Connect with us

Szabadügynök

Ők kaptak eddig franchise taget!

Egészen március elsejéig lehet egy-egy játékosra franchise vagy transition taget tenni (A cikkben külön kiemelve jelezzük, ki kapott taget). Ez azt jelenti, hogy nagyon sok pénzért egy évre a csapat magához láncolhatja az egyik lejáró szerződésű szabadügynökét. Összeszedtük minden csapat azon játékosait, akik számíthatnak a tagre és azt, hogy ennek szerintünk mekkora az esélye (1 – szinte semmi, 10 – közel készpénznek vehető).

 

bb

 

Az idei franchise tagek (bővebben a tagről és a típusairól ide kattintva olvashattok) várható értéke:

 

Quarterback: 21.395 millió dollár

Running back: 12.377 millió dollár

Wide receiver: 15.826 millió dollár

Tight end: 9.894 millió dollár

Offensive line: 14.444 millió dollár

Defensive end: 16.955 millió dollár

Defensive tackle: 13.468 millió dollár

Linebacker: 14.754 millió dollár

Cornerback: 14.297 millió dollár

Safety: 10.961 millió dollár

Punter/kicker: 4.863 millió dollár

 

Dallas Cowboys: Morris Claiborne, CB – 1/10

 

Claiborne sokáig hatalmas bustnak tűnt, de aztán lehozott egy nagyon jó kis évet. Ha nem lenne a Dallasnak borzalmas cap helyzete, amivel még az újoncokat sem tudják megfizetni, akkor meg merném kockáztatni, hogy a 27 éves corner taget kap. Így viszont pénzügyi szempontból egyszerűen lehetetlen.

 

New York Giants: Jason Pierre-Paul, DE – 4/10 – Megkapta a taget!

 

JPP élete egyik legjobb szezonján van túl, pedig még sérülés is hátráltatta. Futás ellen konkrétan a legjobb defensive end, pass rushban is kiváló, érte hatalmas lesz a licit. A 17 millió dollár egy évre viszont elég sok, ráadásul JPP sem rajong az ötletért, de látok rá esélyt, hogy minimum egy transition taget kapjon, ami olcsóbb és lehetőséget biztosít más csapatoknak is tárgyalásra. Aztán a Giants eldönti, hogy meccseli-e az adott ajánlatot, vagy sem.

 

(NEW YORK DAILIES OUT) in action against the on November 23, 2014 at MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. The Cowboys defeated the Giants 31-28.

 

Philadelphia Eagles: Senki

 

Washington Redskins: Kirk Cousins, QB – 10/10 – Exkluzív taget kapott! 

 

Cousins sztorija lesz az egyik legérdekesebb az offseason során, mi is rengeteget írtunk róla. Nem akarom magamat ismételni, a legfrissebb hírek a transition tagről szóltak.

 

Buffalo Bills: Stephon Gilmore, CB – 1/10

 

Gilmore egy nagyon jó kis corner, de valaminek a Billsnél nem nagyon vannak oda érte. Többször nyilatkozták a csapatnál, hogy nem fogják túlfizetni, nyilván egy 14,2 milliós taget sem adnak neki. Az új vezetés miatt amúgy se nagyon lenne maradása.

 

Miami Dolphins: Senki

 

New England Patriots:

Dont’a Hightower, ILB – 8/10

Martellus Bennett, TE – 3/10

 

Valakit most már Bill Belichicknek is meg kell fizetnie, Hightower pedig a védelem talán legjobb játékosa, nem mellesleg pedig a defense agya. Őt sokkal nehezebben lehetne pótolni, mint a csak pass rushra jó Chandler Jonest vagy Jamie Collinst. A 14,7 milliós franchise tag persze még az ő esetében is sok egy kicsit – mivel a 3-4 OLB-ket, tehát pass rushereket is vele említik egy lapon a tag számításánál -, de remek alap egy évi 12-13 millió dolláros szerződés megkötéséhez.

 

Dont'a Hightower

 

A másik opció a TE Bennett. A Patriotsnak rengeteg pénze van, igazán komoly hiányposztja pedig egyszerűen nincs. Ha Hightowerrel sikerül megegyezni, akkor Bennettet már csak azért is érdemes lenne egy évre megtartani, hogy legyen egy minőségi helyettese Gronknak. Ha pedig még sikerülne is összeszokniuk és mindketten teljesen egészségesek lennének…

 

New York Jets: Senki

 

Chicago Bears: Alshon Jeffery, WR – 2/10

 

A Bears szerintem már elengedte Jefferyt. Az elkapó idén is franchise tag alatt játszott és nem nagyon jött be, ráadásul 16 millióba kerülne 2017-re. Ennyit egyszerűen nem ér meg a sérülései és eltiltása mellett, de más játékos pedig nincs, akire el lehetne lőni a taget.

 

Detroit Lions: Larry Warford, G – 2/10

 

Ha lenne külön offensive guard tag, akkor egész biztos, hogy Warford kapna. 26 éves, minden téren kiváló guard, de mivel csak támadófalember tag létezik, aminek az értékét megdobják a tackle-ök, így szinte kizárt. 14,4 millió az majdnem a duplája annak a fizetésnek, amit egy top guard egy évben kereshet, pedig a Lionsnek nagyon meg kellene tartania őt.

 

Green Bay Packers: TJ Lang, G – 1/10

 

Ugyanaz a helyzet, mint Warforddal, annyi különbséggel, hogy Lang passzblokkolásban jobb, viszont cserébe három évvel idősebb. A Packers kivágta Sittont, mert sokat keresett, Lang sem fog taget kapni, de ő még az a kaliber, aki felférhet egy ilyen listára.

