Connect with us

Szabadügynök

Értékeljük az új igazolásokat

 

Elkezdődött az FA-piac, mi pedig itt gyűjtjük össze a fontosabb igazolásokat, valamint a szokásos “A+” – “F” skálán osztályozzuk is őket.

 

2017.03.13.

 

lions TJ Lang, G
 3 év, 28,5 millió dollár
 $19 millió garantált

 

 

Lang egy millió dollárral keres többet évente (9,5 millió), mint Warford és félmillióval, mint Ronald Leary. Ezzel szemben minkét játékosnál bőven jobb, különösen pass protectionben elit, az egész tavalyi szezonban összesen 10 nyomást engedett. Hatalmas hiányposztra jött, Ricky Wagnerrel az egyik legjobb párost fogják alkotni. A Packers 7 milliót ajánlott érte, de az idei elszállt árak mellett muszáj emelni a tétet. Ha hozzá veszem, hogy ezzel az igazolással a Packers is gyengült, akkor sima

 

Értékelés: A+ (renningan)

 

bears Marcus Wheaton, WR
 2 év, 11 millió dollár
 $5 millió garantált

 

 

A szerződés igazából egy egyéves, 6 millió dolláros kontraktus, ahol a csapatnak vélhetően opciós joga van a második évre. Ez így teljesen korrekt, a Steelersben sokáig úgy tűnt, hogy egy nagyon jó kis második számú elkapó lehet belőle. Ez végül nem jött össze, de a potenciál ér ennyit és különben is kellenek Glennonnak a célpontok.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

bears Marcus Cooper, CB
 3 év, $16 millió
 8 millió dollár garantált

 

 

Hát, Cooper nem egy jó corner. Tavaly volt először kezdő és bár a 11 leütött passz, 69 tackle és 4 INT szépen mutat, igazából ez azért jött össze, mert mindent elkaptak szinte, amit felé dobtak. Viszont mondhatni hiányposztra érkezett, az évi 5,3 milliója a 29. legmagasabb corner fizetés, de ha azt nézem, hogy DJ Hayden a Lionstől csak 3,5 milliót kap, akkor azért mégsem egy jó üzlet ez.

 

Értékelés: C (Renningan)

 

panthers Mike Admas, S
 2 év, 4,2 millió dollár
 $2,1 millió garantált

 

 

A 35 éves Mike Adams még mindig remek játékos, igazi playmaker és bérelt helye van a kezdőben. Nem lesz már fiatalabb persze, de ez nála eddig sem volt akadály, a fizetése pedig nem sokkal több, mint a veterán minimum, jó üzletet kötött vele a Panthers.

 

Értékelés: A (renningan)

 

titans Johnathan Cyprien, S
 4 év, $25 millió
 $9 millió garantált

 

Cyprien összesen egy millióval fog kevesebbet keresni négy év alatt, mint Church, akit a helyére szerződtetett a Jaguars. Ráadásul fiatalabb, kevésbé sérülékenyebb és bár csak egy jó éve volt, akár hosszú távon is nagyon jó lehet. A garantált tartalom nevetséges, ha a Jagsnek Church A volt, ez még annál is jobb.

 

Értékelés: A+ (Renningan)

 

 

raiders Marshall Newhouse, RT
 2 év, $3,5 millió

 

A Raiders támadófalnak egy hiányossága van, a jobboldali tackle. Nem Marshall Newhouse lesz rá a megoldás bár talán még mindig jobb volt tavaly, mint Austin Howard. Lehet, hogy akár jól is elsülhet, pénzbe tulajdonképpen nem került.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

ravens Danny Woodhead, RB
 3 év, $8,8 millió
 4,25 millió dollár garantált
 

 

Woodhead egy remek célpontja lesz Flacconak, ha egészséges, a közel 3 millió dolláros fizetése pedig komolyan beárazta a futópiacot, egy Adrian Peterson vagy Jamaal Charles sem számíthat 4-5, esetleg 6 milliónál többre, nem is kellett senkinek. Woodhead szerződése korrekt, egyedül a garantált sok egy kicsit, tekintve, hogy az utóbbi időben mennyit volt sérült.

 

Értékelés: B+ (Renningan)

 

ravens Ryan Mallett, QB
 1 év, $2 millió
 $1 millió garantált

 

Nem az lett belőle, amiért a Patriots kiválasztotta anno, de végül is csak megmaradt a ligában. Olcsó backup, ennyi.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

Broncos Domata Peko, DT
 2 év, $7,5 millió
 

 

Soha nem szerettem Pekót. Annak ellenére, hogy egy Geno Atkins van mellette, borzalmasan játszott az utóbbi években. Futás és passz ellen is teljes homály, kezdőnek nagyon gyenge.  A Broncos védelme 4-3-ra áll, Peko jó a rendszerbe, de akkor is, nem tudom értékelni.

 

Értékelés: C+ (Renningan)

 

2017.03.12.

 

saints Ted Ginn jr., WR
 3 év, $11 millió
 $3 millió garantált

 

 

Cooks sebességét pótolni kellett, amire Ted Ginn tökéletes választás. A szerződés is tetszik, a kevés garantált tartalom miatt minimális halottpénz mellett kivágható, ha nem jönnek be a számítások. A 31 éves elkapó élete lehetősége előtt áll, ha Drew Brees sem csinál belőle közel 1000 yardos elkapót, akkor senki.

 

Értékelés: A (chester)

 

jets Kelvin Beachum, OT
 3 év, $24 millió
 $12 millió garantált

 

A kiváló Steelersös évek után egy pocsék Jaguars szezon következett a játékos karrierjében, ami hamar véget ért. A Jets szinte egy új támadófalat húz fel az offseasonben, amiben Beachum lesz a left tackle. LT fizetéshez képest nem rossz az a 8 millió, de elég dupla vagy semmi szaga van a dolognak, viszont az anyagiakkal is törődni kell a Jetsnél, így ezt is számításba vettem az értékelésnél.

 

Értékelés: B- (chester)

 

Nekem tetszik ez a deal, nagyon is. Gondoljunk csak arra, hogy míg Kalil vagy Reiff soha nem játszott olyan jól, mint Beachum a Steelersben, ráadásul még a Jagses szezonjában sem volt rosszabb mondjuk Kalilnél, addig előbbi kettőt durván túlfizették, őt pedig sikerült reális áron megszerezni.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

buccaneers J.J. Wilcox, S
 2 év, $8,5 millió

 

 

Tetszik amit a Bucs csinál az idei offseasonben. Wilcox breakout éven van túl, mégse lett agyonfizetve, nagyon okosan. Ráadásul hiányposztra jött, nagyon jó deal.

 

Értékelés: A (chester)

 

jaguars Earl Watford, OG
 2 év, $6 millió
 

 

Folytatódik a Jaguars támadófalának renoválása. Watford nem volt valami jó a Cardinalsban, mégis őt akarta a Jaguars Luke Joeckell helyére guard pozícióra. Nem volt drága, de így sem tartom túl bölcs döntésnek.

 

Értékelés: C+ (chester)

 

bills Lorenzo Alexander, EDGE
 2 év, $9 millió
 $4,1 millió garantált

 

A Bills nagyon olcsón megúszta, Alexander ennél sokkal jobb ajánlatot is kaphatott volna. A pass rush-sal idén sem lesz gond Buffaloban.

 

Értékelés: A+ (chester)

 

Kár, hogy nincs nagyobb értékünk az A+-nál, ugyanis azt hitem, legalább 6-7 milliót fog rövidtávon is keresni Alexender. Ehhez képest a 4,5 millió szinte már rablás. (Renningan)

 

patriots Lawrence Guy, DT
 4 év, $13,5 millió

 

Guy szerződtetésével elég jó merítési lehetőség nyílt Bill Belichicknek a védőfal rotálásában, ráadásul a futás elleni védelem tovább javulhat. Nem feltétlen volt hiányposzt, de én nem kételkedek az öregben, valószínűleg okkal szerződtette le. Ráadásul a fizetése sem vágja földhöz a salary capet.

