Connect with us

Hír

Montana: Nem mondhatom, hogy Brady a legjobb

 

Joe Montana minden idők egyik legjobb irányítója, nem mellesleg Tom Brady gyerekkori példaképe. Azonban Brady ötödik Super Bowl győzelme után sem mondaná azt, hogy Brady a legjobb, hiszen szerinte nem lehet különböző korok játékosait összehasonlítani:

 

Nehéz ilyen téren összehasonlítani a játékosokat, hisz nem tudjuk, hogy teljesítenének most, ahogy a mostaniakat sem tudjuk, hogy játszottak volna a régebbi időkben. Ott van például Sammy Baugh vagy Otto Graham, és bár nem tudom most hirtelen megmondani, melyik, de az egyikük hét vagy kilenc alkalommal is bajnok lett.

 

montan

 

Az igazság kedvéért Graham volt az az irányító, aki hét bajnoki címet is szerzett. Három NFL győzelem mellett volt négy AAFC győzelme is a Browns játékosaként, háromszoros MVP, kétszeres passing yard leader, Hall of Famer, miközben 55 százalékkal passzolt és 174 TD mellett 135 eladott labdája van (a régiek statisztikája mindig rosszabbak). Baugh pedig egy kétszeres NFL bajnok, aki négyszer is vezette a ligát passzolt yardokban, miközben punterként ötször is első volt a puntátlagot tekintve, defensive backként pedig egyszer vezette az NFL-t interceptionökben. Elég nehéz lenne elképzelni Tom Bradyt, Peyton Manninget vagy szinte bármelyik modern irányítót védőként.

 

Montanától természetesen azt is megkérdezték, hogy önmagát nevezné-e a legjobbnak. A válasz egyszerű és rövid volt: “azok alapján, amit mondtam: nem“.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!