Connect with us

Hír

14 milliót fog Romón spórolni a Cowboys

 

Vélhetően a mai napon a Dallas el fogja küldeni Tony Romót. Viszont hiába volt Lee szerződése átalakítva, így is pocsék helyzetben van a Cowboys, tehát kénytelenek Romóval is trükközni.

 

NFL: Preseason-Dallas Cowboys at Los Angeles Rams

 

Kétféleképpen lehet egy játékost elküldeni. Vagy június 1 előtt, vagy június 1 után. Amennyiben egy játékos június előtt kerül lapátra, akkor az összes fennmaradó garantált tartalmat egyben nyeli be a csapat veszteségként. Romo esetében ez most 19,6 millió dollár lenne, a Cowboys pedig 5,1 milliót spórolna. Viszont, ha Romót június 1. után küldik el, akkor a garantált tartalom elosztódik a következő évekre: idén 10,7 millió dollár halott pénz marad Romo után, jövőre pedig további 8,9 millió. Ez azt jelenti, hogy:

 

  • a Cowboys felszabadít 14 millió dollárt idén
  • 2018-ban lesz 8,9 millió dollár halott pénz a könyvelésben Romo után úgy, hogy már nem is lesz a csapatnál

 

Tehát Jerry Jones továbbra is görgeti maga előtt a terheket.

 

Ez a június elsejei határidő egy tényleges időbeli határidő, viszont, hogy ne toljanak ki a játékossal, tehát ne kelljen megvárni velük a június 2-át, ezért minden csapatnak lehetősége van két játékost június elseje utáni módon elküldeni akár már márciusban. Ez egy elég ritka megoldás, ugyanis a legtöbb csapat nem szereti terhelni egy-egy kivágott játékos miatt a következő szezonokat, de a pocsék cap-helyzet ilyen döntéseket eredményezhet.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!