Connect with us

Szabadügynök

A kivárás művészete – FA-értékelő

 

 

A Raiders robbantott a tavalyi évben és csak pár sérülésen múlt, hogy nem meneteltek igazán sokáig. Most itt volt a szabadügynökpiac, hogy megerősítsék, a már amúgy is bivaly keretet. Ehhez pénz is volt dögivel mégis csendes maradt a csapat, nézzük vajon miért.

 

Kezdjük a távozókkal, mert itt van miről beszélni. Először is volt több, közepes nevű játékos, akinek lejárt a szerződése, a csapatnál pedig úgy vélekedtek, hogy nem ők fogják megfizetni őket. Nate Allen a Miaminál talált menedékre, de a safety poszt most legalább jövőre rendezve van, így nem kár érte. DJ Hayden a Lions játékosa lett, de aki követi a pályafutását, az tudja, hogy ez inkább felszabadulás a Raiders szurkolóknak. A csoprotrivális Broncoshoz ment Menelik Watson a támadófalból, aki ugyan jobb játékos, mint az előbb említettek, de messze a leggyengébb tagja volt a támadófalnak, ha játszania kellett.

 

 

A csapat futója, Latavius Murray, is távozott és pont a napokban írt alá a Vikingsnál. Az ő elengedése már érdekesebb, mert bár nem volt hibátlan, de így csak tapasztalatlanabb futók maradtak a rosteren. Végül a viszonylag nagyobb nevek közül Malcolm Smith távozását érdemes még megjegyezni, aki az LB sorból esik ki. Ismét csak el lehet mondani, mint amit a többieknél, hogy mélységre jó volt, de nem pótolhatatlan minőség. Itt érdemes megjegyezni, hogy Perry Riley és Andre Holmes helyzete még nem rendezett, de nem véletlen, hogy ők sem kaptak még részt a rengeteg pénzből. Az RFA-k közül Denico Autry maradt, mint egyetlen említendő lépés.

 

 

Az érkezők névsora a sok pénz ellenére igen rövid. Az elsősorban special team munkájáról híres Cordarrelle Patterson jött, aki várhatóan Oaklendben is itt fog jeleskedni. Az érkezése, a két jó Raiders gunner távozásával lehet magyarázható. Mellette érdemes még Marshall Newhouse-t megemlíteni, aki nem teljesen illik a sormintába. A Raiders láthatóan ebben az offseasonben semelyik játékosának nem volt hajlandó fizetni, aki a közepesnél nem képes jobb teljesítményt nyújtani, így a szabadügynökök nagy része távozott is. Így számomra kicsit fura, hogy a szintén közepes játékerőt képviselő Newhouse-t leigazolták, de cserének mindenképpen elmegy. Mindketten két évre, bizonyítani érkeztek, aztán meg látjuk meg tudják-e vetni a lábukat. Időközben Zach Brown felől érdeklődik a csapat.

 

 

Összességében a Raiders láthatóan nem akart elsietni semmit. Így több pénz lesz jövőre, hosszabbítani kell majd fontos játékosokkal és nem volt olyan szabadügynökük, aki nagyon kiemelkedőt alkotott volna. Igazából elég okos ez a kivárás a csapat részéről, mert ők is tudják a sok fiatalt előbb vagy utóbb meg kell fizetni és ha akkor nem lesz pénz, akkor jobban fog fájni, hogy ők nem maradnak, mint hogy most érkezzen pár közepes név. Mindezek ellenére mélyíteni, rotációs játékosokat lehetett volna hozni, illetve egy nagyobb névre lecsaphattak volna, így B-t kapnak, de nem gondolom, hogy húznák a szájukat. A drafton LB, RB, CB illetve S is érkezhet. Későbbi körökben pedig a támadófalat is lehet erősíteni.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!