal, hogy megnézik, mennyi lenne az adott játékos fizetése, ha két évig franchise taget. Andrew Luck 47 milliós teljesen garantált fizetése és összesen 87 milliós garantált tartalma is nagyrészt ezen az elven alapszik (két tag a teljesen a garantáltat adja, + a harmadik pedig az összest). Tehát, ha Cousins most kapna például egy éves átlagban 23 millió dolláros szerződést négy évere, akkor a kontraktus olyan 92 millió dollárt érne, amiből 52 millió dollárt lenne a garantált tartalom. Ez még mindig jobb, mintha 58 millió lenne.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!