Connect with us

Szabadügynök

Top10 szabadügynök safety

 

Végül következzenek a legjobb safety szabadügynökök. Egész jónak tűnik a felhozatal, a top3-ban pedig csak olyan nevekkel találkozunk, akiknek szinte minden csapat örülne. Ráadásul egyikőjük se volt eddig Berryn kívül nagyon megfizetve, így viszonylag kisebb összegekkel is lehet halászni a zavarosban.

 

#1 Eric Berry, Kansas City Chiefs

 

Kérdőjel nélkül a legértékesebb safety a szabadügynökök között, sőt elmerészkednék odáig is, hogy talán a legértékesebb szabadügynök idén. Persze csak ha valóban kimegy a piacra. Ezt tavaly a franchise tag akadályozta meg, amire most nem igazán tartana igényt. Ráadásul az igencsak költséges lenne a Chiefs számára is, akiknek nem túl sok pénzük van jövőre. A legokosabb egy olyan szerződés lenne a Főnökök részéről, ami az első évben kisebb alapfizetést tartalmaz, de nagy aláírási bónuszt, amit a csapat eloszthatna 5 évre, de emellett fedezné Berry igényeit is. Berryt különösebben nem kell bemutatni, kiváló coverage-ben, jól lép fel a boxba, nagyszerű érzékekkel van megáldva, az egyik legkomplettebb safety a ligában.

 

#2 Tony Jefferson, Arizona Cardinals

 

Innen már a viszonylag kisebb neveké a főszerep. Jefferson igazán idén robbant be a köztudatba és rögtön top10 safety teljesítményt is pakolt az asztalra. Ez azt jelenti, hogy a közel másfél milliós szerződését jóval nagyobbra akarja majd cserélni. Mindössze 25 éves így még jó néhány évig meghatározó játékos lehet jövőbeni csapatánál, aki könnyen maradhat a Cardinals is. Annyit azért érdemes hozzátenni, hogy egy nagyszerű éve volt, tehát a visszaesés lehetősége benne van a pakliban így túlzásokba sem szabad esni fizetésével kapcsolatban.

 

 #3 Barry Church, Dallas Cowboys

 

A Cowboys védelmének méltatlanul keveset emlegetett tagja Church, aki nagy ütéseiről híres és arról, hogy ott van mindenhol a pályán. Az egyik legtöbb szerelés az ő nevéhez fűződik és ez nem azért van, mert szörnyű lenne coverage-ben, hanem mert jól lát a pályán és tudja merre folyik a játék. Szigorúan strong safety erényeket tekintve talán a legjobb szabadügynök idén.

 

church

 

#4 John Cyprien, Jacksonville Jaguars

 

Cyprien egy igazi tackle gyár, amiről a fantasy foci szerelmesei sokat tudnának mesélni. Ez a tavalyi szezonig azért volt így, mert borzalmas volt covearge-ben és minden elkapás megvolt mellette, ami után tackle-t kellett csinálnia. Azonban most egy szintet lépett és az egyik legjobb safety volt a ligában. Jobban érzi a passzsávokat, tudja tartani a lépést a tight endekkel és nehéz szabadulni is tőle. Ezek mellett továbbra is jól dolgozik a boxban és sokkal biztosabban csinálja a szereléseket is. Rendkívül fiatal még, így ha folytatja fejlődési ütemét szép jövő állhat előtte.

 

#5 T.J. McDonald, Los Angeles Rams

 

McDonald szezonja nem kezdődött jól, ugyanis egy sérülés majd egy eltiltás nehezítette évkezdését, de azután szép lassan belelendült. A Rams secondary egyik legjobbja volt, szokásához híven nem kímélte kemény ütésektől az ellenfelet. Még mindig csak 26 éves és az eddig millió alatti fizetésénél többet érdemel.

 

#6 Mike Adams, Indianapolis Colts

 

Adams helyzete érdekes. Az egyik legjobb képességű safety volt a ligában, de hát az idő vasfoga kezdi megtenni hatását. 36 évesen már nem olyan gyors az ember, egy safety játékosnál pedig ez még hangsúlyosabb. Árát ez alaposan le is nyomja, de egy 1-2 éves szerződést simán megkaphat, egy olyan csapattól ahol a tapasztalatra nagy szükség van.

 

#7 D.J. Swearinger, Arizona Cardinals

 

Swearinger nem tartozott a legjobb safetyk közé Houstonban, de a Cardinals új embert csinált belőle is. Persze lehet ez az új csapatrendszer terméke is, de az biztos, hogy szintet lépett a játéka. A legnagyobb hibája továbbra is az, hogy túl nagyot akar ütni, így sok szerelést hibáz el, de javuló tendenciát mutat. Ha pedig nem téveszti el az ellenfelét, akkor az biztos, hogy fájni fog. 26 éves, így a fiatalabbak közé tartozik, érdemes lehet megtartani, főleg mivel nem gondolom, hogy nagy árat kell érte fizetni.

 

swearinger

 

#8 Quintin Demps, Houston Texans

 

Demps nem tartozik a fiatalabb safety szabadügynökök közé, de még nincs annyira bent a korban, mint Adams. Az elmúlt években folyamatos javuláson ment keresztül és ez eddig, tavaly tartott a csúcspontján. Az egész Texans védelem jól teljesített és a szilárd, fiatal secondarynek kellő tapasztalatot nyújtott. Az előtte felsorolt safetyk közül ráadásul, talán csak Swearinger olcsóbban szerződtethető.

 

#9 Jahleel Addae, Los Angeles Chargers

 

Addae, Weddle távozása miatt került nagyobb szerepbe és még ha a 2016-os szezon egy részét ki is hagyta sérülés miatt, a fennmaradó meccseken abszolút jól teljesített. Visszatérése után a Chargers secondary feljavult és kevesebb pontot engedtek. Legnagyobb hibája a sok missed tackle és szabálytalanság, de ha a fegyelmezetlenségeken túl tud lépni, értékes játékos lehet.

 

#10 Ricardo Allen, Atlanta Falcons

RFA révén valószínűleg marad eredeti klubjánál, ráadásul nincs is oka az Atlantának, hogy ne tartsa meg. Rendkívül fiatal és elszánt safety, aki cooverage-ben rengeteget fejlődött. Nem a legmegbízhatóbb szerelések terén, de a labdaérzéke és ösztönei kiválóak.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!