Connect with us

Szabadügynök

Lesz-e végre támadófal Denverben? – FA-kitekintő

 

A Denver Broncos bajnokként a rájátszásba se jutott, ennek pedig meg is lettek az áldozatai. Az edzői stáb jó része kicserélődött és az új vezetőség biztos új embereket is akar magának, persze a régi alapjátékosok megtartása mellett. Cap space az jócskán áll a csapat rendelkezésére, de ez a 33 millió dollár sem biztos, hogy elég az új igazolásokra, valamint annak a maroknyi fontos szabadügynöknek a megtartására.

 

Nincs más hátra, mint növelni ezt a pénzt pár cuttal és szerződés-újratárgyalással. Mindjárt az első és egyben legfontosabb kérdés, hogy mi legyen Russell Okung sorsa. Az egész támadófal úgy ahogy van egy jó szót nem érdemel, de Okung még a jobbak közül való, így ha elküldik, akkor csak tovább nő a baj. Igen ám, de elküldésével 12 millió dollár szabadulna fel, ami nem kevés pénz. Szerintem egy újratárgyalás lesz a megoldás és ha nem megy bele kisebb összegbe, akkor cut. Akit még el lehetne küldeni, mert fizetéséhez mérten gyatra a teljesítménye, az Donald Stephenson. Igaz ő megint az O-line-ból távozna, de ellenben érte nem kár. Vele 5 millió dollár szabadulna fel a sapka alatt, egy kisebb dead money-t hagyva maga után. Rajtuk kívül még a defensive line leggyengébb pontját Jared Cricket lehetne elküldeni, de nem szabadul fel utána hatalmas hely, így lehet maradhat a csapat tagja. Ha mindhárman mennek, akkor közel 50 millió dollárral gazdálkodhat a csapat, ami már sok mozgásteret enged (ha Okung marad, akkor ez a szám 40 millió dollár).

 

Fontosabb szabadügynökök

 

Az egyik legnagyobb kérdés az DeMarcus Ware helyzete. Ware hatalmas vezér a pályán és az öltözőben is, nagy szükség van az ő rutinjára, de messze nem tud már úgy teljesíteni mint régen. Ennek megfelelően egy 1 éves, alacsonyabb összegű szerződéssel megkínálják. Vagy elfogadja vagy nem, de hatalmas licitháborúba nem fog a csapat belemenni. Rajta kívül a védelem alapemberei közül Vance Walker és Sylvester Williams szerződése jár le, de egyikük sem az a pótolhatatlan játékos, akihez hasonlót a piacon ne találna a Broncos, így nem számíthatnak nagy summára. Tippre mindkettőt meg akarja majd tartani a csapat, de nem sírnak, ha végül távoznak.

 

ware

 

Kayvon Webster pedig nagyon szeretne maradni, de posztja telítettsége miatt ez csak jelentős discount esetén elképzelhető (még a hasznos ST szereplése ellenére is). Forsett és Norwood említésre se méltó, szerintem mindketten elhagyják a csapatot. Az ERFA-k közül Paradis, Bibbs és Barrett megtartása kötelező, de nem gondolom, hogy a többieket ne tartaná meg a csapat ilyen alacsony áron. Az RFA-k közül pedig Brandon McManus biztos, Todd Davis meg nagy valószínűséggel megkapja a tendert és ha minden jól megy, maradnak is.

 

Hiányposztok

 

A kevés nélkülözhetetlen szabadügynöknek hála, a félretett milliók mind a szabadügynökpiacra (illetve néhány hosszú távú szerződés kialakítására) mehetnek. Furcsa lehet, de én elsősorban a defensive end illetve nose tackle posztra keresnék embert, és csak utána jönne a támadófal. Láttuk mire képes a védelem, ha a fal tudja fogni a futást, illetve belülről is tud nyomást generálni. Dontari Poe elég álomszerű lenne, de nem tartom valószínűnek érkezését, illetve Short, Campbell és Williams maradására is nagyobb esély látok jelenlegi csapataiknál. Kevésbé minőségi játékos, mint például Hankins vagy Branch érkezhet, de ha az egyik nagyágyú megéli a piacot, akkor Elway szerintem rá fog menni.

 

Dontari-Poe

 

A támadófalban viszont annyi a lyuk, hogy 2 év szabadügynökpiaci tevékenysége és 2 draft is kevés lenne a foltozáshoz, de egyszer el kell kezdeni. Egy rigth tackle szinte kötelező, de a center poszt kivételével mindenhova várhatunk játékost. Nem tudnék nevet mondani kire számítsak, de egy nagyobb név tackle posztra érkezhet (ha Okung megy, kettő is), és egy guard is talán. Ezzel mondjuk a pénz el is ment, de nem is maradt nagy lyuk. Egy harmadik számú elkapó még szóba jöhet, vagy egy veterán jó olcsón, vagy egy olyan játékos, aki kisebb név a piacon. Végül pedig ejtsünk néhány szót az irányítóhelyzetről. Szerintem nem fog jönni senki, de nincs is szükség senkire. Siemian és Lynch kapjon még egy lehetőséget, egy Romo ezzel a támadófallal csak haláltusára jönne ide, mást meg nincs értelme megkeresni semmilyen szerződéssel.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!