 

Értékelés: A+ (chester)

 

bills Jordan Mills, OT
 2 év, $4 millió
 

 

A kezdő RT is visszaigazolt Buffaloba, a szerződése teljesen jól mutatja, hogy milyen képességű játékosról beszélünk. Esélyük sem volt a legjobb szabadügynök RT-kre, így inkább az állandóságban bíztak, nem olyan rossz az.

 

Értékelés: B- (chester)

 

buccaneers Josh Robinson, CB
 2 év, $6,5 millió
 $3,5 millió garantált

 

Robinsont tavaly hozta el egy évre a Bucs, de ezek szerint megtetszett nekik. Pedig össz-vissz 2 snapet kapott a védelemben, viszont a special teamnek fontos láncszeme.

 

Értékelés: A (chester)

 

texans Ryan Griffin, TE
 3 év, $9 millió
 $3,2 millió garantált

 

C.J. Fiedorowitz előretörésével ő egy kicsit a háttérbe szorult, de így is tudott fontos elkapásokat produkálni. A szerződése jól van megkötve, az új irányító meg talán többször veszi célba mint Osweiler.

 

Értékelés: A (chester)

 

bears Kendall Wright, WR
 1 év, $4 millió

 

Prove it szerződés egy korábbi első körös elkapónak, tetszik. Ezzel van egy remek slot elkapója is Mike Glennonnak, célpontokból nem lesz hiánya. Ha meg nem válik be Wright, akkor csak szimplán nem hosszabbítanak vele.

 

Értékelés: A+ (chester)

 

giants D.J. Fluker, OT
 1 év, $3 millió

 

Oké, Fluker nem a legjobb tackle a ligában, de ez az üzlet zseniális! A Giants támadófalán lehet így is segíthet, az 1 éves deal pedig szabadságot ad a Giantsnek. Az a 3 millió dolláros fizetés meg rablás kategória, akkor is, ha Fluker végül nem válik be, ennyi kockázatot röhögve megért.

 

Értékelés: A (chester)

 

2017.03.11.

 

panthers Captain Munnerlyn, CB
 4 év, $21 millió
      $10,5 millió garantált

Voltak róla pletykák, hogy szeretné visszahozni őt a Panthers, és végül összejött nekik. Botrányosan gyenge volt a párducok légvédelme, ezen Munnerlyn sokat javíthat, ráadásul a piaci árakhoz képest teljesen jó összegért sikerült megtenni mindezt, amivel újra a liga elitjébe pályázik Ron Rivera védelme.

 

Értékelés: A+ (chester)

 

49ers Aldrick Robinson, WR
 2 év, $6 millió
 

Shanahan újabb egykori játékosát hozta magával Friscoba, Robinsonnal ráadásul a Falcons mellett a Redskinsnél is volt közös múltja. Valószínűleg így ismeri a játékos képességeit, és kihozhatja belőle a legtöbbet. Ugyanakkor amennyi pénzük van, jobb játékosra is rárepülhettek volna.

 

Értékelés: B- (chester)

 

bears Dion Sims, TE
 3 év, $18 millió
 $10 millió garantált

Sims idén került igazán rivaldafénybe, amikor Jordan kiesésével megnyílt számára az út a kezdőbe. A számokat tekintve nem is volt rossz, de ez megér rögtön 6 milliót? Szerintem nem, és amennyi pénze van a Bearsnek, simán hozhattak volna jobb játékost nála, vagy ugyebár a dratról egy ígéretes játékost.

 

Értékelés: D- (chester)

 

lions D.J. Hayden, CB
 1 év, $3,5 millió
 

Újabb Lions játékos, aki szintén a rotációba érkezett. Hayden egy korábbi első körös bust játékos, aki most egy új környezetben kaphat esélyt a bizonyításra. Az előző kettővel szemben a szerződésének hossza húzza fel kicsit az értékelést.

 

Értékelés: C+ (chester)

 

Időközben kiderült, hogy csak 3,5 milliót kap, ennyiért egy B nálam azért jár (Renningan).

 

lions Cornelius Washington, EDGE
 2 év, $6 millió
 

Igazából kottára ugyanaz a helyzet vele mint Spence-szel, kellett a rotációba egy veterán játékos, de egyikük sem erősítés.

 

Értékelés: C (chester)

 

lions Akeem Spence, DT
 3 év, $10,5 millió
 

Kellett a védőfalba ember a rotációhoz, még ha nem is Spence erre a legjobb megoldás. De legalább nem volt drága…

 

Értékelés: C (chester)

 

colts Barkevious Mingo, EDGE
 1 év, $2,5 millió
 

Chris Ballard úgy tűnik az ex patriots és Browns kombinációkra hajt pass rusherek keresésekor, a 3 igazolt játékosukból 2 is ilyen. Egy próbát megér, de nagy csodára nem számíthatunk tőle.

 

Értékelés: C (chester)

 

buccaneers Chris Conte, S
 2 év, $5 millió
 

Kicsit meglepő, hogy őt előbb hozták vissza mint McDougaldot, a szerződése viszont tetszik. Ettől még a safety poszt nem megoldott Floridában, ait el kellene intézniük még a draft előtt, hiszen vannak még jó játékosok a piacon.

 

Értékelés: B+ (chester)

 

cowboys Nolan Carroll, CB
 3 év, $10 millió
 

Totál felesleges igazolásnak gondolom, még ha olcsó is volt. Értem én, hogy Mo Claiborne jóval drágább lenne ennél, és a sérülései miatt kockázatos is, de erre akkor sem Carroll a megoldás.

 

Értékelés: F (chester)

 

panthers Charles Johnson, WR
 1 év, $2,2 millió
 

A Panthersnél ezzel az igazolással az egy főre jutó Charles Johnsonok száma kettő lett. Ted Ginn sebességét pótolniuk kellett, erre a Vikings korábbi elkapóját nézték ki. Ha beválik, akkor megkaphatja a nagyobb lóvét hosszabb távra. Olcsóbb megoldást nem nagyon találhattak volna, ez feljebb viszi az értékelést.

 

Értékelés: A (chester)

 

cowboys Terrance Williams, WR
 4 év, $17 millió
 

Már-már biztos volt, hogy Williams távozik Dallasból, mégis sikerült egyezségre jutniuk. Elég olcsón sikerült megtartani, noha nem a jobb elkapók közé tartozik. Kérdés, hogy nem érte volna-e másra befektetni ezt az összeget?

 

Értékelés: B (chester)

 

packers Martellus Bennett, TE
 3 év, $21 millió
 

Igazolt a Green Bay!!! Már ez megér egy szalagcímet, nem hogy az, hogy Martellus Bennettet sikerült magukhoz csábítani. Az egyetlen kérdés vele kapcsolatban, hogy a megszerzett gyűrű mennyire veszi el a motivációját, mert egyébként a 7 milliós átlag teljesen jó, Aaron Rodgers is kapott egy kiváló fegyvert. Jared Cookot ezzel sikerült minőségileg is pótolni.

 

Értékelés: A (chester)

 

dolphins Kenny Stills, WR
 4 év, $32 millió
 $20 millió garantált

Az a 12 milliós átlagkereset viccnek is rossz volt, ez a 8 milliós már közelebb áll a valósághoz. Stills fontos láncszeme a Dolphins támadósorának, pénzük pedig volt bőven a megtartására, mindkét fél jól járt.

