Connect with us

Draft

Ez történt a Combine első napján

 

Tegnap elkezdődött a Combine számunkra is érdekesebb része, hiszen végre a pályán is bemutatkoztak a játékosok, első körben a támadófalemberek és a futók gyakorlatoztak és ugyan hatalmas szenzáció nem történt, néhány érdekességet összeszedtünk győztesekkel és vesztesekkel egyaránt.

 

Nyertesek

 

A nap legnagyobb nyertese talán Christian McCaffrey lett, aki ugyan két napja csak tízszer tudta kinyomni a 102 kilós rudat fekvenyomásnál, tegnap viszont elképesztőt produkált a pályán. Minden felmérésen és gyakorlaton kiemelkedőt nyújtott, megmutatta, milyen jó mismatch lesz az NFL-ben, elkapásokban parádés volt, így sokoldalúsága mellett látattuk, hogy milyen atletikus.

 

NFL: Combine

 

A támadófalembereknél Garrett Bolles egyre inkább bebiztosítja első helyét a tackle-ök közt az idei classban. 2003 óta a hetedik legjobb 3-cone drillt és a negyedik legjobb távolugrást produkálta a támadófalemberek közt, szóval megmutatta, miért is tartják a nagyfiút rendkívül atletikusnak és miért is olyan nagy a potenciálja.

 

A futóknál Alvin Kamara is szeretne bekerülni az első körbe és erre reális esélye is lehet. Állítólag nagyon jól mentek az interjúi, megmutatta milyen okos, jól ismeri a protection sémákat és egy nagyon energikus személyiség. Viszont a pályán is kiemelkedőt nyújtott, a futó képességei és atletizmusa mellett megmutatta, hogy elkapóként és akár visszahordóként is jól használható játékos. Nem lennék meglepődve, ha az első körben elkelne, de a második biztosnak tűnik számára.

 

Forrest Lamp az egyetemen tackle volt, azonban rövidebb karjai miatt inkább guardként tekintenek rá a játékosmegfigyelők és az idei class legjobbja lesz ezen a poszton. Sokoldalúsága mellett ő is megmutatta, milyen atletikus és milyen jó technikája van. Gyors, könnyen vált irányt és remek az egyensúlya, egyértelmű első körös tehetség.

 

Vesztesek

 

A pályán sem volt, mégis a class legjobb linebackere, Reuben Foster volt a legnagyobb vesztes tegnap, ugyanis hazaküldték a Combine-ról, miután összeveszett egy orvossal. Állítólag sokat kellett várnia egy MRI-eredményre, ő pedig ezt szóvá tette és a “Tudja maga, ki vagyok?” érvet hozta fel, majd meg is fenyegette az orvost, így hazaküldték. Nem vet ez valami jó fényt az egyébként kiváló linebackerre, akit mellesleg apja meglőtt, mikor 18 hónapos volt.

 

NCAA Football: CFP National Championship-Clemson vs Alabama

 

Dont’a Foreman nem mutathatta meg tudását és képességeit, hiszen egy kisebb sérülés miatt nem vehetett részt a gyakorlatokon. Ugyan a méredzkedés során győztesnek számított, most nem tudta meggyőzni a játékosmegfigyelőket, hogy a posztja 5 legjobb játékosa közé tartozik.

 

Dalvin Cooktól is többre számítottunk, egy jó nappal akár meg is előzhette volna Fournette-et a futó-listán, azonban a közepes teljesítménye nem nyűgözött le senkit. Cook ettől még az egyik legsokoldalúbb back a classban, rendkívül nagy potenciállal, azonban ez a nap nem az övé volt, a 40 yardos ideje is éppen hogy csak gyorsabb volt Fournette-énél és a pozíciós gyakorlatokban sem mozgott tökéletesen.

 

Leonard Fournette-et nem kategorizálnám be sem nyertesnek vagy vesztesnek, hiszen egyrészt ekkora méretekkel 4.51-es 40 yardot futni szinte senki sem tud, így ilyen szempontból megmutatta, miért is egy szörnyeteg. Azonban a vertical jumpja, tehát súlypontemelkedése kis túlzással kritikán aluli volt, 28 1/2 inch-et ugrott és tavaly például csak egy RB volt 30 inch alatt. Ugyan teljesen feleslegesnek hathat egy futó számára, hogy milyen magasra tud ugrani, ez a felmérő az alsó test robbanékonyságát mutatja meg és a pályán Fournette ebben kiemelkedőnek tűnt, éppen ezért furcsa ez a rendkívül alacsony szám.

 

Mi lesz ma?

 

Jönnek az irányítók, az elkapók és a tight endek. Talán ez a leglátványosabb napja a Combine-nak, így aki figyelemmel akarja kísérni, az kapcsoljon 3-tól az NFL Networkre vagy az nfl.com élő feedjére. Jönnek a legjobb irányítók: Mitchell Trubisky, DeShaun Watson, DeShone Kizer és Pat Mahomes is. A tight endek közt OJ Howard és David Njoku fogja elkápráztatni a közönséget.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!