Connect with us

Hír

Mike Vick visszavonult

 

Ahogy várni lehetett, szögre akasztja a cipőt és a sisakot Mike Vick, az Atlanta Falcons, a Philadelphia Eagles, a New York Jets és a Pittsburgh Steelers korábbi irányítója. Ő volt az egyetlen QB az NFL történetében, aki egy szezonban 1000-nél is több yardot tett meg a földön.

 

15falcons.1.600

 

Vick a 2001-es NFL Draft első választottja volt és elképesztő dinamizmusával, sebességével elvarázsolta nem csak az atlantaiak, hanem az egész liga szurkolóit is. Hat évet töltött a Falconsnál, háromszoros Pro Bowler lett, aztán azonban börtönbe került 21 hónapra illegális kutyaharcok miatt.

 

Visszatérése után rájátszásba vezette az Eaglest, megnyerte az Év Visszatérője címet és karrier rekordot döntött mindenféle passzolási statisztikában, plusz futott TD-k számában is. Ezután azonban lefelé ívelt karrierje, folyamatosa sérülései miatt nem lehetett rá számítani igazából, illetve természetesen a sebessége, dinamizmusa is megkopott.

 

Karrierjét végül 6109 futott yarddal fejezte be, ami NFL rekord egy irányítótól, 21503 passzolt yarddal és 131 passzolt TD-vel a háta mögött vonul vissza.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!