 

Értékelés: A (chester)

 

buccaneers Chris Baker, DT
 3 év, $18 millió
 

Egészen elképesztő üzlet, nagyon olcsón sikerült megszerezniük az egyik legnagyobb hiányposztjukra az egyik legjobb szabadügynököt. Valószínűleg nagyobb lesz ez az össze 18 milliónál a különböző bónuszok miatt, de ezzel együtt is nagy rablást csinált a Bucs. McCoy-jal középen terrorban fogják tartani az ellenfelek támadófalának belsejét.

 

Értékelés: A+ (chester)

 

falcons Jack Crawford, EDGE
 3 év, $10,3 millió
 

Ha a finoman szólva sem elit pass rush-sal rendelkező Cowboys sem akar megtartani, az lehet jelent valamit. A Falconsnak nem volt túl sok költőpénze erősítésekre, ezért kénytelenk voltak pár polccal lejjebb keresgélni a hiányposztokra. Két dolog húzza fel az értékelést, hogy valamennyire hiányposztra jött, és hogy a fiatal védelemben elfér a rutinja.

 

Értékelés: B (chester)

 

redskins D.J. Swearinger, S
 3 év, $13,5 millió
 

A Redskins ahhoz képest, hogy nincs GM-e, egész jó üzleteket köt mostanság. Teljesen helyén van kezelve az összeg Swearinger képességihez képest, ráadásul elég nagy hiányposztot sikerült vele megoldani.

 

Értékelés: A+ (chester)

 

falcons Levine Toilolo, TE
 3 év, $12 millió
 

Toilolo tipikusan az a játékos, aki semmiben nem emelkedik ki, viszont mindenben hozza az átlag közeli teljesítményt. Azonban véleményem szerint ez nem ér 4 millió dollárt, még akkor sem, ha ez az összeg nagyjából a szintjének megfelelő. Főleg, hogy milyen srácok jönnek most ki a draftról tight end posztra.

 

Értékelés: D (chester)

 

eagles Stephen Wisniewski, OC/OG
 3 év, $9 millió
 $3,25 millió garantált
 

Remek döntés, ráadásul olcsón sikerült vele hosszabbítani. Az Eaglesnek így a pazar támadófala mellett már egy jó cseréje is van hosszabb távra, aki több poszton is a csapat szolgálatára lehet.

 

Értékelés: A (chester)

 

ramsdolphins TRADE!
 Rams adja: William Hayes, EDGE + 7/223 
 Dolphins adja: 6/206

 

Újabb csere, amivel talán az egyik fél jobban járt mint a másik. Hayes nagyon jó szezont produkált a Ramsben, azonban a 3-4-es átállás miatt valószínűleg nem szerette volna OLB-ként használni Wade Phillips, plusz kellett a cap space és a jobb draft pick, mindkettővel hadilábon állnak Los Angelesben. Hogy ez megért-e egy 17 helyes felmozgást, majd kiderül.

 

A Dolphins viszont nagyon jól járt, kaptak egy jó pass rushert ~5 milliós cap hittel 2 évre, így a rotációról is gondoskodtak a minőségi javulás mellett. Plusz hayes is jól járt, Miamiban talán láthat sellőt!

 

Értékelés

Rams: A-

Dolphins: A+ (chester)

 

panthers Julius Peppers, EDGE
 1 év, $3,5 millió
 

Peppers annál a csapatnál készülhet a visszavonulásra és a Hall of Famer tagságra, ahonnan az ő kalandja elindult. Ráadásul erősödött is vele a front7, még ha csak rotáció része lesz valószínűleg. Az ára kifejezetten baráti.

 

Értékelés: A (chester)

 

saintspatriots TRADE!
 Saints adja: Brandin Cooks, WR + 4/118. kör 
 Patriots adja: 1/32 + 3/105. kör

 

Ha a Browns zseniális, akkor a Patriots micsoda? Szereztek maguknak egy 2 évig olcsó, 23 éves, összesen olyan 10 millió körül kereső elkapót, aki ha Drew Brees-zel jó volt, akkor Bradyvel is az lesz. Ráadásul, ha a Patriots két év múlva nem kéri, akkor Cooks jó eséllyel olyan szerződést kap, amivel garantált a harmadik körös kompenzációs pick. Az Edelman-Cooks-Gronk-Allen-Hogan elkapószekció valami elképesztően félelmetes lesz, az offense-ben nincs hiányposzt, 1/32-re úgy sem tudtak volna jobbat húzni. Ez sokkal jobban tetszik, mintha Butlert adták volna érte.

 

Szerintem a Saints sem járt rosszul, bár nekik Butler jobb üzlet lehetett volna. Breesnek mindegy, hogy kinek dobál Cook épp annyira nem volt számukra nélkülözhetetlen érték, mint anno Stills, így pedig szereztek egy első kört, amivel erősíthetik a védelmet, valamint pár hellyel előrébb választhatnak a harmadik napon. Ja, és a Titians 1/18-asa tuti kamu volt.

 

Értékelés:

Saints: A+

Patriots: A (Renningan)

 

vikings Riley Reiff, LT
 5 év, 58,75 millió dollár
 26,3 millió dollár garantált
 

Ha azt nézem, hogy Reiff messze jobb játékot mutatott, mint Matt Kalil, akit helyettesíteni fog és közel ugyanennyit keres a Panthersben, akkor azt mondom, a Vikings jól járt. Ugyanakkor én Kalil szerződésére F, azaz a legrosszabb osztályzatot adtam és Reiff értékelése sem lesz valami jó. Detroitban soha nem volt jobb a jónál, tehát mondjuk a jobb és baloldali tackle-öket is összevetve egy olyan top30-as játékos, de inkább átlagos. A vakoldalról az újonc Decker szorította ki Detroitban, a baloldalon pedig nagyon gyenge játékot mutatott, futáshoz soha nem tudott igazán blokkolni, a nála osztályokkal jobb Ricky Wagner pedig 9 millióért írt alá a Lionshöz. Tény, hogy hiányposzt és akár jól is elsülhet, de a Detroiti tapasztalatok alapján azért elég szkeptikus vagyok, (bár nagyon lionsös lenne), ráadásul a 26,3 milliója teljesen garantált, három évig kivágni sem nagyon lehet. Az viszont tény, hogy hatalmas előrelépés lesz Kalilhez képest.

 

Értékelés: C+ (Renningan)

 

vikings Mike Remmers, RT
 5 év, 30 millió dollár
 10,5 millió dollár garantált

 

Remmers körülbelül az a szint az utóbbi években, mint Reiff, annyi különbséggel, hogy a felét keresi. A 6 millió dollárja holtversenyben a 7. legmagasabb RT fizetés negyedmagával egyetemben. A Broncons által leigazolt Manelik Watson például többet keres nála, pedig gyengébb játékos. Remmers az irányít megvédésében annyira nem jó (lásd 50. SB), de a futásokhoz jól blokkol, ami most eléggé ráfér a Vikingsra. Nem is fizették túl, tetszik ez az igazolás

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

lions Ricky Wagner, RT
 5 év, 47,5 millió dollár
 29,5 millió dollár garantált

 

Nem bírom már kivárni, hogy kijöjjenek részletek Wagner szerződéséről, így most csak arra hagyatkozok, hogy állítólag évi 9 millió dollárt kap, amivel a második, bár technikailag a legjobban kereső RT lett a posztján. Van három milliónyival jobb, mint Remmers, ráadásul ugyanennyivel jobb Reiffnél is, a 9 milliója pedig a top20 tackle szerződésbe sem fér be. Eredetileg valamilyen B+ körüli értékelést akartam neki adni, végül is sokat keres, de látva Reiff, Kalil, Okung vagy a top guardok szerződését, ez sima jeles így látatlanban is.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

reavens Brandon Williams, NT
 5 év, 54 millió dollár
 27,5 millió dollár dollár

 

Összesen nyolc darab defensive tackle keres jobban, mint Williams, akár ráadásul nem 4-3-as rendszerben, hanem 3-4-esben fog játszani. Nose tackle-ként keres közel 10 milliót, mikor pass rushban a posztjához képest is gyenge és nincs is olyan sokat a pályán. Tény, zseniális run stopper, meg a helyükön kell kezelni a növekvő árakat, minden esetre elég fura.

