Connect with us

Szabadügynök

Top10 szabadügynök elkapó

 

Top10 szabadügynök sorozatunk következő része az elkapókról szól, ahol bizony van minden, mi szem-szájnak ingere: remek atletikus képességekkel megáldott játékos, kiváló route-runner, mélységi célpont, gadget-player, de még olyan is, aki csak eltiltásai és sérülései miatt nincs a liga legjobb 10 elkapója közt.

 

#1 Terrelle Pryor, Cleveland Browns

 

Pryor egy elképesztő sztori, hiszen nem nagyon van példa arra, hogy valaki az NFL-ben irányítóként kezdjen meccseken, majd elkapóvá avanzsálva összehozzon egy 1000 yardos szezont. Neki ez sikerült a borzasztó irányító-helyzet ellenére is és munkamorálja illetve fizikai képességei az idei piac legértékesebb elkapójává teszik. A Spotrac 8,9 millió dollárra becsülte piaci értékét, de legnagyobb valószínűség szerint megkapja a franchise taget a Brownstól.

 

CsGDyUVXEAQMXVj (1)

 

#2 Alshon Jeffery, Chicago Bears

 

Amikor a pályán van, a liga legjobb elkapói között van a helye és simán a piac legjobb képességekkel megáldott WR-e. Neki van a nyolcadik legtöbb 10+ elkapásos meccse 2013 óta és a negyedik legtöbb olyan meccse, ahol legfeljebb 5 elkapással összehozott 100 yardot. A két kategóriát összerakva pedig ő a legjobb, tehát egyben megbízható, mindig kereshető a labdával és képes nagy játékokra. Azonban hozzá kell tenni, hogy sok sérüléssel bajlódott karrierje során és legutóbb 4 meccsre el is tiltották teljesítménynövelő szerek használata miatt, így a következő ilyen eset már 10 meccses büntetést vonna maga után. Ki fogja ezt bevállalni?  A Spotrac 12,2 millió dollárra becsüli piaci értékét.

 

#3 DeSean Jackson, Washington Redskins

 

A liga egyik, ha nem a legjobb mélységi célpontja elképesztő sebességgel. Ahogy a labdát leköveti, az is különleges. Kilenc éves karrierje során ötödször lépte át az 1000 yardos határt, azonban már 30 éves és mivel a sebességére hagyatkozik nagyrészt, így hosszú távú szerződést semmiképp nem szabad neki ajánlani. Szokásos sérülései és balhés természete sem növelik értékét, ami a Spotrac szerint 7,6 millió dollár.

 

#4 Pierre Garcon, Washington Redskins

 

Garcon is 31 éves lesz idén, de ő is átlépte az 1000 yardos határt 2016-ban. Nem egy “game-changer”, de megbízható célpontja lehet csapata irányítójának kiváló route-running képességei miatt. A Spotrac 8,7 millió dollárra értékeli.

 

#5 Kenny Britt, Los Angeles Rams

 

A Rams támadósorának egyetlen fénypontja volt Britt 2016-ban, éppen hogy, de az 1000 yardot is megugrotta, karrierjében először, igazi contract-évet produkált, ami után mindig veszélyes mélyen a zsebekbe nyúlni. A Sportac szerint 6,7 millió a piaci értéke.

 

NFL: Preseason-St. Louis Rams at Cleveland Browns

 

#6 Kenny Stills, Miami Dolphins

 

Stills a szegény ember DeSean Jacksonja. Vagy egy fiatal DJax, ha úgy nézzük, hiszen csak 25 éves. Ő is egy mélységi célpont, remek yards/catch átlaga van, így ha valaki ilyen elkapót keres, érdemes Jackson után Stills ügynökénél is házalni. Ezen kívül azonban sok mindenben nem használható, nem egy olyan WR, aki minden meccsen megbízhatóan hozza az elkapásokat. A becsült piaci értéke 8,2 millió dollár.

 

#7 Taylor Gabriel, Atlanta Falcons (RFA)

 

Most jönnek az RFA státusszal rendelkezők, akik nagy valószínűséggel maradnak a csapatuknál, hiszen őket nem lehet “csak úgy” leigazolni. Első köztük Gabriel, aki a Falconsnál kiteljesedett, kellett neki egy olyan koordinátor, aki meglátja a benne és főleg a sebességében rejlő lehetőséget. Igazi gadget-player, jól kell tudni használni.

 

#8 Adam Thielen, Minnesota Vikings (RFA)

 

Az év második felére rendesen belelendült Thielen, végül éppen hogy, de csak alulról súrolta a mágikus 1000 yardot. Jó kis slot elkapó képességeivel rendelkezik.

 

#9 Dontrelle Inman, Los Angeles Chargers (RFA)

 

A 190 centi magas elkapó Keenan Allen kiesése után Rivers egyik fő célpontja lett és ugyan Allen visszatérésével csökkennek majd a számai Los Angelesben, de nem lenne érdemes elengedniük az RFA státuszú WR-t.

 

NFL: San Diego Chargers at San Francisco 49ers

 

#10 Josh Gordon, Cleveland Browns

 

Tehetsége alapján a legmagasabban lenne a listán, azonban hülyeségei miatt igazából a listára sem akartam feltenni. 2014-es szezon eleje óta csak 5 meccsen tudott pályára lépni folyamatos eltiltásai miatt, de ha valaki egy csoda folytán meg tudná nevelni, akkor nagyot foghatna vele. Sajnos hatalmas ebben a HA-faktor.

 

Akik éppen lemaradtak: Kamar Aiken (BAL), Michel Floyd (NE), Brandon LaFell (CIN), Jeremy Kerley (SF), Kendall Wright (TEN), Terrance Williams, (DAL)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!