Connect with us

Szabadügynök

Ebben a Brownsban még Osweiler is jó lehet – FA-értékelő

A Browns több, mint 100 millió dollárnyi elkölthető pénzmennyiséggel rendelkezett az FA nyitásakor, és még mindig maradt 60 millió. Nyilván nem lehet mindenkit megvásárolni, de még beakadhat egy-két nagyobb hal, viszont az alapozás és az építkezés nagyon jól halad. Meglepő módon tetszetős az, amit csinálnak, még Osweilerrel is jól járhatnak.

 

 

A Browns nem csinált sok mindent a nagy bevásárlás előtt, de az látványos lett. Először is kivágták Josh McCownt és Robert Griffin III-at, akik megbuktak, mint irányítók a csapatban. Pénzt spóroltak, ballaszttól megszabadultak, remek lépések. Továbbá elküldték a korábban kiváló, de az idővel megkopott corner Tramon Williamst. Még szezon közben újraigazolták a Patstól megszerzett LB Jamie Collinst, valamint a kiváló guard Joel Bitonio és kapott egy szép hosszabbítást. Ezek mind A és A+ szintű lépések voltak.

 

Ami konkrétan a szabadügynökpiacot illeti, ott már azért nem ment minden olyan jól. Terrelle Pryor szerződése lejárt, a Browns viszont nem akart neki rövid távon mérsékelten sokat fizetni, ők mindenképp hosszú időre akarták megtartani. Az elképzelés érthető, hisz ha Pryor kihozna magából egy 10 millió dolláros elkapót, akkor jó lenne, ha 3-4 évig 8 milliót fizetnének neki. Pryor viszont szeretett volna egy 10+ millás szerződést, és hogy ezt megkaphassa, egy egyéves szerződést akart, hogy bizonyítson. Így hát aláírt 6 millióért a Redskinshez, ami rettentő kellemetlen és kínos a Brownsra nézve. Ráadásul, mivel a veterán slot elkapó Andrew Hawkinst elküldték, így elég vékony volt az elkapó poszt, csak az újonc évében sérülések miatt nem sokat mutató Corey Coleman maradt.

 

 

Lejárt továbbá a kezdő safety Jordan Poyer, a kezdő futó Isaiah Crowell, a kezdő RT Austin Pasztor és a punter Britton Colquitt szerződése is. Ezek után a Brows hiányposztjai így néztek ki: QB, WR, RB, OG, OT, C, CB, 2S, P.

 

Erősítések

 

Volt hiányposztja bőven a csapatnak, ráadásul nem is mindent írtam fel. A linebacker Demario Davis például nagyon gyengén játszik, de kezdő és nickel felállásoknál nincs a pályán, így nem olyan vészes. A két pass rusher Emmaniel Ogbah és Carl Nassib pedig fiatal, most lesz a második szezonjuk, akár be is érhetnek, így nem elsődleges prioritás a rusher a piacról. Főleg, hogy 1/1-re jó eséllyel behúzzák Myles Garrettet, aki egy jobb Jadeveon Clowney, tehát nem kell emiatt izgulni.

 

QB: Brock Osweiler (+ 2. kör) – 3 év, 51 millió dollár (A) 

WR: Kenny Britt – 4 év, 32,5 millió dollár (F)

RB: Isaiah Crowell – RFA tender: 1 év, 2,74 millió dollár (A+)

OG: Kevin Zeitler – 5 év, 60 millió dollár (A)

OT: – 

C: JC Tretter – 3 év, 16,75 millió dollár (A+)

CB: –

S: – 

S: –

P: Britton Colquitt – 4 év, 11,2 millió (A)

 

Zeitler és Tretter szerződése nagyon jó, ha utóbbi egészséges lesz, akkor a Browns támadófala az egyik legjobb lesz a ligában. Már csak egy RT kell, de nem hiszem, hogy Pasztort visszahozzák, jó eséllyel  megpróbálkoznak a Shon Coleman/Cameron Erving duóval. Utóbbi egyébként egy első körös bust center, attól, hogy Pryort át sikerült képezni, őt nem biztos. Nem érzem megoldottnak a posztot velük.

 

 

Crowell tenderezése is jó ötlet volt, ahogy Colquitt visszahozása is. Előbbi bizonyíthat még egy évet, utóbbi meg egy korrekt kis punter és nem is keres olyan veszett sokat. Kenny Brittet viszont nem tudom hová tenni. Nagyjából megkapta Pryor szerződését, csakhogy ég és föld a két játékos. Brittnek volt egy félig értékelhető szezonja a Ramsben, de amúgy ő egy sima első körös bust, Pryorban viszont rengeteg a lehetőség és a potenciál, ez a csere nagyon nem tetszik.

 

Úgyhogy beszéljünk inkább Osweilerről. Hatalmasat bukott emberileg és szakmailag is Houstonban, viszont ha van csapat és főedző, ahol még kaphat egy utolsó esélyt, az a Browns és Hue Jackson. Először is, cserélni nem fog érte senki, ezt biztosra vehetjük. Másrészt, 16 millió dollár dead moneyval hülyeség lenne kivágni, hisz semmit nem spórolnának vele, elférni viszont elfér a rosteren. Egy jó támadófallal és egy normális támadószisztémával akár hozhat is egy közepes szintet, ráadásul bridge QB-nak is megteszi, ha a Browns 1/12-re irányítót húzna. Én  jó ötletnek tartanám a maradását, remélem a csapatnál is így gondolják.

 

Az egy jó, egy rossz sormintában most következzen a rossz, vagyis a secondary. Egy cornert írtam fentebb, mert feltételezhető, hogy az óriási pénzt kaszáló Joe Haden egyszer végre megint jól fog játszani, bár már két éve nem így van. Ha ez bekövetkene, akkor Jamar Taylorral együtt nagyon korrekt kis párost fognak alkotni, viszont rajtuk kívül csak az újonc Briean Boddy-Calhoun van, aki bár nem volt pocsék, de nem is jó. Egy olcsóbb veterán nem fájt volna senkinek, különös tekintettel Haden sérülékenységére. A CB poszt viszont legalább nagyjából megvan, de a két safety borzalmas, ide kellene két új ember, de egy sem jött. Vállalható játékos már csak TJ McDonald, valamint a veterán Corey Graham és Jairus Byrd maradt. Előbbi jó lenne, mert fiatal és tehetséges, Graham azért, mert jó és kiegyensúlyozott, Byrd pedig azért lenne érdekes, mert a Saints előtt top3-5 volt a posztján. Valaki mindenképpen kell, veteránok nélkül a fiatalok is lassabban fejlődnek.

 

 

Értékelés

 

Ha Bitonio és Collins hosszabbítását is ide veszem, akkor ők ellensúlyozzák némileg a Britt-Pryor ügyet, viszont a secondary egy hatalmas lyuk, ide mindenképp kellett volna hozni valakit. Ezt leszámítva nagyon tetszik az a tudatos, a piacot és a draftot is egyaránt használó építkezés, amit az utóbbi két évben csinál a csapat. Most egy B+ -ra értékelem ezt a teljesítményt, ha jön egy safety, akkor A-, ha elküldik Osweilert, akkor B-.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!