 

Értékelés: B- (Renningan)

 

browns JC Tretter, OG
 3 év, 16,75 millió dollár
 10 millió dollár garantált

 

Tretter folyamatosan fejlődött, mióta a ligába került, tavaly az első hét meccsen kezdett, mielőtt megsérült és remek játékot mutatott. Viszont a sérülései mellett nem lehet elmenni, az utóbbi három évben 17 meccset hagyott ki, ehhez képest a garantált tartalom kicsit magas. Átlagban a 10. legjobban kereső center lett, ami mondjuk közel reális, tehát egy elég jó üzlet a Brownstól, ha egészséges.

 

Értékelés: B+ (Renningan)

 

saints Nick Fairley, DT
 4 év, 28 millió dollár
 14 millió dollár garantált

 

A Lions korábbi első köröse végül csak kibrusztolt magának egy szerződést. Ami egyébként nem is kicsi, a 10. legjobban kereső 4-3-as DT lett a ligában, azon túl pedig remek volt a Saints védelmében. 6,5 sack, 9 negatív yardos szerelés és 22 QB hit került a neve mellé, mondhatni prioritás volt a megtartása. Azt se mondanám, hogy túl lenne fizetve, a 14 millióból csak 9 teljesen garantált.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

broncos Menelik Watson, OT
 3 év, $18,3 millió

 

Épül a támadófal Denverben, bár kérdés, hogy ez igaz-e Watson szerződtetésére. Nem a prémium kategóriába tartozik, ráadásul egy erősebb széllökéstől is képes megsérülni. A 7. legjobb RT fizetést kapja, de ha belegondolok, hogy Wagner csak 3 millió dollárral volt drágább éves átlagban…

 

Értékelés: C (chester)

 

redskins Terrelle Pryor, WR
 1 év, $8 millió
 

 

Hát ezt nagyon olcsón megúszta a Redskins. Pryor hiába volt jó tavaly, azért még mindig ez volt az első szezonja elkapóként, de a Redskins ezt is számításba vette a szerződésnél. Ennél nagyobb A+ nem létezik.

 

Értékelés: A+ (chester)

 

pantherspatriots TRADE!
 Panthers adja: Kony Ealy, DE + 2017/3. kör 
 Patriots adja: 2017/2. kör

 

8 helyért cserébe ekkora árat fizetni? Hát nem tudom… Oké, hogy Peppers érkezésével telített lett a poszt, de egyik játékos sem fiatal, szemben Ealyvel. Jövőre meg kell fizetni, és a Super Bowlon mutatott teljesítményének a közelében sem volt azóta, így annyira nem fájó, a Patriots viszont kapott egy évre egy olcsó pass rushert.

 

Értékelés

Panthers: C

Patriots: A+ (chester)

 

bengals Dre Kirkpatrick, CB
 5 év, $52,5 millió
 $12 millió garantált

 

Csak a kevés garantált miatt nem F, így meg lehet tőle szabadulni ha rosszul sülnek el a dolgok. Nem vagyok Kirkpatrick rajongója, de hogy eléraktak egy 10+ milliós szerződést, az teljesen meglepett. Zeitlerre bölcsebb lett volna rátolni ezt az összeget…

 

Értékelés: D (chester)

 

titans Logan Ryan, CB
 3 év, $30 millió

 

 

Nagy átlagban nagyon ritkán válnak be a Patriotsban jól teljesítő játékosok máshol, de talán egy Dick LeBeau kaliberű védőguru hasonló teljesítményt tud belőle kihozni. Messze nem top 5-ös fizetése van, ami már jó pont, ahogy a 3 éves szerződés is szerintem reális, kellett az erősítés abba a secondarybe.

 

Értékelés: A (chester)

 

colts John Simon, EDGE
 3 év, $14 millió
 $6 millió garantált

 

A Colts védelmére ráfér az erősítés, még ha Simon nem is a posztja legjobbjai közé tartozott a piacon. Nem került sokba, kérdés, hogy az idei teljesítményét mennyire befolyásolta, hogy egy kiváló front7 része volt. Ha besülne sem buktak vele sokat.

 

Értékelés: A- (chester)

 

saints Larry Warford, OG
 4 év, $34 millió
 $17 millió garantált

 

Ha Brees előtt van egy jó támadófal, akkor akár én is lehetek az elkapója, éppen ezért fér bele, ha egy Cooksot Ted Ginnre cserélnek. Ha nem lett volna az a bizonyos csere, akkor gyengébb osztályzatot adok, így viszont a védelmet olcsón tudják erősíteni a draftról, míg a támadófal – ha kicsit drágán is, de – megszilárdult.

 

Értékelés: A- (chester)

 

Ennyi pénzért a Lionsnek is meg kellett volna tartania, hisz nem elég, hogy sokkal jobb, mint mondjuk Ronald Leary, aki nála több pénzt keres, de még csak nem is keres olyan irgalmatlanul sokat. Wagnerrel kiegészítve egy nagyon pöpec kis fal lett volna Detroitban, most meg jó eséllyel az eddig bust első körös Laken Tomlinson fog ott játszani. Remélem durrant valakit helyette a csapat, mert a Saints nagyon jól járt vele, hisz minden téren kiváló.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

cardinals Chandler Jones, EDGE
 5 év, $82,5 millió
 $53 millió garantált

 

Jones ezzel az összeggel a 4. legjobban fizetett pass rusher lett a nem-rookie szerződéssel rendelkező játékosok közül, ami úgy gondolom teljesen helyén való. A Cardinals ezzel hosszú távra orvosolta a pass rush problémáját.

 

Értékelés: A (chester)

 

Én azért nem vagyok ennyire Jones híve, a szezon második felére rendre leolvad, ami azért elég nagy gáz, hisz pont akkor kellene igazán varázsolni. Jó játékos, persze, az árak is elszaladtak meg minden, de én nem tartom a liga negyedik legjobb pass rusherének. (Renningan)

 

 

bills Steven Hauschka, K
 4 év, $12,4 millió

 

Hauschka drága és létszámfelettivé vált Seattle-ben, és élete talán leggyengébb szezonján van túl. A Billsnek kellett egy kicker, Hauschka meg a jobb napjain azért nem a posztja végéhez tartozik. Talán egy kicsivel olcsóbb lehetett volna.

 

Értékelés: B (chester)

 

dolphins Lawrence Timmons, LB
 2 év, $12 millió
 $11 millió garantált

 

Timmons már nem mai gyerek, nagyon belassult, és a mai modern NFL-ben nem tudsz a nagy szerelésekből megélni. A Dolphinsnak konkrétan a teljes LB sora szabadügynök völt, így számítani lehetett egy erősítésre, de voltak azért Timmonsnál jobb játékosok is a piacon. A garantált tartalom miatt meg kivágni sem lehet, ha netán nem jönne össze a házasság.

 

Értékelés: C+ (chester)

 

bears Prince Amukamara, CB
 1 év, $7 millió
 teljesen garantált

 

Amukamara egy jó játékos, de továbbra is kérdéses hosszú távon a sérülékenysége miatt. A Bearsnél is így gondolták, és nem is láncolták magukhoz hosszú távra, a $7 millió is korrekt ár érte, nagy erősítés lehet a gyenge secondaryben.

 

Értékelés: A (chester)

 

2017.03.09.

