Connect with us

Szabadügynök

Eddig tudta maga előtt görgetni a cap-gondokat a Cowboys – FA-értékelő

Nem Jerry Jones és nem a Cowboys lenne, ha legalább egyszer ne szenvedne a csapat a cap space miatt. Idén is boldog-boldogtalan szerződését át kellett alakítani már csak azért is, hogy ne legyenek mínuszban, költeni pedig szinte semmit tudtak. Most már nincs hibátlan egysége a Cowboysnak, könnyen összedőlhet a vár. 

 

 

Dak Prescott és Zeke Elliott remekül játszottak újonc létükre, de nagyon kevés rookie-nak van ilyen könnyű dolga. A liga messze legjobb támadófala volt előttük, ahol három All Pro, Hall of Fame tehetségű falember védte őt és segítette a futást, az OLine leggyengébb tagja pedig 9 millióért fog játszani Denverben. A védelem is korrektül muzsikált, különösen a secondary volt jó, meg különben is minden összejött a csapatnak. Az idei év viszont merőben más lehet, ugyanis pénz nem volt nemcsak az erősítésekre, de még csak a saját FA-k megtartására se.

 

A liga legjobb támadófalából visszavonult Doug Free, aki bár már öregedett, de még mindig egy jó kis right tackle volt, Ronald Leary pedig 9 millióért írt alá a Broncoshoz. Persze ott van a nagyon tehetséges La’el Collins, aki akár guard, akár tackle is lehet, de nagyon meglepő lenne, ha bármelyik korábbi kezdő szintjét tudná hozni (eddig nagyon messze volt tőlük). Mo Claiborne (CB), Brandon Carr (CB), JJ Wilcox (S) és Barry Church (S) is eligazolt, ezzel a papíron kezdő secondary jó része hiányozni fog. Carrért nem kár, Anthony Brown vállalhatóan fogja pótolni, de a tavalyi éve alapján (míg egészséges volt), Claiborne hiányozni fog, ahogy a JJ Wilcos is, Barry Church pedig a liga egyik legjobb safetyje és a csapat legjobb defensive backje volt.

 

Terrell McClain és Jack Crawford szerződése lejárt a védőfalból, nem fognak hiányozni, és őket is pótolni kellett, ahogy az elkapó Terrance Williamst és Brice Butlert is. Továbbá egy jó pass rusher is elférne, hiába a két második körös – Randy Gregory és DeMarcus Lawrence -, a gyenge játékuk, a kvázi örökös eltiltásaik és sérüléseik indokolttá teszi. Velük együtt a legnagyobb hiányposztok: LG/RT, DE, DT, WR, CB, S. Ez egyébként nem tűnik soknak, de azért tegyük hozzá, hogy a linebackert csak azért nem írtam, mert talán van rá esély, hogy a hatalmas tehetségnek tartott Jaylon Smith végre egészséges lesz és pályára tud lépni. Illetve maga La’el Collins sem egy életbiztosítás, ha pedig nem lesz támadófal, Cowboys se nagyon.

 

 

Erősítések

 

Nem érkezett valami sok játékos, de nem is meglepő. Mivel még Romo mindig a csapatnál van, így az ő elküldésével felszabadítható 5-9 millióval sem gazdálkodhatott a csapat. (a dőlt betűs igazolások nem hiányposztra érkeztek)

 

QB: Kellen Moore – 1 év, 775 ezer dollár (A+)

LG/RT: Jonathan Cooper – 1 év, 1,6 millió dollár (F)

RB: Darren McFadden – 1 év, 980 ezer dollár (A)

WR: Brice Butler – 1 év, 1,1 millió dollár (B), Terrance Williams – 4 év, 17 millió dollár (B+)

DT: Stephen Paea – 1 év, 2 millió dollár (A)

DE:  Damontre Moore – 2 év, 1,6 millió dollár (A)

CB: Nolan Carroll – 3 év, 10 millió dollár (D)

S: –

 

A Cowboys leigazolta cserének Kellen Moore-t, aki erre a posztra teljesen alkalmas, így továbbra sem értem, miért van még mindig a rosteren Romo, amikor már kvázi be is jelentették, hogy elküldik. Hasonló a helyzet Darren McFadennel is, aki bagóért maradt Dallasban, viszont Alfred Morris még mindig a csapatnál van, rajta is lehetne 1,6 milliót spórolni. Mivel elképzelhetőnek tartom, hogy Jerry Jones megtartja Romót vész esetére, Morris pedig marad, mert csak, így a McFadden-Moore dealt nem tudom magabiztosan pozitívnak tekinteni.

 

Jonathan Cooper leigazolása teljesen fölösleges, egy sima első körös bust, aki Arizonában és New Englandben is megbukott. Vele nem lesz jobb a támadófal, de ha betennék guardnak, akkor Collins lehetne tackle, így pedig papíron meg is lenne a támadófal. Persze ez az egység nagyon távol lenne az utóbbi években megszokottól.

 

 

Butler és Williams megtartását korrekt húzásnak gondolom, minden elkapó maradt így a csapatnák, akivel Prescott már kiépített egy egészséges összhangot. Paea is nagyon jó vétel, sőt, még előrelépés is a korábbiakhoz képest, bár a kiemelkedő 2014-es szezonját azóta sem tudta megismételni és sokat volt sérült. Moore szerződése is tetszik, ennél kevesebbet nem nagyon lehet már játékosnak adni, szituációs pass rushernek mondjuk elmegy. Safety nem érkezett, Carroll pedig borzalmas, még ha esetleg csak harmadik számúnak jött, akkor is.

 

Értékelés

 

Hiányposztokra érkeztek játékosok, de az amúgy is korrekt elkapóposztot leszámítva egyik sem lett megoldva. Jó pass rusher továbbra sincs, sem második/harmadik számú corner, sem guard/tackle. Safety mindössze egy olyan van a rosteren, aki legalább a snapek negyedén pályán volt. Romo és Morris még mindig a csapatban van, pedig a kivágásukkal felszabaduló akár 11 millióból már kijönne egy TJ McDonald (S) vagy Tim Lelito (G), különösen előbbi lehetne nagy vétel, de ebben a falban utóbbi is korrekt számokat húzna. Esetleg egy veterán pass rushert is kipróbálhatnának, akár Devin Taylort, akár Trent Cole-t, slot cornernek pedig  Nickell Robey-Coleman is remek befektetés lenne.

 

A draft megoldás lehet bizonyos gondokra, de számomra a Cowboys az FA piac legnagyobb vesztese, ha csapatokat nézünk. Értékelés: F.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!