Connect with us

Hír

Eldőlt – Vegasba költözik a Raiders

A csapattulajdonosok szavazásán eldőlt: Las Vegasba költözik a Raiders. Egyedül a Dolphins tulaja szavazott ellene, így 31 igennel megtámogatva 2019-es céldátumot lőttek be. Nehéz szülés volt.

 

Mivel Mark Davis nem tudott volna egy új stadiont finanszírozni (a mostanit megosztva használják egy baseball-csapattal), és a helyi önkormányzat nem volt hajlandó megtámogatni azt, sőt háromszorosára emelte a bérleti díjat, ezért döntöttek a költözés mellett. A mesésen gazdag Bay Area után a bűn városát veszik célba, ahol a fizetőképes keresletet inkább a turisták teszik ki. Ez nem biztos, hogy jó hír a szurkolói kultúrának, viszont több másik tulaj is dörzsölheti a kezét, hogy nem lesz konkurenciája legalább. A Raiders stadionját részben Davis pénzéből, részben szponzorok támogatásából és a Las Vegasi önkormányzat hozzájárulásából húzzák majd fel. A szavazáson egyedül Stephen Ross mondott nemet, indoklása szerint azért, mert ki kellett volna használni minden maradási lehetőséget, hogy a szurkolókért működjön a liga, ne pedig fordítva.

 

 

A csapat történetében ez lesz a harmadik költözés. 1960-ban alakultak, de 1982-94 között nem itt, hanem Los Angelesben játszottak. A csapat legendás tulaja, Al Davis (a mostani Mark apja), megpróbálta fejleszteni a stadiont, de akadályokba ütközött, a liga pedig megfúrta a költözést. Így a Los Angelesi stadion a csapattal karöltve bíróságon érvényesítette a jogait, hogy önkényesen ne tudják megakadályozni a költözést. LA-ben, az Angyalok Városában kultikussá vált a csapat. Elsősorban a szegény fekete fiatalok körében lettek példaképek a játékosok, akiket Al Davis kemény kézzel fogott, és amennyire rossz híre lett a szurkolóknak, olyan erős tartást kölcsönzött Davis is a csapatának. A csapat kötelező kellékévé vált a hip hop és rap együtteseknek (például talán a leghíresebb NWA-nek is), ma is ezért látunk ezreket flangálni egy itthoni cég által forgalmazott Raiders-cuccokban.

 

 

A 2003 óta tartó szenvedésnek Jack Del Rio vetett véget, most viszont – Davis pénztelensége okán – nem volt forrás a stadionra. Eladni nem akarja a csapatot, viszont a polgármester Libby Schaaf sem akarta közpénzből megtartani őket egy stadionra költve. Ennek eredménye ez a hír is, és az egész hét erről fog szólni, azt garantálom. Mark Davis közleménye szerint semmit nem szeretne jobban, mint visszahozni ide egy csapatot, hiszen Oakland a Raiders DNS-ébe van kódolva. De – az apját idézve – “a Raiders nagyszerűsége a jövőjében rejlik”, ezért lépni kellett, mikor felmerült a lehetősége, hogy első osztályú stadiontban játszhatnak a világ szórakoztatási központjában.

 

https://www.youtube.com/watch?v=zaxSe6Iq0L8

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!