 

patriots Stephon Gilmore, CB
 5 év, 65 millió dollár
 40 millió dollár garantált

 

Te jó ég. A Patriots, a bajnokesélyes címvédő a liga egyik legjobban fizetett cornerévé tette az amúgy önmagához képest gyenge évet záró Gilmore-t úgy, de hát valamire el kell költeni azt a rengeteg pénzt, ráadásul hiányposztról beszélünk. Alapesetben ez nálam egy B lenne, de mivel Bill Belichick mindent mindenkinél jobban tud, ezért:

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

packers Nick Perry, OLB
 5 év, 60 millió dollár
 18,5 millió dollár aláírási bónusz
 

Ha csak 18,5 millió lenne az garantált tartalom, akkor azt mondanám, rendben, azonban ez csak az aláírási pénz, ennél vélhetően jóval nagyobb garantált összegről beszélhetünk. A 12 millió annyira nem sok, Perry ráadásul a csapat legjobb pass rushere volt, fontos is volt a megtartása, ráadásul ha azt nézem, hogy a nála többet kereső Clay Matthewsnál mennyivel jobb teljesítményt nyújtott, akkor nincs is kérdés. Azonban tegyük hozzá, hogy ez volt az első valamire való éve, ez pedig mindig necces, hisz ilyenkor mindig összekapják magukat a játékosok.

 

Értékelés: B+ (Renningan)

 

eagles Alshon Jeffery, WR
 1 év, 14 millió dollár

 

 

Hmmm. Kellett egy mélységi és jó célpont, ami nem Torrey Smith, de ez az egy év 14 millió kicsit erős. Egyfelől jó, mert Jeffery bármikor megsérülhet vagy eltilthatja magát, másrészt pedig rossz, mert az Eaglesnek összesen nincs 14 millió dollárja úgy, hogy Torrey Smith vagy Chance Warmack szerződését még bele sem számítottuk. Ár/érték arányban oké, a logikát is értem, de az egy éves szerződések hátránya, hogy nem lehet velük machinálni.

 

Értékelés: B (Renningan)

 

jaguars AJ Bouye, CB
 5 év, 67,5 millió dollár
 26 millió dollár garantált

 

Tetszik. Olcsóbb, mint Gilmore, miközben jobb játékot mutatott tavaly. Ezzel egy elit játékos került a védelembe a secondary pedig úgy néz ki, hogy az első körös és ultra tehetséges Jalen Ramsey-vel van párban Bouye, a két safety pedig szintén tehetséges és jól játszó Tashaun Gipson és a frissen igazolt Berry Church. A linebacker sort pedig Telvin Smith – Paul Posluszny – Myles Jack hármas alkotja. Ennél a back7-nél mondjuk 2-3, ha jobb van az egész ligában.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

jaguars Calais Campbell, DE/DT
 4 év, 60 millió dollár
 30 millió dollár dollár

 

Ha nem lenne 30 éves, akkor ez sima A+, mert élete szezonján van túl és egy abszolút elit játékos minden téren. Érdekes lesz, hogy fog elférni Malik Jacksonnal, belső pass rush minden esetre biztos hogy lesz. Már csak egy jó pass rusher kellene ide és a Jaguarsé lenne a liga legjobb védelme.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

browns Kevin Zeitler, OG
 5 év, 60 millió dollár
 31,5 millió dollár garantált

 

Zeitler és Tretter leigazolása után így néz ki a Browns támadófala: Joe Thomas – Kevin Zeitler – JC Tretter – Joel Bitonio – Ausztin Pasztor. Top5 alsó hangon, ha jól összerakják, itt még Brock Osweilernek is parádéznia kell. Zeitler egyébként a liga történetének legjobban kereső guardja lett, ennyit már a jobb left tackle-ök kapnak, bár kétségtelen, hogy ő meg is érdemli. Az 1/1-es máshogy nem tud top játékost szerezni, ez most ilyen.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

panthers Matt Kalil, LT
 5 év, 55 millió dollár
 25 millió dollár garantált

 

What the fuck? Matt Kalil egy borzalmas tackle. Az utóbbi három évben 34 meccsen lépett pályára, ezeken 20,5 sack és öt holding volt a mérlege, ami pass rusher esetén jól is nézne ki, de egy tackle-nél kritikán aluli. Hiába volt újonc évében remek, azóta folyamatosan romlott a játéka az egykori első körösnek, az utóbbi időben még a gyenge Vikings támadófalból is lefelé lógott ki. A liga egyik legborzalmasabb tackle-jeként, sérülés után kap 11 millió dollárt, rajta kívül csak hét LT keres jobban. Nevetséges, még akkor is, ha hiányposzt.

 

Értékelés: F (Renningan)

 

 

chargers Russell Okung, LT
 4 év, 53 millió dollár
 25 millió dollár garantált
 

Ez megint egy olyan szerződés, amit nem tudok hová tenni. Okung 13,25 millió dolláros fizetése a legtöbb, amit left tackle kap. A jobb esetben is közepes Okung tehát többet keres, mint Trent Williams, Terron Armstead vagy Tyron Smith, akikkel köszönőviszonyban sincs. A PFF konkrétan a 38. legjobb tackle-nek értékelte 2017-ben és ez az utóbbi éveket figyelembe véve még a jobb teljesítmények közé tartozik. Értem én, hogy nőnek a bérek és a fizetési sapka, de ez azért nevetséges, hisz a Broncos kérdés nélkül kivágta a 12 milliós átlagfizetésével, pedig a Denveri támadófalba egy babzsák is erősítés lenne, erre kap egy 13 milliósat? Hogyan?

 

Értékelés: D (Renningan)

 

Okung szerződésénél sosem tudni egyébként, tavaly sem úgy nézett ki valójában, ahogy elsőre tűnt szóval én megvárnám a részleteket, ennyi infóból persze borzasztóan sok pénz. (katonadani)

 

 

rams Robert Woods, WR
 5 év, 39 millió dollár
 15 millió dollár garantált

 

Hogy kaphat egy elkapó 7,9 millió dollárt, ha még soha nem szerzett 700 yardnál és öt TD-nél többet. Igaz, a Bills irányítóhelyzete és játéka nem az elkapókra volt kihegyezve, de azért ez elég erős. Vélhetően velem van a baj, nehéz hozzászokni a fizetésemeléseknek, hisz hol van Woods egy Golden Tate-től, Julian Edelmantől vagy akár Erick Deckertől, pedig mindannyiuknál bőven többet keres. Nem ő fogja megoldani Goff problémáit, de legalább fiatal (24 éves) és hiányposztra jött.

 

Értékelés: C+ (Renningan)

 

Nem épp okos ötlet egy újabb túlfizetett speedstert igazolni a Ramsbe Austin mellé, két gyenge elkapó keres borzasztóan sokat egymás mellett… (katonadani)

 

 

ravens Tony Jefferson, S
 4 év, 36 millió dollár

 

A Ravens valamit nagyon tud a safetykkel. Jó, a 9 millió Jeffersonnak azért elég sok, de ha azt vesszük, hogy Weddle csak 6,5 milliót keres, akkor ketten együtt már nagyon szépen átlagolnak. Jefferson zseniális futás ellen, Weddle pedig minden téren elit, a Ravensé a liga egyik legjobb safety párosa.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

rams Andrew Whitworth, LT
 3 év, 36 millió dollár 
 15 millió dollár garantált

 

Egy 35 éves játékosnak durva ekkora szerződést adni, de igazából ez egy 1+1+1 éves szerződés. Whitworth megkapja a garantált tartalmának nagy részé az első évben, jövőre 2,5 millió halott pénz mellett, az után pedig ingyen elküldhető. Tehát, amíg hozza a szokásos hibátlan, elit formáját, akkor nevetve megéri azt a 12 milliót, ha nem, akkor meg búcsút lehet inteni neki.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

buccaneers DeSean Jackson, WR
 3 év, 35 millió dollár
 20 millió dollár garantált

 

Ha Jackson belassul, akkor game over és már 30 éves. Viszont hiányposztra jött, tökéletesen illik Mike Evans mellé az offense-be, ha nem lennének a sérülései, akkor egy közel hibátlan elkapóról beszélnénk. Ráadásul pont azt hozza, amihez a Bucs nem ért: a nagy játékokat. A Tampa volt ugyanis az egyetlen csapat, amelyiknek nem volt egyetlen 50+ yardos játéka sem tavaly, D-Jax ezen hivatott javítani.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

browns Kenny Britt, WR
 4 év, 32,5 millió dollár
 17 millió garantált

 

Britt nem egy rossz elkapó, de nem is jó. Az minden esetre biztos, hogy inkább ő kapjon 8 millió dollárt, mint Woods, hisz neki legalább az 1000 yard összejött egyszer, még ha az tavaly is volt. Nem tudom, Pryor mennyit kért, de azért remélem 12 millió körül ad érte valaki, mert különben nem jött ki jól az elkapóbizniszből a Browns.

