Connect with us

Szabadügynök

Építkezne a Saints, de miből? – FA-kitekintő

 

 

A New Orleans Saints évek óta küszködik pénzügyi helyzetével. Idén végre egy kisebb levegőhöz jutottak, de koránt sem felhőtlen a helyzet. Hiába a támadósor jó szereplése, a védelem történelmi mélyponton van, amit csak pár új igazolás menthet meg. Persze vigyázni kell a szerződésekkel, mert a görgetett dollármilliók könnyen fojtóvá válhatnak az idő előrehaladtával.

 

Közel 30 millió dollár van a sapka alatt, ami nem nevezhető túl soknak, főleg ha figyelembe vesszük, hogy kivágni nem sok játékost tudnak. Ha mégis pénzt akarnak keresni, akkor akár a komplett linebacker sorukat elküldhetik, ugyanis Dannell Ellerbe, Craig Robertson és Nathan Stupar is átlag alatti teljesítményt nyújtott, így nem lenne kár értük. Velük összesen 7 millió folyna be a kasszába, igaz ez tényleg egy komplett LB sor építését jelentené. Esetleg a punter Thomas Morstead küldhető még el, aki után ugyan lenne másfél millió dead money, de felszabadulna majdnem 5 millió. A legutóbbi hírek pedig arról szólnak, hogy Byrd is távozhat, amin elsőre el se gondolkoztam, mert túl nagy lenne a dead money utána, de úgy tűnik betelt a pohár vele kapcsolatban.

 

vaccaro

Top szabadügynökök

 

Ezekkel a nem túl jelekkel nézzük meg a lejáró szerződésű játékosokat. Kevés jó teljesítmény volt a védelemben, de a lejáró szerződésű Nick Fairley közéjük tartozott. A csapat legjobb defensive tackle-je volt, a Saints keretéből pedig Jordan mellett kiemelkedik a védelemben. Megtartása úgy gondolom kötelező, még ha ez jó 6-7 millióba is fog fájni a csapatnak. Paul Kruger megtartása már nem ilyen egyértelmű, mert ugyan ő sem volt rossz, de 3-4 milliónál nem ér többet, a pass rusherek ára viszont mindig húzós. Még érdekesebb a cornerback helyzet. A csapat két legtöbb snappet pályán töltő játékosa Sterling Moore és B.W. Webb volt. Mellesleg ők ketten voltak a vakok közt a leginkább jól teljesítők is. Közülük Webb RFA, így jó eséllyel marad, Moore viszont csak akkor, ha a jelenlegi fizetésének duplájánál nem kér többet.  A védelemből még lejár Roman Harper szerződése, ő gond nélkül elengedhető.

 

Jahri-Evans

 

A támadóknál kevesebb a kérdés. A támadófalból Tim Lelito és Jahri Evans szerződése jár le, mindkettőjüket meg kellene tartani, még akkor is ha Evans valószínű drága is lesz. Messze ő volt a legmegbízhatóbb guard a falban. Lejár még két futó szerződése is, Tim Hightower és Travaris Cadet közül pedig az egyiket vissza kell hozni, mindketten tevékeny részesei voltak az offense-nek, annak ellenére, hogy pont annyit play-t voltak fent ketten együtt, mint Ingram. Rajtuk kívül még az ERFA Willie Snead térhet vissza minden valószínűség szerint.

 

Hiányposztok

 

A támadósorban nagy kérdések nincsenek. Egy guard kellhet, de elég a draftról is építkezniük így arccal a védelem felé fordulhatnak. Szerintem a legfontosabb egy all around linebacker megszerzése lenne, de Hightower kivételével nem nagyon van a piacon ilyen. Ő pedig túl sokba kerül, hogy pont a Saints engedhesse meg magának ezt a luxust. Zach Brown vagy Kevin Minter lehet célpont talán, esetleg Perry Riley. Jól jönne egy cornerback is, de pénz csak akkor lesz rá, ha linebacker nem jön, márpedig szerintem a védelem közepének megszilárdítása fontosabb, még akkor is ha a Saints passzvédelme a liga végén kullog. Végül pedig Jordan túloldalára is jöhetne egy passzsiettető, akár a rotációs fajtából. Nem könnyű tehát elkezdeni az építkezést, ugyanis nincs miből, de valamit a védelemmel kezdeni kell, mert hiába a jó offense, ezt nem tudják ellensúlyozni.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!