Connect with us

Hír

Jerry Jones majdnem a Chargerst vásárolta meg a Cowboys helyett

 

Jerry Jones idén került be a Hírességek Csarnokába, mint a Dallas Cowboys tulajdonosa, akik az ő regnálása alatt három Super Bowlt is megnyertek. Azonban mi történt volna, ha anno annak idején nem a Dallas Cowboyst választja, hanem egy másik csapatot? Mondjuk a San Diego Chargerst?

 

jerry_jones

 

1966-ig kell visszamennünk a sztoriért, amikor az akkor még csak 23 éves, friss diplomás Jonesnak az az ötlete támadt, hogy jó lenne egy sportegyesületbe befektetnie a pénzét. Úgy tűnt megvan az ideális jelölt, méghozzá a San Diego Chargers, akiket 5,8 millió dollárért megvehetett volna, ennyiért árulták ugyanis a klubot akkoriban.

 

„Része akartam lenni a sportnak. Mindig a nagykutyákat lestem, hogy megy ez ilyen magas körökben, és arra vágytam, hogy én is a profi foci körforgásában legyek. Aztán lehetőségem lett volna belekerülni, hiszen a San Diego Chargerst akkor árulták, én pedig erősen gondolkodóba estem. Biztosítási ügynökként 1000 dollár kerestem havonta, szóval egy ideig le kellett mondjak az álmaimról, ekkora összegek elképzelhetetlenek voltak számomra.” – hangzott el mondandója egy San Diego-i rádióban.

 

Hiába keresett “csak” 1000 dollárt, már megegyezett egy 90 napos elővásárlási jogról Barron Hiltonnal, a Chargers akkori tulajdonosával, aki nem mellesleg a róla elnevezett hotellánc tulajdonosa is. A felek 50 000 dollárban állapodtak meg, ám mivel Jonesnak nem volt ehhez tőkéje, az apjától kért volna kölcsön, aki azonban nemet mondott fia kérésére, így az üzlet is füstbe ment. A történelemből azonban tudjuk, hogy Jerry Jones álma végül teljesült, és 1989-ben a Dallas Cowboys tulajdonosa lett, akikkel 3 Super Bowlt is szerzett, végleg bekerülve ezzel a profi futball körforgásába.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!