 

Értékelés: B- (Renningan)

 

bills Micah Hyde, CB/S
 5 év, 30 millió dollár
 14 millió dollár garantált
 

 

Hyde egy szerintem túlságosan is alul értékelt játékos, főleg, mert a gyenge Packers secondaryből jön, de amúgy egy sokoldalú és korrekt kis játékos. Szerintem nagyon jó kis fit lesz a Billsben, valami olyasmire számítok, mint amit Casey Hayward mutatott a Chargersben. A 6 millió teljesen reális ár érte.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

49ers Malcolm Smith, LB
 5 év, 26,5 millió dollár
 13 millió dollár
 

Smithnek volt egy jó éve még 2013-ban a bajnok Seahawksszal, amikor Super Bowl MVP lett, de azóta semmit nem sikerült felmutatnia. Hiába a 100+ tackle-ös szezonok, coverage-ben borzalmas, mindent elkapnak, amit rádobnak. Nem kap vészesen sok pénzt, de nem értem, miért nem Gerald Hodges volt a prioritás még akkor is, ha esetleg Smithnél drágább.

 

Értékelés: B (Renningan)

 

seahawks Luke Joeckel, LT
 1 év, maximum 8 millió dollár 
 
 

Amíg lassan minden veterán RB szóba kerül a Seattle kapcsán, a fennmaradó időben meg különböző csere defensive backekkel múlatják az időt Carrollék, azért csak sikerült menet közben egy tackle-t is keríteni. Joeckel 1/2-es létére nyugodt szívvel nevezhető bustnak, de északnyugaton még ő is erősítés. Cable végre minőségi “alapanyagot” kap a kezei közé, tessék itt a lehetőség bizonyítani. Mindkettőjüknek. Prove-it szerződés ez, bár a 8 milla soknak tűnik, főleg mondjuk Whitworth 12-jéhez képest. De a need nem kérdés.

 

Értékelés: B-/C+ (rowi) (Alacsony garantált tartalommal még javulhat.)

 

Tudom, rowi optimista, de hát $8 milliót fizetni egy kifejezetten gyenge falembernek még a Seahawks hatalmas needje ellenére is durva

Értékelés: D+ (katonadani)

 

texansbrowns TRADE!
 Texans adja: Brock Osweiler, 2017/6. kör, 2018/2. kör 
 Browns adja: 2017/4. kör

 

Hát. Ez. Valami. Elképesztő. Zseniális csere szerintem, főleg a Browns részéről. Több, mint $100 millió helyük volt a sapka alatt, simán belefér nekik Osweiler $18 milliója és leakasztottak egy jövő évi második körös picket. Ez ám az igazi outside the box gondolkodás és kreativitás. A Texanstól is jó lépés, hiszen megszabadultak Osweilertől és lett pénzük például Romóra, de azért ne felejtsük el, hogy mégiscsak ők fizettek azért nem kis ellenértéket, hogy elpasszolják egyik játékosukat, én ezt azért nem tudom maximális elégedettséggel nyugtázni.

 

Értékelés:

Browns: A++++

Texans: B+

(katondani)

 

 

broncos Ronald Leary, OG
 4 év, 35 millió dollár
 20 millió dollár garantált
 

 

Ez durván sok. Leary volt az egyik legjobb guard a piacon, de a közel 9 millió dolláros fizetése veszett nagy túlzás. Ezzel ő lett a liga legjobban fizetett LG-je, pedig nem mondhatnánk, hogy Josh Sittonnál vagy Mike Iupatinál jobb. Persze Kelechi Osemele bőven többet keres nála, de ő kvázi tackle-nek lett hozva. Ha ő ennyit kért és kapott, akkor mi lesz a nála amúgy minden téren bőven jobb Larry Warforddal, vagy a ligaelit TJ Langgel, akik még értékesebb poszton is játszanak. Ha Osemelét nem számítjuk, akkor 10 millióval David DeCastro és Kyle Long a legjobban kereső ténylegesen guardok, Learyből kiindulva ez meg fog dőlni. Érdekes lépés ez Elwaytől, de legalább ordas nagy hiányposztra jött.

 

Értékelés: B- (Renningan)

 

redskins Terrell McClain
 4 év, 21 millió dollár
 

 

Érdekes lépés ez, egy 3-4-es rendszerbe igazolni egy 4-3-as DT-t, aki eddig leginkább csere vagy rotációs ember volt, és úgy igazából sem futás ellen, sem pass rush terén nem kiemelkedő. 3-4-es end lesz belőle, az évi 5,25 millió pedig se nem sok, se nem kevés, akár jó is lehet. Gyenge közepes, de csak mert hiányposztra jött. Chris Bakert kellett volna visszahozni inkább.

 

Értékelés: B- (Renningan)

 

bears Quintin Demps
 3 év, 13,5 millió dollár
 

Na, végre egy jó igazolás a Bearstől. A safety hiányposzt volt, Demps tapasztalt és jó kis játékos, ráadásul karrierje legjobb évét hozta. A 4,5 milliós fizetése nincs a top20-ban, tavaly 13 meccsen 55 tackle, 9 leütött passz és 6 INT került a 31 éves játékos neve mellé.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

chargers Brice Butler, WR
 1 év, 1,1 millió dollár
 300 ezer dollár garantált

 

Valahogy így képzelem el egy sokadik számú elkapó szerződését. Elég jó az összhang közte és Dak Prescott között, Terrance Williams távozásával pedig akár előtérbe is kerülhet. Korrekt kis deal.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

49ers Brian Hoyer, QB
 2 év, 12 millió dollár
 10 millió dollár garantált

 

A Glennon szerződéshez képest (lásd lejjebb) ez maga a tökély. Egyrészt Hoyernek van kezdő tapasztalata, lelkes és vezér, illetve nem is olyan rossz. Persze nem franchise irányító, az a vicc, hogy nem is biztos, hogy rosszabb, mint Glennon, miközben két év alatt nem keres annyit, mint a Bearses kollégája egy szezon során. A 49ers nyugodtan hozhat mellé fiatalt a draftról, cserélhet Kirkért, van egy nagyon jó csere/bridge irányítója.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

eagles Torrey Smith, WR
 3 év, 15 millió dollár
 

 

Meh. Mélységi célpont kellett Wentznek, Torrey végül is az, de tavaly például az öt legrosszabb elkapó között volt a ligában a PFF-nél (ebben benne van mellesleg DGB és Agholor is). A 9ersnél 33,2 yardot átlagolt meccsenként. Én drágábbra számítottam, szóval ez pozitív csalódás, de nem tartom már egy jó játékosnak, így az igazolást sem tartom annak.

