Connect with us

Beharangozó

Ki a jobb? – Defense

 

Tegnap megnéztük kié a jobb offense a Super Bowl csapatok közül, de nem tudtunk végül különbséget tenni. Így a védelmekre marad hát a döntés. A Patriots defense-ről elég sok szó esett idén, de nem igazán tudtuk eldönteni, hogy ez egy elit D vagy csak egy nagyon jó, könnyű sorsolással. Szerencsére most nem erről lesz szó, de a Falcons tehetséges védelméhez képest helyre tudjuk rakni a dolgokat.

 

Belső védőfal

 

Egyik csapatnak sem igazán ez az erőssége és mindkettőjükre igaz, hogy elég nagy a rotáció a csapatrészen belül. A Falconsnál öten is kaptak legalább 200 snapet ezen a poszton, de senki nem nyújtott maradandót. A Patriotsnál már sokkal tisztább, hogy ki a belső páros, ráadásul magukhoz képest elég jó évet tudhat Brown és Branch is. Nálam nem kérdés, hogy az ő oldalukon van az előny, nem hiába volt a Patriotsé a liga legjobb futás elleni védelme.

 

New England Patriots: 1

Atlanta Falcons: 0

 

Pass Rush

 

A csapatok passzsiettetése nagyon hasonló. Mindkét helyen van egy kimagaslóan teljesítő játékos és többen, akik egy-egy mérkőzésen képesek megvillanni. Vic Beasley megnyerte a sack listát, de mindezt úgy tette, hogy százalékosan majdnem kétszer annyi siettetését váltotta sackre, mint a mögötte következő játékos, ez pedig két dolgot enged feltételezni. Az egyik, hogy annyira nem volt domináns, mint a sack statisztika mutatja, a másik pedig hogy iszonyú hatékony, ha odaér az irányító közelébe. A másik oldalon Flowerst érdemes kiemelni, akiről már a rájátszás radar alatti játékosai között is volt szó. A szezon második felében egyértelműen vezére a bostoni passzsiettetésnek és igazi rájátszás formában van. Bár a Sheard, Long páros bőven van olyan jó, mint a Freeney, Reed, Clayborn hármas, hajszállal mégis a Falcons kapja ezt a pontot nálam.

 

beasley

 

New England Patriots: 1

Atlanta Falcons: 1

 

Linebackerek

 

A linebacker sor, a passzsietteetéshez hasonlóan mindkét csapatnál egy-egy meghatározó névről szól, de míg az egyik oldalon ez a rookie Deion Jones, addig a másik oldalon, Dont’a Hightower. Bármennyire is játszott egész évben zseniálisan Jones és a rájátszásban is ellenállhatatlan eddig, a rutin miatt nem tudok előnyt adni neki Hightowerrel szemben. A többiek mindkét oldalon hektikusan, de nem rosszul játszanak. Roberts és Van Noy se lóg ki lefele a védelemből, de egyikőjüktől sem kell klasszis megoldásokra számítani, ahogy a túloldalon a Cambell, Wheeler kettőstől se (főleg hogy sokszor a nickel miatt pályán sincsenek).

 

New England Patriots: 2

Atlanta Falcons: 1

 

Cornerbackek

 

Az egyetlen csapatrész, ahol pillanatnyi bizonytalanság sincs, hogy melyik csapaté a jobb egység. A Patriots cornerback sorában ugyanis idén két klasszis teljesítmény is van, Butler már-már elit kategóriát súrol idei játékával, de Ryan is igyekszik nem lemaradni. Rowe pedig ha nem is megnyugtató harmadik opció, de nem lehet kijelenteni, hogy mérkőzések mennének el rajta. A túloldalon Trufanttal se lett volna igazi kihívó a Falcons, hiányában pedig elég meggyőző a Patriots előnye. Mindenesetre azt érdemes megjegyezni, hogy a Poole, Alford, Collins hármas elég szépen összeszedte magát és a rájátszásban eddig elég jól játszanak, ez azonban most nem elég.

 

Malcolm Butler

 

New England Patriots: 3

Atlanta Falcons: 1

 

Safetyk

 

A safetyk esetében sem érzek akkora különbséget a két csapat között, de két dolog is a Patriots mellett szól. Az egyik a rutin, ugyanis Neal rookie, Allen pedig másodéves, a másik pedig hogy McCourty személyében a Patriotsnak van egy ligaszinten is meghatározó játékosa ezen a poszton. Mindazonáltal a Falcons egységét sem érdemes lenézni, ugyanis fiatalságuk ellenére nagyon éretten játszanak. Neal, Deion Joneshoz hasonlóan felfért a top10 defensive rookie listánkra is.

 

New England Patriots: 4

Atlanta Falcons: 1

 

Defensive koordinátorok

 

Itt nem lehetne kérdés, hogy Richard Smith ellen előnyt élvez Matt Patricia, így már írnám is be a pontot a Patriotsnak. De nem szabad elfelejteni, hogy a Falcons főedzője egy bizonyos Dan Quinn, aki elképesztően jó védőszakember és valószínűleg elég széles körű beleszólása van a védelem hívásaiba. Jó munkájukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a fent kihozott 4-1-es Patriots különbség messze nem tűnik ennyire nagynak, így egy pontosztozkodást tudok felajánlani az edzőkre.

 

New England Patriots: 5

Atlanta Falcons: 2

 

A kihozott végeredmény egyértelműen mutatja, amit már a négy legjobb csapat kialakulásakor lehetett sejteni. A legjobb védelme itt messze a Patriotsnak van. Az, hogy ez ligaszinten is így van-e, azt mindenki döntse el maga.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!