Connect with us

Hír

Texas kikerülhet az NFL körforgásából

Texas államban hamarosan bevezetnek egy törvényt, ami a transzneműek nyilvános toaletthasználatát igyekszik szabályozni. A törvény szerint a transzneműeknek annak a nemnek megfelelő illemhelyet kell használniuk, ami a születési anyakönyvi kivonatában van feltüntetve.

 

Az NFL szóvivője, Brian McCarthy pénteken felszólította Texas államot, hogy amennyiben valóban életbe lép a fentebbi törvény, akkor a liga semmilyen kiemelt eseményt  nem fog az államban tartani a jövőben, legyen az Super Bowl, Draft vagy Combine. A Super Bowl helyszínei ugyan 2021-ig már megvannak és Houston ugyan valószínűleg nem kap rövid időn belül ismét döntőt, azonban Dallas jó eséllyel pályázhatna minden évben, viszont ha az állam és a liga nem rendezi a viszonyát, akkor Jerry Jones végleg letehet arról, hogy hazai pályán láthassa csapatát Super Bowlt játszani.

 

mcupload_56fdac9a13c0b

 

Ugyanezt a törvényt már hatályba helyezték Észak-Karolina államban, ahol elég sok sporteseményt buktak amiatt, mert a szervezet figyelmeztetésére sem változtattak ezen. Tavaly hét nemzeti NCAA döntőt vittek el az államból, valamint az idei NBA All-Star gálát is átrakták New Orleansba Charlotte-ból, mivel a komisszár, Adam Silver szerint az effajta megkülönböztetés nem egyezik azzal, amit a liga képvisel és hirdet.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!