 

Minnesota Vikings: Senki

 

Baltimore Ravens: Senki

 

Cincinnati Bengals: Kevin Zeitler, G – 3/10

 

Zeitler olyan, mint Warford és Lang keveréke: minden téren elit és fiatal. Ő az a kaliberű guard, aki 10-12 milliót is kereshet és neki már akár a tag is reális opció lehetne. Csak érdekes módon a Bengals nem nagyon ragaszkodik hozzá, legalábbis a legtöbb Bengals forrás szerinte meglepő lenne, ha maradna.

 

Cleveland Browns: Terrelle Pryor, WR – 9/10

 

Jeffery mellett Pryor a legjobbnak tartott elkapó az idei piacon, a Brownsnak 110 millió dollár cap space-e van, ráadásul Pryor nagy kedvenc a csapatnál. Ha nem kap rögtön hosszú távú szerződést, akkor szinte garantált a tag.

 

Pittsburgh Steelers: Le’Veon Bell, RB – 10/10 – Megkapta a taget!

 

Bell 12,3 millió dollárt kapna egy franchise taggel, ami tulajdonképpen nem több, mint amennyit most a piacon megkereshetne. Szerintem a Steelers nem is akar vele most még hosszú távon megállapodni, hisz egyrészt Bell bármikor eltiltathatja magát, másrészt pedig az AFC döntőn meg is sérült. Ezt a futó tekintheti egy „most bizonyíts” szezonnak.

 

ff

 

Atlanta Falcons: Senki

 

Carolina Panthers: Kawann Short, DT – 7/10 – Megkapta a Taget!

 

Short kicsit olyan, mint Bell, a taggel neki járó 14,4 millió dollár nagyjából reális lenne neki fizetésnek is. Remek futás ellen és pass rushban is, jó eséllyel megkapja a taget és majd jövőre fog dönteni közte és Star Lotulelei között a Panthers.

 

New Orleans Saints: Senki

 

Tampa Bay Buccaneers: Senki

 

Houston Texans: AJ Bouye, CB – 6/10

 

Josh Norman 2.0 a helyzet. Bouye elit volt idén, viszont ez az egyetlen értékelhető éve a 26 éves játékosnak. A Texans nem áll olyan jól cap space-szel, hogy csak úgy bevállalja a franchise taget, viszont elnézve az Osweilerrel felálló támadósort, csak az elit defense-ben reménykedhetnek jövőre is.

 

Indianapolis Colts: Senki

 

Jacksonville Jaguars: John Cyprien, S – 7/10

 

Cyprien a liga egyik legjobban játszó safetyje volt tavaly (futás ellen kiemelkedően jól teljesített), ráadásul a franchise tag nála csak 11 millió dollár, így nagyon adja magát a megtartása.

 

Tennessee Titans: Senki

 

Arizona Cardinals:

Chandler Jones, OLB – 9/10 – Megkapta a taget!

Calais Campbell, DE – 1/10

Tony Jefferson, S – 3/10

 

A Cardinals annyira jól áll szabadügynökökből, hogy akár három játékosának is adhatna taget, ha tudna. Jones nyilván az első számú prioritás, hisz egy második kört adtak érte a Patriotsnak, elit volt OLB-ként, ráadásul a 15 millió dollár értékű tag fizetésnek is elmenne. Aztán ott van Campbell, aki a liga egyik legjobb 3-4-es endje, aki 31 éves létére és jó pénzt fog keresni a piacon, de a 17 milliós franchise tagre csak a képességei miatt van esély.

 

cc

 

Aki még szerintem megérdemelné, az a safety Tony Jefferson. A 25 éves játékos kirobbanó szezonon van túl, futás ellen félelmetes volt, ráadásul a PFF-nél is top5-ig vitte. Ő már csak azért is szóba jöhet, mert a franchise tag neki olcsó lenne, ha Jonesszal sikerülne megegyezni.

 

Los Angeles Rams: Trumaine Johnson, CB – 2/10 – Megkapta a taget!

 

Johnson eddig is tag alatt játszott, akár kaphatna még egyet, viszont több forrás is azt írta, hogy „Jeff Fisher embereit” elengedi a csapat. Persze ez nagyrészt Wade Phillipsen múlik, de még így is meglepő lenne, ha ismét taget kapna.

 

San Francisco 49ers: Senki

 

Seattle Seahawks: Senki

 

Denver Broncos: Senki

 

Kansas City Chiefs:

Eric Berry, S – 5/10 – Hosszabbított!

Dontari Poe, NT – 3/10

 

Berry már tavaly is tag alatt játszott, ráadásul a liga legjobbja volt a posztján. Ebből adódóan többször is kifejtette, hogy soha többet nem játszik így, vele vélhetően kénytelen lesz hosszú távon megegyezni a csapat, még ha a tag jobb is lenne nekik. Papíron Poe is kaphat, de egy NT-nek 14 millió nagyon sok.

 

Los Angeles Chargers: Melvin Ingram, OLB – 5/10 – MEGKAPTA A TAGET!

 

Ingram elit volt idén, az utóbbi két évben pedig 125 tackle-t, 18,5 sacket, 11 leütött labdát és hét fumble-t jegyzett. Végre egészséges és pusztít. Viszont nem biztos, hogy jó lenne 4-3-as defensive endnek is, így elég nagy rá az esély, hogy a Chargers komolyan vehető ajánlat nélkül elengedi.

 

Oakland Raiders: Senki

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!