Connect with us

Szabadügynök

Nem a Bills piaca lesz az idei – FA-kitekintő

 

Akárhogy is alakul a szabadügynök piac, a Bills már megszabadult legnagyobb visszatartó erejétől, Rex Ryantől. Az új vezetőség pedig zavartalanul kezdheti meg működését, de nem lesz egyszerű helyzetben.

 

A szabadügynök piacon sok lenne a tennivaló, ráncba kéne szedni a tavaly igencsak alulteljesítő védelmet, fel kell turbózni a passzjátékot, de az a 26 millió dollár, ami rendelkezésre áll, inkább csak arra lesz elég, hogy a szabadügynökök egy részét megtartsák. Pénzt nem látom kivel lehetne teremteni, illetve látom, de ha Tyrod Taylort elküldik, akkor nagyobb lyukat ütnek maguk alatt, mint amit be lehetne foltozni a felszabaduló 15 millió dollárral, így nem gondolom, hogy reális akció lenne.

 

Legfontosabb szabadügynökök

 

Nincs szerencséje a csapatnak, ugyanis két olyan játékos is szabadügynök lesz, akik eddig bagóért játszottak, de tavaly meglepetésre a védelem húzóemberei voltak. Zach Brown a linebacker sort szilárdította meg, Lorenzo Alexander pedig egyedül hozta a csapat sackjeinek majdnem felét. Közülük Brown számíthat egy hosszabb távú, magasabb garantált tartalmú szerződésre, Alexander a kora miatt alighanem kap egy 1 éves ajánlatot, amit vagy elfogad, vagy máshol próbálhat szerencsét. Még jobban meg kell majd fizetni Stephon Gilmore-t, aki az egyik legjobb cornerback a piacon, ráadásul nélküle csak a tavaly hullámzó teljesítményű Darby értékelhető a csapatban. Gilmore top 5 fizetést szeretne magának, ami 14 millió dollár körül kezdődik, ennyit pedig szinte biztos nem szánna rá a Bills, ráadásul az előző két szezonjához képest jóval gyengébb évet zárt.

 

gilmore

 

A támadóknál kevésbé meghatározó játékosoké a főszerep. Lejár Jordan Mills right tackle szerződése, aki a leggyengébb láncszem volt, nem csak a kiváló támadófalban, de az egész offense-ben is, így nem sírnak majd utána, ha sokat kér. Az elkapók közül pedig Watkins kivételével szinte mindenki szabadügynök lesz, a Percy Harvin, Justin Hunter, Brandon Tate, Marquise Goodwin, Robert Woods ötösből mindenki balra el, így ott rendet kell tenni. E.J. Manuel ha nem kér sokat maradhat, mert egy iparos backupnak tökéletes, de sokat nem áldoznék rá a Bills helyében. RFA-k közül a futó, Mike Gillislee maradhat, aki hasznos kiegészítője volt McCoy-nak, a többiek úgyis nagyon olcsón megtarthatok.

 

gillislee

 

Hiányposztok

 

Nem egyszerű a helyzet, mert elkezdhetném itt sorolni, hova kellene, ember, de mivel ezt 10 millió dollár körüli összegből kell megoldani, nem lesz keret mindenhova. A legfontosabb hiányposztok a saját szabadügynökeik megtartásán múlnak, hiszem ha Gilmore lelép, akkor mindenképp kell egy cornerback, de igazából akkor sem árt egy rotációs ember vagy slot játékos ha marad. Inside linebacker poszt az hatalmas hiányosság a csapatnál, még ha meg is tartják Brown, egy legalább 2 down linebackerre akkor is szükség van. Alexander távozása esetén pedig egy pass rusher is szükséges, ugyanis az eddig nem említett Brandon Spikes is free agent. Mellettük safety sorba is jó lenne egy meghatározó játékos, de ez talán már tényleg csak egy álom, illetve támadóoldalon egy kisebb nevű tight end vagy elkapó is jól jönne.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!