Connect with us

Szabadügynök

A cél a rájátszás részvétel – FA-kitekintő

 

Tavaly a rájátszás közelében tanyázott a Tampa Bay Buccaneers elég sokáig, így megvan a célkitűzésük. A közmondás szerint evés közben jön meg az étvágy, így idén a rájátszásrészvétel lehet a prioritás Dirk Koetterék számára, de ehhez nem ártana egy kis erősítés a csapaton. Szerencséjükre bőven lehet erre fedezet.

 

bucs_cover

 

Cap Helyzet

 

Az Over The Cap adatai szerint $66 136 718 áll a Bucs rendelkezésére, amiből bőven lehet erősíteni, és ekkora összeget nem is feltétlen kell kivágásokkal bővíteni – pedig megvan rá a lehetőségük. A legtöbbet Doug Martin elküldésével spórolhatnak, akivel nem tudni mit tervez a Bucs. Az eltiltása miatt a depth chart végére száműzött futót halott pénz nélkül elbocsáthatja a Bucs, amivel +7 millió dollár keletkezne a capben. További 4,5 millió dollár szabadítható fel (szintén halott pénz nélkül) a csere center/guard Evan Smith elküldésével, aki az utóbbi két évben hétszer volt kezdő, és J.R. Sweezy sérülése ellenére is csak 173 snap jutott neki 2016-ra, egy cserééért ennyi fizetni felesleges.

 

Velük lehet nagyobb mértékben pénzt felszabadítani, a kisebb tételek pedig olyan játékosok elküldésével születhetnek, mint Clinton McDonald ($2M), George Johnson ($2,25M), vagy Luke Stocker ($1,7M). Vagyis ebből a 66 millióból egész könnyen csinálhat akár 80 milliót is a Bucs.

 

Fontosabb szabadügynökök

 

bucs_cap

 

Életbevágó szabadügynökük nincs, de a fenti névsorból jó lenne minél több játékost megtartaniuk. Joe Hawley újraigazolása lehet talán a legfontosabb, mert bár közel sem a legjobb center a ligában, a Bucs támadófalának fontos láncszeme, nem beszélve arról, hogy Winstonnak kell egy olyan center, akivel megvan az összhang. Russell Shepard tökéletes kiegészítőember lehet a Bucs támadósorában, vélhetően a cap hitje sem vágna földhöz senkit, így megérne egy újraigazolást. Ahogy Jaquizz Rodgers is, aki amikor be kellett ugrania a kezdőbe, nagyszerűen helytállt, és egy kicsit sem esett vissza vele a Bucs futójátéka ezen időszak alatt. Mike Glennon megtartására kevés az esély, főleg ha tényleg reális esélye van valamelyik QB hiányos csapat kezdőjébe kerülnie.

 

A védők között William Gholston újraigazolására elég jó az esély, tavaly a 2. legtöbb snapet töltötte a védelemből a pályán Gerald McCoy után. Az viszont már komoly fejtörést okozhat, hogy a két kezdő safetyvel mi legyen. McDougald teljesített jobban, ugyanakkor Conte fizetése sem feltétlen lenne horror összeg.

 

Hiányposztok

 

Jason Licht general manager csak playmakereket keres a csapatába állítása szerint, ebből adódóan lehet inkább 1-2 komoly név érkezik csak a szabadügynökpiacról a nagy cap space ellenére. A támadófal ugyan nem a legjobb, de jelenleg minden posztra megvannak a kezdők, akiket a jelek szerint nem kívánnak lecserélni, így marad Winston fegyverarzenáljának bővítése a támadóknál. Ha Doug Martint kivágják, akkor egy running back elkélhet Floridában, ahogy Mike Evans túloldalára sem feltétlen lenne rossz egy hasonlóan jó elkapó. A védelemből egy 1-tech DT McCoy mellé elég ütősen mutatna, illetve a safety helyzet végkimenetelétől függően ide is várható lehet egy nagyobb név. A többi poszt nem igényel sztárigazolást, kiegészítő emberek a tight end, linebacker és cornerback posztra a draftról is jöhetnek.

 

Összegzés

 

bucs_fa

 

Playmakereket akar a Bucs? Hát akkor megkapják! Martint az eltiltása miatt kivágják, ahogy Smith-t és Johnsont is, ezzel majdnem 80 millióból kezdik el a csapat megerősítését. A fontosabb szabadügynökök közül Contét elengedik, és McDougaldnak szavaznak bizalmat, Conte helyét meg átveszi vagy Keith Tandy, vagy egy újonc. Winstonnak célpont kell, ezért megkapja DeSean Jacksont, akit maga Winston is szeretne a csapatban tudni, és talán nem is lenne olyan horror ára (kb Vincent Jackson fizetését rá lehet tolni), valamint Martin helyére Adrian Peterson teszi át a székhelyét Floridába. És a védelem sem marad sztár nélkül, az egyik legjobb szabadügynök nose tackle érkezik a csapathoz Williams személyében, hogy a futókísérleteket élve megegye. Hiába klasszikus 3-4-es nose tackle, Damon Harrison óta azért nem ördögtől való őket 1-tech DT-nek használni 4-3-as védelmekben. Gerald McCoy-jal középen ütős párost alkothatnak.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!