Connect with us

Szabadügynök

Top10 szabadügynök futó

 

 

A következő poszt a futóké és nagyon érdekes az ő helyzetük a szabadügynök piacon. Látszólag nagyon értékesek és hatalmas szerepük van egy-egy csapat életében, de könnyen „elhasználódnak” és sok undrafted játékos is beválik, így hatalmas fizetésekre nem számíthatnak. Érdekes, hogy a most szabadügynökké váló futók közül a sérült Woodhead kereste a legtöbbet 2016-ban és ő is csak 2,7 millió dollárt. Ezek ellenére egy jó futó mérkőzéseket tud nyerni a csapatának így a legjobbra gyorsan lecsapnak vagy ki se engedik őket a piacra. Nézzük idén kik közül válogathatnak a csapatok (már ha jelenlegi csapatuk nem hosszabbít).

 

#1 Le’Veon Bell, Pittsburgh Steelers

 

Természetesen a lista első helyén nem is lehet más, mint a liga legjobb futója Le’Veon Bell. Nagyon meglepődnék, ha a Steelers kiengedné a piacra, azt hiszem az offseason egyik legnagyobb robbanása és licitháborúja indulna el, de erre aligha számíthatunk. Sokkal nagyobb valószínűsége van egy franchise tagnek, de okosabb lenne egy 3-4 éves szerződést az orra alá dugni, a franchise tag körül összeggel. Az egyetlen elgondolkodtató dolog vele kapcsolatban az a sérülékenysége és a pályán kívüli dolgai. Amennyiben szerződésre kerül a sor, mindenképpen ezeket bele kellene építeni a kontaktusba. Ami még érdekes lehet, hogy a csapatnál DeAngelo Williams szerződése is lejár.

 

#2 LeGarrette Blount, New England Patriots

 

Blount helyzete érdekes. Első pillantásra értékesnek tűnik, hiszen történelmi szezonon van túl és sok van még a tankjában, de már 30 éves és egyáltalán nincs garantálva, hogy a Patriotson kívül máshol is ilyen sikeres tudna lenni. Sok touchdownt, goal line (vagy közeli) szituációk után szerzett és bár az átlaga sem rossz, azért Brady mellett könnyebb a futók helyzete. Maradása egyáltalán nem biztos, hiszen Lewis tudja helyettesíteni, ennek ellenére, ha nem kér sokat, akkor megtartják. Szerintem ő is jól tudja, hogy a Patriotsnál nagy fizetésre nem számíthat.

 

blount

 

#3 Eddie Lacy, Green Bay Packers

 

Háromszor gondoltam át, mire bemertem írni ide Lacyt, de úgy döntöttem adok neki még egy esélyt. Mielőtt sérülést szenvedett volna 5,1 yardot átlagolt, ami abszolút nem mondható rossznak, de kérdés hogy nem-e tértek vissza súlyproblémái amíg sérült volt. A Packersnek azért nem ártana egy jó futójáték így valami alacsonyabb összegért megtartanák, kérdés Lacynak mik a tervei.

 

#4 Isaiah Crowell, Cleveland Browns

 

Crowell egy érdekes futó. Nem mondanám kimondottan jónak, de egy átlagos szinten elkaristol valahogy. Néha egy-egy nagyobb futás is befigyel, de semmiképp nem nélkülözhetetlen. Restricted free agent lesz és mivel a Brownsnak elég gondja van a futóhelyzeten kívül is, ezért valószínűleg olcsón megtartják. Értékét növeli, hogy a szabadügynökké váló futó közül ő az egyik legfiatalabb.

#5 Mike Gillislee, Buffalo Bills

 

Elsőre talán meglepő lehet Gillislee előkelő helye, de a szezon során többször hangsúlyoztam, hogy nagyszerű futó ő, csak McCoy mögül nehéz érvényesülni. Mindenesetre, amikor nem volt Shady, akkor jobb yard/carryt átlagolt és viszonylag fiatal is. Restricted free agent révén valószínűleg nem kerül ki a piacra, a Bills nagy hasznát fogja venni.

 

#6 Danny Woodhead, Los Angeles Chargers

 

Woodhead sérülés miatt az egész 2016-os évet kiülte, így nagyon nincs jó alkupozícióban, pedig egy nagyszerű futóról beszélünk, jó kezekkel. Nem kimondottan az a tipikus első számú futó, de harmadik és rövid szituációknál az egyik legjobb a ligában. A Chargers keretébe pedig tökéletesen illik, Gordon nagyszerű kiegészítő embere lehet, bár a másodéves futó már elkapásoknál is egyre nagyobb szerepet kap. Amennyiben mégis kikerül a piacra sok csapatnak lehet értékes.

 

C

 

#7 Jacquizz Rodgers, Tampa Bay Buccanneers

 

Martin sérülése miatt Rodgers vette át a stafétát és nem is teljesített rosszul. Két 100 yard feletti mérkőzéssel zárt és ez mellett elkapásoknál is biztos menedéket jelentett. 27 éves, tehát nem is öreg még, 2-3 éves szerződést sok helyen kiharcolhat.

 

#8 Latavius Murray, Oakland Raiders

 

Kicsit meglepő lehet Murray ennyire hátul, de láthattuk, hogy a mögüle beszálló fiatalok néha még jobb teljesítményre is voltak képesek. A Raiders fala mögött ennél sokkal többet ki lehetett volna hozni, ráadásul mozgása sem az a prototípus running backét tükrözi.

 

#9 Christine Michael, Green Bay Packers

 

Michael helyzete szintén érdekes. Amíg nem volt Rawls egész megbízhatónak tűnt és kisebb meglepetés volt, mikor megvált tőle a Seahawks. Aztán mikor visszajött Rawls, akkor láthattuk, hogy azért ebből többet is ki lehet hozni. A Packersnél sem sikerült egyértelműen megkaparintani a kezdő helyet, de mivel még csak 27 éves, ezért könnyen remélhet valami közepes szerződést valamelyik csapattól.

 

#10 Tim Hightower, New Orleans Saints

 

Hightower tavaly robbant be és ha nem is varázsolt el mindannyiunkat, azért annyit elért, hogy idén több szerepet kapjon. Ezekkel egész jól élt, bár a 4,1 yardos átlag nem feltétlenül mutat jól, de passzjátékoknál is lehet használni és elég tapasztalata is van. Mondjuk pont ez az, ami még ellene szól, hogy már 31 éves, így hosszú távú szerződést nem fog kapni, de 1-2 évre akár a Saints, akár egy másik csapat megpróbálhatja.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!