Connect with us

Szabadügynök

Top 10 szabadügynök OT

 

Top 10 szabadügynök sorozatunk ezúttal az offensive tackle-ök rangsorával folytatódik. Nincs olyan sok nagy név mint tavaly, valamint rengeteg játékos mellett ott a kérdőjel, de jó pár csapatnak erősítés lehet bármelyik név a listáról. A 2017-es draft class sem dúskál kiváló falemberekből, ezért sokan kénytelenek lesznek innen erősíteni, és megvédeniük irányítójukat.

 

#1 Ricky Wagner, RT, Baltimore Ravens, UFA

 

Talán meglepő lehet, de egy RT-vel kezdődik a lista, ráadásul belőlük jobb a felhozatal. Wagnernek idén jár le a rookie szerződése, szóval most kaphat először nagy lóvét – pláne, hogy 5. körös játékos lévén nem a képességeihez méltó fizetést kapott eddig. 3 éve biztos pontja a Ravens támadófalának, akik tavaly Osemele után lehet újabb kiváló játékost veszíthetnek. Merthogy Wagner (ügynöke) állítólag 10 millió dolláros fizetést akar évente, ami a Ravensnek nem igazán tetszik. Így vélhetően elengedik majd, ezzel pedig óriási licitháború várható a 27 éves játékos kegyeiért.

 

#2 Andrew Whitworth, LT, Cincinnati Bengals, UFA

 

andrew_whitworth

Fotó: bengals.com

 

Whitworth 1-2 szezont leszámítva végig a liga krémjébe tartozott a posztján, aki kiválóan védi az irányítót, és rendkívül jól támogatja a futójátékot blokkjainak hála. Egy liga elitjébe tartozó LT már hosszú évek óta, mégsem ő az első? Az ok egyszerű: 35 éves, ami sok csapatot elrettenthet, köztük a jelenlegi gárdáját is. Mert hogy egyáltalán nem biztos, hogy megtartják legjobb falemberüket, főleg hogy 9 millió dolláros átlagkeresete volt legutóbbi szerződésével. Ugyanakkor nem egy olyan csapat van a ligában, ahol ráférne a támadófalra egy Whitworth kaliberű játékos, aki kényszerűségből guard poszton is bizonyította zsenialitását.

 

#3 Alejandro Villanueva, LT, Pittsburgh Steelers, ERFA

 

Tegye fel a kezét, aki Villanueva tavalyi éve után számított arra, hogy a legjobb szabadügynökök közé kerül majd a neve! Lelki szemeimmel látom, hogy maximum a legelvakultabbak hittek ebben, pedig megtörtént. Kelvin Beachum távozásával elérhetővé vált Roethlisberger vakoldalának védése, amire ő és Ryan Harris pályázott, és végül Villanueva nyert. A korábbi katona jól helytállt passzprotectionben, és Le’Veon Bell elképesztő évében is szerepe volt. Ám el kell keserítsem a csillogó szemű nem-Steelers drukkereket, az ERFA státusza miatt 99,99%, hogy marad a Steelersben.

 

#4 Sebastian Vollmer, RT, New England Patriots, UFA

 

Sebastian Vollmer

Fotó: patriots.com

 

Minden Patriots szurkoló kedvenc németje Marcus Cannon csillogásának hála feleslegessé vált, így biztos nem fogja megtartani őt Bill Belichick. De akkor miért csak a 4. a listán, ha egy kiváló játékos a posztján? Mert eszméletlenül sérülékeny. 2009 óta tartó profi pályafutásában egy olyan szezon volt, amit végigjátszott. 32 éves, tehát nem a fiatalok táborát erősíti, viszont a Patriotsnál nagyjából 4 millió dollárt keresett éves átlagban, ennyit simán megérne új csapatának is, de még többet is.

 

#5 Riley Reiff, LT/RT, Detroit Lions, UFA

 

Reiff LT-ként lett draftolva, hogy Taylor Decker tavalyi érkezésével RT poszton fejezze be újonc szerződését Detroitban. Vollmer után elfogytak a kiemelkedő tackle-ök, őket pedig pont a két poszton való helytállása miatt követi Reiff. A LT poszt talán jobban feküdt neki, az idei volt a leggyengébb szezonja, ami lehet elbizonytalanítja a Lionst a megtartásáról. Egyes források szerint hagyják, hogy tesztelje a piacot, kérdés, hogy LT vagy RT posztra keresik majd meg a kérők.

 

#6 Matt Kalil, LT, Minnesota Vikings, UFA

 

matt_kalil

Fotó: vikings.com

 

Kalil első körös választottja volt a Vikingsnak 2012-ben, de az utóbbi 3 évben nem tudta megközelíteni az értékében várt teljesítményt. Idén mindössze két meccs jutott neki mielőtt sérültlistára kellett tenni, előtte viszont nem hagyott ki találkozót. A Vikings részéről nagy a megosztottság, menjen és maradjon véleményeket is lehet olvasni vele kapcsolatban, viszont sok csapat szurkolója szívesen látná csapatában.

 

#7 Austin Pasztor, RT/RG, Cleveland Browns, UFA

 

A korábban guard poszton is bevetett játékos idén tender alatt lett a Browns RT-je, így eljött a fizetés ideje. A Browns támadófala maga volt a káosz, Joe Thomason kívül szinte össze-vissza voltak pakolgatva a játékosok a szezonban. 7 falember is 300 snap fölött játszott a szezonban, persze ehhez közrejátszottak a sérülések is. Pasztor passzblokkolásban nem volt rossz, viszont a szezont a már említett okok miatt RG poszton fejezte be, ahol sokkal jobb volt. Ő maga szívesen maradna Clevelandben, a Brown álláspontja nem ismert, ahogy az sem, hogy melyik posztra vinnék el a csapatok.

 

#8 Mike Remmers, RT, Carolina Panthers, UFA

 

Remmersről már írtuk korábban, hogy a Panthers offense leggyengébb láncszemének tartjuk, és ez vélhetően ők is így gondolják. A korábbi UDFA játékos pályafutása a tavalyi szezonban csúcsosodott ki, ám úgy tűnik, az csak egy kifutott évnek bizonyult. Hozzá kell tenni, hogy az idei szezon nagy részét LT poszton nyomta végig Michael Oher kiesése miatt, ami a veszte is lehet. Ezzel a lépéssel az új RT a másodéves Daryl Williams lett, aki ha nem is jól, de megfelelően helytállt, és olcsóbb is Remmersnél, aki így sanszos, hogy új csapatban találja majd magát.

 

#9 Jake Long, LT, Minnesota Vikings, UFA

 

Spoiler veszély, a lista utolsó helyeit kibérelte magának a Vikings. A legjobb opciónak én Jake Longot gondolom, akinek a sérülések a legnagyobb rákfenéi, pedig nem hiába volt korábban 1/1-es választott. A 31 éves játékos 2011 óta egy szezont sem tudott végigjátszani, idén is mindössze egy hónapot bírt ki egészségesen a Vikings színeiben. Viszont relatíve olcsó megoldás lehet, bár nem tudom, van-e olyan csapat, aki ezek után még kockáztatna vele.

 

#10 Andre Smith, RT, Minnesota Vikings, UFA

 

Smith idén került a Vikingshoz 7 Bengalsos szezon után, de csak négy meccs jutott neki kezdőként. A múltja miatt mégis talán ő férne be leginkább a top listába, bár a kórlapja neki sem rövid. Idén 3,5 millió dolláros szerződéssel érkezett Minnesotában, ennél szinte biztos kevesebbért vihető lesz. már ha elengedi a Vikings.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!