Connect with us

Szabadügynök

Rendbe lehet tenni a Coltsot? – FA-kitekintő

 

Nincs könnyű helyzetben a Colts. Mindent elmond a csapat jelenlegi állapotáról az, hogy egy abszolút elit formában játszó Andrew Luck is édeskevés volt ahhoz, hogy rájátszásba jusson a csapat a liga leggyengébb csoportjából. Hiányposztból van bőven, cserébe viszont pénz is akad, ráadásul Chuck Pagano az állásáért küzd, tehát oda kell tenniük magukat. Egy fél támadófal és egy komplett védelem kellene alsó hangon. 

 

luck

 

60 millió dollárnyi költőpénze van a csapatnak, ami az egyik legtöbb a ligában, ráadásul még ezen is tudnak javítani. Először is el kellene küldeni DE Arthur Jonest, akin 5 milliót lehetne spórolni és három év alatt 15 meccsen játszott, amelyeken 1,5 sacket szerzett. Én speciel Kendall Langfordot is utána küldeném (3,75 millió), igaz, ezzel nagyon vékony lenne a DE poszt, de ebből a két félből már kijönne egy egész, 3-4-es endekből pedig sok jó van a piacon. Frank Gore-on 3,5 milliót lehetne spórolni, de ő az egyetlen épkézláb futója a csapatnak, Joe Reitz pedig papíron a kezdő RT, de nem kell annyira a pénz, hogy ne maradhatnának. A fontosabb kérdés inkább az, hogy mi legyen az abszolút elit és All Pro formára képes corner Vontae Davisszel, akinek az elküldése 9 millió dollárt tenne szabaddá. Nem mintha a másik kezdő Patrick Robinson jobb lenne (2,5 millió), de akkor már végképp nem maradna darabszámra sem corner a csapatban. Valakit viszont muszáj beáldozni és hozni egy top fiatalat a helyükre. Így vagy úgy, de alsó hangon 70 millióval gazdálkodhat a csapat.

 

Top szabadügynökök

 

Trent Cole egykoron a jobb pass rusherek közé tartozott, de Indianapolisban nulla volt a teljesítménye. Összességében Erik Walden sem volt sokkal jobb, bár ő a számok alapján karrierje legjobb szezonját zárta a maga 11 sackjével és 3 fumble-jével. Darryl Morris egy csere corner és jó speciális egység játékos, de nem több. Ellenben Jack Doyle az idei piac egyik legjobb és legalulértékeltebb TE-je, aki messze jobb volt, mint a folyamatosan sérülésekkel küszködő Dwayne Allen, bár vélhetőleg épp miatta nem kap új szerződést. Darius Butler viszont a csapat legjobb cornere volt, a 36 éves Mike Adams pedig a legjobb safetyje, őket kötelező megtartani, még ha egyikük sem egy hosszú távú megoldás.

 

Legnagyobb hiányposztok

 

Ahogy mondtam, alsó hangon kell egy fél támadófal és egy komplett védelem. Míg Gore játszik, addig elég a mély futóclassból meríteni, Hilton, Moncrief és Dorsett elég korrekt kis elkapó trió, ahogy papíron Dwayne Allen is a jobb TE-hez tartozik. Mélység persze nem ártana, főleg a tight end posztra, de a probléma inkább a támadófallal van. A Castonzo-Mewhort-Kelly baloldal abszolút rendben van, viszont a jobboldali guard és tackle órási hiánycikk, még akkor is, ha Reitz papíron jó RT-nek. Mindkét posztra kötelező lenne hozni embert, akár áron felül is.

 

davis

 

Ami  a védelmet illeti, egyik poszt sincs megoldva. Ha visszaigazolja a csapat Erik Waldent, ha nem küldik el a Jones-Langford párost, egy jó 3-4-es defensive end és egy, de inkább két jó pass rusher mindenképp kell. Butler maradása sem oldotta meg a corner posztot, ahogy Adams sem hosszú távú megoldás a safety pozícióra, bár azt gondolom a draftról megoldják.Továbbá kellene két jó belső linebacker is, mert abból is hatalmas a hiány, valamit egy új punter is a draftól. Összegezve a csapatnak legalább hét ordító nagy hiányposztja van, ennek legalább a felét be kellene a piacról, amire ráadásul a pénz is rendelkezésre áll.

 

A támadófalba a Ricky Wagner – Riley Reiff duóból kellene valakit elhozni, guardnak pedig TJ Lang vagy Larry Warford lenne a megoldás. A top pass rushereket lefoglalták már a csapatok, velük nem lehet mit kezdeni, viszont 3-4-es endből Calais Campbell vagy Chris Baker, cornerből pedig AJ Bouye, Trumaine Johnson és Stephon Gilmore is megcélozható, illetve Perry Riley is elég jól illeszkedne a Colts védelmi sémájába.

 

Top szabadügynökök, akiket megtarthat/megszerezhet a Colts:

 

OT: Ricky Wagner, 8 millió/év

G: TJ Lang, 7 millió/év

DE: Calais Campbell, 10 millió/év

ILB: Perry Riley, 5 millió/év

CB: Stephon Gilmore, 13 millió/év

CB: Darius Butler, 5 millió/év

 

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!