 

Értékelés: C- (katonadani)

 

jaguars Barry Church, S
 4 év, 26 millió dollár
 

 

Ha panaszkodtam, hogy a Jaguars elengedi Cyprient, akkor most abbahagyom. Church, bár idősebb és egy kicsit sérülékenyebb, összességében egy jobb safety. Ő nem csak futás ellen jó, hanem coverage-ben, van rutinja és ez a 6,5 millió dolláros fizu egyáltalán nem kiemelkedő, hisz éppen hogy súrolja a top15-öt. Cyprien új szerződése előtt megkockáztatom, hogy a Jaguars nyerte a cserét.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

Bears Mike Glennon, QB
 3 év, 45 millió dollár, 
 $19 millió garantált
 

Glennon leigazolásával Cutlernek annyi, de azt amúgy is várni lehetett. Viszont elég szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban, hogy egy Glennon jobb 15 millióért, mint egy Cutler 18-ért. Persze Glennon fizetése a top20-ba sem fér be a posztján, tulajdonképpen csak az újoncok keresnek nála kevesebbet, tehát nem mondhatnánk, hogy túl lenne fizetve, de valahogy mégis fura, hogy egy olyan játékos kap egy elit safetynek, elkapónak, linebackernek járó fizetést, akinek az utóbbi két évben 11 passzkísérlete volt. Papíron persze lehet benne több, de akkor is, órákig lehet vitatkozni azon, hogy egy Julio Jones, Eric Berry, Luke Kuechly vagy egy Mike Glennon lenne a jobb üzlet.

 

Értékelés: C- (Renningan)

 

Szerintem kicsit jobb ez alapvetően ez egy 1 éves prove-it szerződés lesz, jövőre kevés halott pénzzel válhatnak meg tőle, ha rossz lesz. Cutler biztos a QB-purgatory tagja, Glennon legalább nem biztos, egy évre kipróbálhatják. De a fent említett dolgok persze igazak.

 

Értékelés: C+ (katonadani)

 

Valójában ez egy 1+1 éves szerződés, a második évre kevés halott pénz maradna csak utána. Egy évet meg végül is ki lehet vele bírni, ha Cutlerhez viszonyítjuk. Ugyanakkor elég szomorú az a világ, ahol egy kb. 3 éve nem játszó nem különösebben jó QB 14 milliót kaphat egy évre, ami bármelyik másik poszton no1 lenne…

Értékelés: C (rowi)

 

chargers Jahleel Addae, S
 4 év, 22 millió dollár
 

Először tendert, majd nagy szerződést kapott a Chargers védelmének egyik legjobbja. Mindössze a 18. legjobbak kereső safety lett ezzel, ami elég baráti a teljesítményét elnézve. Az más kérdés, hogy nem nagyon tudott eddig egészséges lenni, az utóbbi három évben 16 meccset hagyott ki, tavaly mindössze nyolc mérkőzésen lépett pályára. Ráadásul szerződése utolsó évében produkált először jó teljesítményt, így egyelőre inkább egyelőre maradjunk a korrekt jelzőnél a szerződéssel kapcsolatban.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

49ers Marquise Goodwin, WR
 2 év, 8 millió dollár

 

Hát, nem is tudom. Ha LaFell évi öt milliót ért, Brandon Marshall pedig évi hatot, akkor Goowdin mondjuk évi két-három milliót. Négy év alatt van 780 yardja és hat TD-je, ez idő alatt összesen 29 meccsen tudott pályára lépni, igazából nem tud sokkal többet nyújtani, mint egy hátsó körös újonc. A 49ers helyében inkább egy jobb kvalitású veteránt fizetnék túl.

 

Értékelés: C (Renningan)

 

Ő lesz a 49ers Taylor Gabriele! (katonadani)

 

2017.03.08.

 

titanseagles TRADE!
 Patriots adja: 4. kör, 
 Colts adja: Dwayne Allen, TE + 6. kör

 

Katonadani Jack Doyle megtartására C+ osztályzatot adott, mert szerinte az ő évi hat millió körüli fizetése túlfizetés. Van is benne igazság, viszont ez a Dwayne Allen csere Doyle megtartását is más szemszögbe helyezi. Allen elcserélése 3 millió dollárt szabadított fel, ami mindig jó, ráadásul sikerült helyette egy kevésbé sérülékeny, és hasonló produktivitásra képes TE-et találniuk. Így azért elég jól néz ki a dolog, főleg úgy, hogy a negyedik kör messze a legtöbb, amit kihozhattak belőle.

 

Ami a Patriotst illeti, szereztek egy egészségesen remekül blokkoló és elkapó tight endet, aki minőségi pótlása lehet Bennettnek, Gronkkal pedig halálos párost alkothat. Persze a sérülései miatt a negyedik kör még a hatodik ellenében is elég kockázatos, ami némileg csökkenti a csere értékelését.

 

Patriots értékelés: B+

Colts értékelés: A (Renningan)

 

ravens Kyle Juszczyk, FB
 4 év, 21 millió dollár
 

 

Juszczyk a liga talán legjobb fullbackje. Futásblokkolásban jó, passzblokkolásban elit, tud elkapni és futni is, viszont a liga eddigi legjobban kereső FB-je, Anthony Sherman évi 2,1 milliót keresett. Ha a 4 év 21 millió dollár helyes, akkor Juszczyk 5,25 milliót tesz zsebre évente. Ennyire elit fullback nem létezik.

 

Értékelés: C (Renningan)

 

Bills Mike Tolbert, FB
 1 év, 1 millió dollár
 

 

Miért? Megszerezték Patrick DiMarcót, akinek Chester A osztályzatot adott. Minek ide még egy fullback?

 

Értékelés: D (Renningan)

 

Bengals Brandon LaFell, WR
 2 év, 10 millió dollár

 

Azok után, hogy 2014-ben remekül játszott a Super Bowlon, a 2015-ös Patriotsos éve katasztrófa volt. Nem is marasztalta a csapat a dropkirályt, a Bengals azonban adott neki egy esélyt, LaFell pedig remekül élt vele: AJ Greent pótolva 862 yard és 6 TD jött össze neki. Remek második számú célpont, a fizetése sem eget rengető, jó döntés.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

A need megvolt, második-harmadik elkapónak rendben van LaFell, de azért nagy fogásnak nem nevezném.

 

Értékelés: B (katonadani)

 

Texans Nick Novak, K
 1 év, 1,15 millió dollár
 250 ezer dollár garantált

 

A 35 éves Novak egy teljesen korrekt, megbízható rúgó, az utóbbi öt évben a legrosszabb aránya 84,6 százalék volt. Nem elit, de ennyi pénzért bőven jó.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

Texans Shane Lechler, P
 1 év, 2 millió dollár
 500 ezer dollár

 

A punterek is emberek, Lechler pedig egész szép kis summát kaszál így negyven éves létére is. 2000 óta van a ligában, folyamatosan stabil teljesítményt hozott, abszolút rendben van a megtartása.

 

Értékelés: A- (Renningan)

 

saints Chris Banjo, S
 2 év, 2,6 millió dollár

 

Banjo egy undrafted cseresafety, aki négy éves pályafutása alatt két meccsen kezdett, összesen pedig 43 tackle-je és három leütött labdája van. Viszont jelen állás szerint ő a lesz a Saints kezdő safety, ami sok mindent elmond a védelem helyzetéről. Személy szerint ő az a kategória, aki helyére inkább dtaftolt volna valakit a Saints.

 

Értékelés: C- (Renningan)

 

lions Khyri Thornton, DT 
 2 év, 3,3 millió dollár
 

 

Nem nagyon emlékszek Thornton nevére a tavalyi évből, ami vélhetőleg azért van így, mert alig volt a pályán és akkor sem született sok haszon belőle. Szerencsére a szerződése nagy része roster bónusz és opció, tehát pár százezres dead money után ki lehet vágni, ha nem teljesít. Egyedül az szól mellette, hogy a Packers 2014-ben a harmadik körben draftolta, tehát akár még lehet is benne valami.

