Connect with us

Szabadügynök

Mekkora, és mire lesz elég a Jets átalakulása – FA-kitekintő

 

A New York Jetsnek van a harmadik legkevesebb költőpénze a ligában, a csapat tele van kiöregedő kezdőkkel, a 2016-os szezonja pedig borzalmas volt, így nincs mit tenni, mint újrakezdeni. Erre minden lehetőségük adott, a kérdés csupán az, hogy mennyire lesznek tökösek. 

 

NFL: Dallas Cowboys at New York Jets

 

Bár csak 8 millió dollár áll a csapat rendelkezésére, miután kivágták Ryan Cladyt, Nick Folkot és Breno Giacominit, rengeteg pénzt fel tudnak szabadítani. Az egyik legvalószínűbb távozó a nemrég balhéba kerülő Darrelle Revis, akit ha március 11 előtt elküldenek, akkor 7 milliót, ha előtte eltiltják, akkor 13 milliót spórolhatnak. A másik valószínűsíthető távozó játékos a tavaly gyengén teljesítő WR Brandon Marshall, akivel 7,5 millió dollárt lehetne felszabadítani. A 31 éves Revis és 32 éves Marshall után el lehet még küldeni a 31 éves csere nose tackle Steve McLendont 2,1 millióért, valamint a 30 éves Erin Hendersont 2,5 millió dollárértAustin Seferian Jenkins tight endnek sincs sok jövője a csapatnál, kár lenne érte az az 1,1 millió, ahogy a harmadik-negyedik számú RB Khiry Robinson sem érdemli meg a neki járó 900 ezret.

 

Már ezzel is elég jól állna a Jets, de ha igazán tökösek és komolyan gondolják az átalakítást és újrakezdést, akkor a 33 éves Nick Mangold centertől is el lehetne köszönni (9 millió). A karrierje kezdete óta sokáig a posztján top5-ös játékos az utóbbi időben inkább csak sérüléseivel tűnt ki, a csere Wesley Johnson pedig nem volt sokkal rosszabb nála. A szintén 33 éves kezdő ILB David Harris sem játszik rosszul, de 6,5 milliót az ő játéka sem ér már . És bár erre kevés az esély, de én DE Sheldon Richardsont is elküldeném, pontosabban megpróbálnám elcserélni. 8 milliót spórolhatnak rajta és akár egy második kört is kaphatnak érte. Williams és Wilkerson mellett nem nagyon fér el hatékonyan a védőfalban, jövőre pedig 14-17 milliós szerződést kellene neki adni, most lehetne belőle nagyobb hasznot hajtani.

 

Update: Mangoldot kivágta a Jets. (ráéreztünk)

 

Összességében alsó hangon 30 millió, tökös módban pedig maximum 54 millió költőpénze lenne a csapatnak (utóbbi az egyik legtöbb lenne).

 

Legfontosabb szabadügynökök

 

Hát ilyen nincs. A csapat újraigazolta Brian Winters guardot, a corner Marcus Williams RFA, ezzel vége is a körnek. Geno Smithnek nincs jövője, Ryan Fitzpatrick is eljátszotta az esélyeit, mindenki más jelentéktelen.

 

marshallweb13s-1-web

 

Fontosabb hiányposztok

 

Itt már van miről beszélni. Akár marad Mangold, akár nem, a center poszttal nincs hiba, a guardok is elég jók, a két tackle poszt viszont betöltetlen. Egy jobb LT és egy RT is nagyon kellene a csapatba, egy harmadik számú elkapó Decker és Quincy Enunwa mellé, valamint TE is elférne, nem beszélve az irányítóról, ami konkrétan a legnagyobb lyuk a csapatban. Folk miatt a rúgó is hiányposzt, bár ezt vélhetően a draftról oldják meg.

 

Védő oldalon mindenképp kellene egy jó nose tackle, évek óta nincs jó OLB a csapatban, illetve akár marad Harris, akár nem, linebacker erősítésre is szükség van. Mondhatnám a safety posztot is, bár ott Gilchrist és Pryor elég jól elvan, még ha nem is elit teljesítményt nyújtanak, nem ők jelentik a legnagyobb gondot. Ellenben a cornerback poszt kuka, Buster Skrine-t csak azért nem vágják ki, mert 5 millió dollár dead money keletkezne utána, Revis nem lesz, így a legjobb CB a csapatban az RFA Marcus Williams.

 

Tehát alsó hangon nyolc hatalmas hiányposztja van a csapatnak, én mindenképp a teljes újjáépítést szorgalmaznám. Így akkor meg lehetne próbálni egy Kelvin Beachumot és egy Mike Remmerst a támadófalban, lehetne válogatni az elkapók között, rá lehetne repülni Dontari Poe-ra, illetve valamelyik top cornerre.

 

cutler1

 

Top szabadügynökök, akiket megszerezhet a csapat 30 milliós cap space-szel:

 

QB: Jay Cutler, 12-14 millió/év

OT: Kelvin Beachum, 7 millió/év

LB: Kevin Minter, 5 millió/év

 

Top szabadügynökök, akiket megszerezhet a csapat 50 milliós cap space-szel:

 

QB: Jay Cutler, 12-14 millió/év

OT: Kelvin Beachum, 7 millió/év

OT: Mike Remmers, 4 millió/év

NT: Dontari Poe, 9 millió/év

LB: Kevin Minter, 5 millió/év

CB: Stephon Gilmore, 12 millió/év

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!