 

Értékelés: C- (Renningan)

 

 

Redskins Vernon Davis, TE
 3 év, 15 millió dollár
 

 

Ki gondolta volna, hogy a denveri borzadály után Davis még potens játékos lesz? Abszolút nem volt a gyengélkedő Peyton Manning segítségére, nulla játékot mutatott az alapszakaszban és a rájátszásban egyaránt, majd elment Washingtonba, hogy tökéletes cseréje legyen Jordan Reednek. 44 elkapás 583 yardért és 2 TD-ért nem rossz egy csere TE-től. Az évi 5 millió talán egy kicsit sok, egy 33 éves játékosnak, de ezzel együtt is jól tette, hogy megtartotta a csapat.

 

Értékelés: B+ (Renningan)

 

 

dolphins Andre Branch, DE
 3 év, $27 millió dollár

 

 

Várható volt dolphinsos híreket böngészve, hogy Branchet megtartják, ahogy az is, hogy a sok-sok elkölthető pénz miatt jól megszedheti magát, de 9 millióra azért nem számítottam. Ez nekem így elég soknak tűnik, de ha van rá pénz…

 

Értékelés: B (chester)

 

Tavaly nem voltak hajlandóak 8 milliót kifizetni Olivier Vernonnak, most meg többet fizetnek egy jóval gyengébb játékosnak.

 

Értékelés: C (katonadani)

 

falcons Matt Schaub, QB
 2 év, 9 millió dollár

 

 

Schaub egy remek backup irányító, még ha kicsit soknak is tűnik ez a 4,5 millió dollár/év. Nem volt sok helyük a sapka alatt, lehet egy fiatal játékossal salary cap szempontból jobban jártak volna.

 

Értékelés: B (chester)

 

bills Patrick DiMarco, FB
 4 év, 8,5 millió dollár (4 millió dollár garantált)

 

Egy run-heavy offense-be nem jön rosszul egy olyan fullback, aki kiválóan blokkol. Posztja legjobbjai közé tartozik, az ára ehhez képest teljesen tűrhető. Mivel Taylort megtartották, ennek a lépésnek Shady McCoy mellett ő is örülhet, már csak elkapók hiányoznak a támadósorból.

 

Értékelés: A (chester)

 

giants Brandon Marshall, WR
 2 év, 12 millió dollár

 

A Giantsé az első nagy igazolás a piacon! A 32 éves elkapónak ez egy nagyon jó kis biznisz, ugyanis maradhat New Yorkban, ahol a tévé-műsora is van, nem kell költöznie, egy jó csapatban is játszhat majd, jó csapattársakkal a posztján. A Giantsnek is egy teljesen korrekt üzlet, nem fizették egyáltalán túl Marshallt. Kérdés mennyi labdát kaphat majd OBJ és Shephard mellett, vagy inkább Eli visszaeső játéka miatt, illetve azért öregecske már és visszaesett a játéka tavaly, ami azonban betudható az irányító-problémáknak a Jetsnél. Jó igazolás ez, de elkapóra nem volt szüksége a kevés pénzzel rendelkező Giantsnek, költhették volna a támadófalra is ezt az összeget.

 

Értékelés: B+ (katonadani)

 

Nálam ez sima A, a szerződés összerakásától függően ez lehet A+ is, ha veszteség nélkül elküldhető mondjuk jövőre, ha netán balhézna. Ilyen értékben nem kapnak jobb elkapót, 6 millió dolláros átlag alatt meg Boldin és Edelman keres a nem-újoncok közül, akik szintben ott vannak Marshall körül. A 30 éves D-Jax 10 milliós szerződésre számíthat, mikor ugyanolyan nehéz eset mint Marshall, ehhez képest a 6 milliós átlag ajándék, és csak két éves szerződés.

 

Értékelés: A (chester)

 

colts Jack Doyle, TE
 3 év, 19 millió dollár
 9,5 millió garantált

 

A Colts úgy döntött, hogy megtartja Luck egyik nagy fegyverét, aki korábban draftolatlanként érkezett a ligába. Nagyon jó kezei vannak, ugyanis 2013 óta a felé szálló labdák csupán 2,9%-át ejtette el, ezzel az egyik legjobb posztján. Ettől függetlenül szerintem ez elég húzós túlfizetés, még ha a tight end piacon kezdenek is elszállni az árak. Doyle-nak a tavalyi év előtt csupán 35 elkapása volt karrierjében, erre dobott rá most 59-et  584 yardért és 5 TD-ért.

 

Értékelés: C+ (katonadani)

 

2017.03.07.

 

Panthers Charles Johnson, DE 
 2 év, 9,5 millió dollár
 

 

Johnson egy nagyon fura figura. Volt idő, amikor a liga egyik legjobb pass rushere volt. 2010 és 2014 között 52,5 sacket, 216 tackle-t és 13 fumble-t harcolt ki, sőt, 2012-ben 12,5 sack mellé 7 fumble párosult. 2015-ben azonban megsérült, tavaly már csak négy sack jött össze, pedig még csak 30 éves. Ilyen téren a 4,75 millió/év korrekt ár, ha pedig figyelembe vesszük, mire is lehet képes, ne adj Isten össze is jönne neki, akkor hatalmas bizniszt kötött a Panthers.

 

Értékelés: A (Renningan)

 

jaguars Patrick Omameh, OG
 1 év, 775 ezer dollár
 

 

Te jó ég, micsoda szerződés is. Igaz, Omameh sérült volt a szezon nagy részében, de amikor játszott, akkor bőven korrekt kezdőszintet hozott. A Jaguarsnak prioritás volt a megtartása, én valami 3-4 millió dollárra számítottam, ez a 775 ezer nagyon durva alul fizetés, pláne a Jagstől. 27 éves, kezdő lesz, ha jó, adnak egy nagyobb szerződést, ha mégsem válik be, akkor könnyű szívvel búcsúzhatnak.

 

Értékelés: A+ (Renningan)

 

Cardinals Jermaine Gresham, TE
 4 év (7 millió / év)
 

 

Egyelőre nem tudni Gresham szerződésének részleteit, de több helyen is azt írták, hogy megduplázta a 2016-os fizetését, ami 3,5 millió volt. Amennyiben tényleg 7 milliót adnak évente egy TE-nek, aki a két Cardinalsos szezonjában 56 elkapásból 600 yardot és három TD-t termelt, amikor olyan játékos, mint Calais Campbell vagy Tony Jefferson szerződésre vár, akkor nagyon elmentek otthonról. Gresham egy inkább blokkolni tudó, vagyis blokkoláshoz használt TE, ráadásul nem is a legjobb a szakmában. Nem azt mondom, hogy nem érne meg bizonyos csapatoknak évi 7 milliót, mert a Bengalsban hozott egy jobb Coby Fleener szintet, de hogy az a csapat nem a Cardinals, az tuti.

 

Értékelés: D (a szerződés részletei ezen javíthatnak, vagy ronthatnak) (Renningan)

 

Panthers Fozzy Whittaker, RB 
 2 év, 2,5 millió dollár
 

 

Whittaker megtartása nekem kicsit fura, bár évi 1,25 millióért belefér. Átlagban jól fut, csak keveset, elkapásoknál csak limitáltan lehet használni, de Mike Tolbert elküldése akár esélyt is adhat neki a nagyobb szerephez, amiért jó eséllyel csak az újoncokkal kell megküzdenie.

 

Értékelés: B (Renningan)

 

Panthers Colin Jones, DB
 2 év, 2,4 millió dollár
 

 

Jones sem egy olyan nagy név, akiről normál esetben írni kellene, de mivel ő volt az első igazolás (még ha csak újraigazolás is), ennyi jár neki. A papíron safety játékos persze teljesen alkalmatlan safetynek, tavaly 14 meccsen alig 20 snapet volt fent védőként a pályán, de kiváló special teamer, így volt maradása. A Panthers volt a nap legaktívabb tagja.

 

Értékelés: B (Renningan)

 

 

Legfrissebb cikkeink

Facebook

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!